Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 18. 11. 2024 v 9:49, Moty napsal:

Lavazza Rosa je pro mě poslední rok nejlepší

Rozšířit  

Tak jsem tu Rosu (a pár jiných Lavazza) vzal za 99 v Alze. Po prvním rychlým testu to vypadá, že tě nebudu proklínat ;) 

Narozdíl od Coffeespotu, kde je hlavní problém v kapslích - můj Krups mini to prostě není schopný protlačit a uroní tak maximálně půl šálku.

Odesláno (upraveno)
  V 20. 11. 2024 v 12:56, nickolas napsal:

Tak jsem tu Rosu (a pár jiných Lavazza) vzal za 99 v Alze. Po prvním rychlým testu to vypadá, že tě nebudu proklínat ;) 

Narozdíl od Coffeespotu, kde je hlavní problém v kapslích - můj Krups mini to prostě není schopný protlačit a uroní tak maximálně půl šálku.

Rozšířit  

Tuhle blbou zkušenost sem měl z biodegradabilníma kapslema z Billy nebou Kauflandu, kapalo to jak prostatickej dědek

Rosa je fakt super

Upraveno uživatelem Moty
Odesláno (upraveno)

Ano, fungují stejně blbě, jako to jejich přízvisko zní :axehead:

A vole nezkoušej mi namluvit, žes to napsal na první dobrou :lol2:

Upraveno uživatelem nickolas
Odesláno
  V 20. 11. 2024 v 14:03, Moty napsal:
Tuhle blbou zkušenost sem měl z biodegradabilníma kapslema z Billy nebou Kauflandu, kapalo to jak prostatickej dědek
Rosa je fakt super
Ano, a nejdou deflorovat, málem jsem zlomil páku.
Odesláno

Moje zkušenosti s opravou Nespresso. Pozáruční servis Praha Letňany . P. Cibulka, Popcare servis,  Business Park Letňany, Toužimská 897. 

Nespresso Krups cca 8 let staré + jedno kupované zde staré: Oba přístroje dělaly loužičku a nefungovalo jedno tlačítko. Oprava : Vadná propojka termobloku, vadná těsnění sedla nádoby a další těsnění. 

Cena: 2 x 500 diagnostika + 500 jeden kávovar + 900 druhý kávovar (vše s DPH).  Oprava za 2 pracovní dny.  Preferoval jsem kvůli ekologii opravu před koupí nového protože je lepší opravovat to, co slouží, než kupovat a vyrábět zcela nové. 

Odesláno

Tak možná ekologicky,ale ekonomicky to je nesmysl jak jsem si myslel .

Jsou věci co má smysl opravovat a udržovat,ale mašina na kapsle to myslím nebude.

Mě odešla první po 6 letech a raději vzal novou která slouží tuším 4 rok nyní.

Odesláno
  V 20. 11. 2024 v 23:30, Hasňa napsal:
  V 20. 11. 2024 v 14:03, Moty napsal:

Tuhle blbou zkušenost sem měl z biodegradabilníma kapslema ... kapalo to jak prostatickej dědek

Rozšířit  

Ano, a nejdou deflorovat, málem jsem zlomil páku.

Rozšířit  

Hele, bavíme se ještě pořád o přípravě kávy?

Protože když se to snažím dešifrovat, vychází mi z toho: při pokusu o defloraci (víme o co jde) biodegradabilní kapsle (ekoezopíča) hrozí zlomení páky (ehm, víte co myslím)...neboli, Grétu nebrat!

• Haha 1
  • po měsíci...
Odesláno (upraveno)

Přemýšlím že bych se zbavil automatu na zrnka a vzal Nespresso original, protože na ty dvě kávy denně co doma dáme to nemá smysl. Jsou nějaký zásadní rozdíly mezi přístroji nebo je to jedno? Mléčný kafe neřeším.

Upraveno uživatelem ragu
Odesláno
  V 28. 12. 2024 v 10:16, ragu napsal:

Přemýšlím že bych se zbavil automatu na zrnka a vzal Nespresso original, protože na ty dvě kávy denně co doma dáme to nemá smysl. Jsou nějaký zásadní rozdíly mezi přístroji nebo je to jedno? Mléčný kafe neřeším.

Rozšířit  

Je to jedno. Výsledek je stejný. Rozdíl je jen ve velikosti odpadního zásobníku na kapsle (jak často ho budeš vysypávat) + nádržky na vodu a schopnosti + snadnosti přípravy mléčných nápojů. Vybírej podle designu, ať se líbí i ostatním. Mám nejmenší Eseenza Mini kvůli místu na kuchyňské lince. Jestli nespěcháš, počkej na nějakou akci. Bývá třeba k nákupu nějakého počtu kapslí kávovar zdarma. Tyto se následně objevují v inzerci 😉

• po 2 týdnech...
Odesláno

Já používám v práci do Nespressa už jen kapsle Lungo Starbucks House Blend.

Zajímavý je, že mi chutnaj víc než káva, co používají všichni v práci z automatu De'Longhi. To mě přijde takové bez chuti, ale jsem už zde jedinej🙂.

• po měsících...
Odesláno

Původně jsem to chtěl napsat do  Co mě právě naštvalo, ale dám to raději sem jako varování - nekupujte si papírové kapsle Nespresso!

Koupil jsem je před časem dceři jako dárek a dneska mi volala, že mají zřejmě po kávovaru. Když dělali kafe z těch kapslí, pravidelně jim prý voda tekla přes tu kapsli do nádržky na odpadní vodu, až jim přetekla. Naopak kafe bylo menší než mělo být. Bohužel, teď jim kávovar blbne i s normálníma kapslema. :grrr: Kapsle prý často nespadly do zásobníku, zůstaly napíchnuté na těch trnech a musely se nožem protlačit dolů. A zásobník se musel vysypávat po každém kafi, protože kapsle byly jako rozmočená hrouda s kafem.

Už když jsem je koupil, zarazilo mě, že ekologické papírové kapsle prodávají v plastovém obalu - WTF? Hliníkové (recyklovatelné) kapsle se prodávají v papírové krabičce a papírové kapsle v plastovém sáčku. Ono je jasné proč - na balení je uvedeno, že kapsle máte spotřebovat do 1-2 týdnů po otevření (tak nějak, nemám je u sebe), čímž přiznali, že jinak vyprchají a nestojí za nic. Prostě úlitba ESG bez ohledu na smysl.

• Like 1
Odesláno

to bude ten green deal + Greta dohromady ty papírový kapsle ne?? 😆

smutný jestli to dokurvilo i mašinu,zavolal bych na hot line a zkusil to řešit

Odesláno
  V 20. 4. 2025 v 20:21, spineshank napsal:

to bude ten green deal + Greta dohromady ty papírový kapsle ne?? 😆

smutný jestli to dokurvilo i mašinu,zavolal bych na hot line a zkusil to řešit

Rozšířit  

jj, přesně to jsem jí řekl a nezajímá mě, že kávovar je byl už po záruce.

Odesláno

Zkoušel jsem a podobná zkušenost, jen kávovar teda přežil, ale chtěl důkladně vyčistit. Trny jsem bral kartáčkem na zuby.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...