Přejít na obsah

Maďarský uherák PICK - kdo ho miluje ?


prizak

Doporučené příspěvky

Koukám, že prizak je velký muž s velkým charismatem. Kdyby nežral salám, ale třeba choval strašilky, určitě by tady po něm zůstalo mraky teraristů.

 

Ale abych nebyl OT, tak zde nadhodím odborníkům nejpovolanějším (v čele s prizakem samozrejme): Co říkáte na takový ty salámy od vánočních trhovců? Mateř koupila jakousi klobásu z jelena, stánkař se dušoval, že je tam 80%jelen, 20%vepř, no nevím - ale bylo to moc dobrý. Já u nich koupil salám z daňka jako dárek, k tomu mi prodavač řekl, že je tam 50% daněk a víc ani bejt nemůže, páč jinak by to nedrželo pohromadě. Připadá mi to trochu jako lákadlo na lidi - salám z daňka, jelena, klokana, jezefce a všeho možnýho, ale na druhou stranu jistý kvality to má - aspoň ten jelen...

 

Ono opravdu se musí míchat,aby to drželo pohromadě, jako například skřivánčí paštika-ale nesmí se přehnat poměr 1:1 jeden skřivánek na jedno prase :smile_anim:

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník tolja

Maďarskej Pick je přesolenej, rumunskej Sibiu je přesolenej, lovečák z Makra je taky přesolenej, navíc z původní chuti mu podle mě moc nezbylo, ale alespoň má původní hrubou konzistenci. Chuťově nejblíž je mi fuet z Alberta, asi je někde něco špatně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsa také zmasírován reklamní kampaní, koupil jsem 400g kousek ještě před Vánocemi (v Praze na Harfě). Měli tam v jednom lahůdkářství nějakou akci. Dnes jsem zakrojil a musím říct, že jsem tak trochu zklamanej. Ještě si dobře pamatuju na chuť Poličanu z 80. let a tenhle Pick mně nepřišel zase tak světobornej. Ale upřimně přiznávám, že jsem dost nakloněnej italskejm uzeninám, takže to nemuselo bejt objektivní. Ale zakladateli přeju samozřejmě dobré chutnání...

 

P.S.: ...a taky závidím dobré zdraví, protože tímhle já se krmit nějak častěji, tak mám vyvložkovanej žaludek, tlak jak v papiňáku a cholesterol prodávám na Farmářskejch trzích. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník tolja

Vysokej tlak?

 

Vysokej tlak přece nemění chutě, to se nám je snaží změnit doktoři. Prostě si myslím, že uzeniny opěvované v tomto vlákně jsou setsakramentsky přesolené. To samý s čabajkou, hlavní chutě sůl a česnek. A není to tím, že bych je zkoušel konzumovat bez pečiva a kyselé okurky. A když už jsem u okurek, tak mě nejvíc chutnají kořeněné nebo ďábelské od efko

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je ošklivé vlákno Totok téma doporučuji zamknout a autorovi dát BAN jinak tady všici zblbnete a už se nebudete starat o tikající zázraky ale jen o ňákej blbej salám. :ban: Jak říká Milis Řepa je řepa :lol: No nic jdu si dát totok http://drpinna.com/wp-content/uploads/2010/12/chorizo.jpg

 

Ať žije chorizo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kurnik, za rohem mám obchod s maďarskejma specialitama, tak tam asi hned zítra zavítám. Ještěže zatím nikdo nezaložil téma "zabijačka" nebo "domácí uzený", to už by se to tu definitivně zvrhlo :D.

 

Kde jsou v Brně k mání maďarské speciality? To mi sakra nějak uniklo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já byl dnes koupit játra na knedlíčky do polívky a uviděl jsem tam tu zelenobíločervenou šišku. A hádejte co? No mám ji taky. Jak jsem došel do auta tak jsem vytasil Leathermana, zakrojil patku a hejsá hejsasá už jsem nadával protože jsem si tím Leathermanem ostrým jak sviň přejel po palci. Ale salámek dobrej, to jó. No ale že bych toho musel sežrat celou šišu naráz, takový hovado zas nejsem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kde jsou v Brně k mání maďarské speciality? To mi sakra nějak uniklo.

 

Na Palacké, zastávka Husitská, poslední před Slovaňákem, prodejna je směrem k městu po pravý straně. Mají tam luxusní šunku a klobásky, dneska jsem tam zakoupil i tenhleten uherák a jsem celkem zklamanej, je to přesolený jak sviňa, hodně mastný, no žádná hitparáda teda. Jestli toho prizak spořádá tolik, co píše, skláním poctu jeho ledvinám :notworthy:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...