Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jj, zapnu a hodí jiskru a hoří. Však píšu, že normálně do topení to vodu hřeje

Mně to dělal trojcesný ventil nebo jak se to jmenovalo, i když jsem pustil teplou vodu tak mi to posilalo teplou jen do topeni...

Odesláno

Myslel sem si to. Mrzí mě, že je nosí člověk, kterého mám rád, a sem si jistý že nevědomě...

Jak nevědomě? Jako, že si v Turecku koupil výhodně hodinky v hodnotě půl Mio za dvojku? Nebo to bylo dědictví?

Odesláno

Tak jestli je to laik, tak klidne muze brat Hublot jako neznamy cinsky no-name. Rolex nebo Omega to neni (co do znalosti znacky mezi beznou populaci).

Odesláno (upraveno)

4. března 1886 se odbývala (konala) komise, která tu věc zkoumala a schválila.

není to spíš něco jako "bytová" (nemyslím napsáno, myslím věcný překlad do dnešní češtiny) komise ?

Upraveno uživatelem PrimFanatic
Odesláno

Těžko říct o co při té komisi šlo, to musí upřesnit majitel papíru.

My dnes komisi chápeme jako spolek lidí, tehdy to byla činnost, jako třeba schůze. My bychom dnes neřekli probíhala komise (odbývala se komise).

Odesláno

asi správně bychom řekli zasedala komise, nebo komise rozhodla/schválila...

k tomu o co při té komisi šlo (jak se dnes moderně říká - o čem ta komise byla) napovídá, že na tom papíru je něco co vypadá jako stavební plánek - takže právě z toho odhaduji, že se mohlo jednat o byt

Odesláno (upraveno)

A výraz komisní prodej bude tedy asi zbytek původního významu slova komise.

Kdyby se tu dnes nějak zjevil člověk (třeba rovnou úředník) z té doby, nerozuměl by nám asi nic. A naopak. :)

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno (upraveno)

úředník z té doby by asi nepobral dnešní datové schránky, elektronické podpisy, konverze dokumentů

to by bylo asi na dlouhé filozofování

edit: on by nepobral ani kopírku - kdysi se dokumenty opisovaly

Upraveno uživatelem PrimFanatic
Odesláno

Ahoj

Mladému přestal fungovat ovladač centrálu,koupil si novou baterii a stále nic. Co jsem se dočetl tak by to chtělo znovu spárovat,ale jakou kombinací? Je to u Fabie1 (2002)

Nemůžu ani dohledat co je to za značku centrálu.

Druhý poškozený ovladač funguje.

Nevyzná se někdo? Děkuji

Odesláno

Zkus ještě jinou novou baterku. Tuhle se nám při výměně baterky v hodinkách stalo,že se po výměně zas zastavovaly, ta nová baterka byla totiž taky vybitá / špatná. A tuhle se mi to stalo i s CR2032 u cyklocompu

Odesláno

Nejak sparovat se to zrejme musi. Ja to mel na felicii a byla k tomu cela knizecka. Modlil jsem se, aby baterka vydrzela, nez to auto prodam. Nastesti vydrzela :-)

Doporucuju oslovit nejaky skoda forum, kazdy auto bude specificke.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...