Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

Teď jsme kupovali od Nejci design. Veliký vyber látek a druhů sedaček. Mámě nějakou druhou nejlepší látku, nějakej nano materiál, co by měl jít snadno čistit. Pár fleků už děti stihly udělat a šlo to dobré dolů....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejsou to hodinky, já bych se toho zas tak nebál, záleží jak dcera jezdí, ale furt nemyslím, že by jí to nějak ovlivnilo jízdu

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 38 minutami, Gustaf napsal:

Nakonec jsem našel ještě jedny, tak se zítra pojedu podívat a tyhle nechám v záloze. Po konzultaci se @sorondo který také říkal, že se toho nemusím bát....

Dneska je všude bazarovejch lyží na rozdávání, tak vůbec nevidím důvod kupovat nějáké s poškozenou skluznicí. Navíc nevíš čím to borec zalepil aby se toho zbavil, kdy to vypadne a do budoucna neprodejná záležitost.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, African napsal:

Dneska je všude bazarovejch lyží na rozdávání, tak vůbec nevidím důvod kupovat nějáké s poškozenou skluznicí. Navíc nevíš čím to borec zalepil aby se toho zbavil, kdy to vypadne a do budoucna neprodejná záležitost.

Je to dělaný ve ski And bike v Plzni. Takže by to měli bejt v pohodě, ale stejně beru jiný nakonec....

Odkaz ke komentáři

Pozor na částku, kterou to kryje - odhadní si, jakou zhruba má cenu auto, kterým v práci jezdíš a podle toho vybírej tu částku krytí. Jo a ať je tam výslovně uvedeno, že se to týká i řízení služebních motorových vozidel.

Možná bych se ještě poptal ve tvé práci, větší firmy mívají rámcové smlouvy s pojišťovnami, kde jsou lepší podmínky.

Upraveno uživatelem Perkele
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, Perkele napsal:

Pozor na částku, kterou to kryje - odhadní si, jakou zhruba má cenu auto, kterým v práci jezdíš a podle toho vybírej tu částku krytí. Jo a ať je tam výslovně uvedeno, že se to týká i řízení služebních motorových vozidel.

Možná bych se ještě poptal ve tvé práci, větší firmy mívají rámcové smlouvy s pojišťovnami, kde jsou lepší podmínky.

Problematika je složitější, zde některé podmínky zodpovědnosti zaměstnace vůči zaměstnavateli (náhrady škod).

https://money.cz/novinky-a-tipy/mzdy-a-personalistika/skoda-zpusobena-zamestnancem-co-muze-zamestnavatel-pozadovat/

Mně teď aktuálně, po 28 letech pojištění, vypověděla Kooperativa pojistku na blbost větou "Současné smlouva nepatří mezi moderní pojištění", a nabídla nové, v 5x dražší.

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, vaba napsal:

Problematika je složitější, zde některé podmínky zodpovědnosti zaměstnace vůči zaměstnavateli (náhrady škod).

https://money.cz/novinky-a-tipy/mzdy-a-personalistika/skoda-zpusobena-zamestnancem-co-muze-zamestnavatel-pozadovat/

Mně teď aktuálně, po 28 letech pojištění, vypověděla Kooperativa pojistku na blbost větou "Současné smlouva nepatří mezi moderní pojištění", a nabídla nové, v 5x dražší.

Také výpověď, doporučený dopis na poštu (to si mohli odpustit). Nabídli 30% slevu na novou smlouvu. Platil jsem nějakých cca 600,- takže nová bude cca 3000,-. Odhaduji to správně? Ještě jsem je neoslovil, stávající pojistka mi končí v květnu.

Odkaz ke komentáři

Těch 5400 je dost, já mám 2300 ale je CZ. To bude nafukovat ta cizina. Jinak co se cen týče, bylo mi vysvětleno, že se všechno zdražuje a tím pádem i ty opravy jsou vyšší.

Co se týče sviňáren od pojišťoven - u nás se stalo, že borec zrušil auto a v domnění, že je krytej byl hodně překvapenej, když zjistil že mu auto v tichosti vyškrtli už před 8 lety. Prej to Generali může udělat 🤷‍♂️

K dotazu jak se to pak vypořádává - povinné ručení daného auta zaměstnavatel kryje škodu má druhém vozidle. Po vás bude chtít zaměstnavatele škodu za to auto co vám propůjčil..

Upraveno uživatelem Perkele
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, milda21 napsal:

Také výpověď, doporučený dopis na poštu (to si mohli odpustit). Nabídli 30% slevu na novou smlouvu. Platil jsem nějakých cca 600,- takže nová bude cca 3000,-. Odhaduji to správně? Ještě jsem je neoslovil, stávající pojistka mi končí v květnu.

Stejný scénář. 

Odkaz ke komentáři

U nás tedy havarijko samozřejmě je, jak píšeš hradí se z toho spoluúčast. Je to kombinace, takže to kryje různé jiné škody, u nás třeba poškozená vrata, spadený notebook, částečně vyhořelá kancelář .... Mimoto na pojištění přispívá zaměstnavatel.

Upraveno uživatelem milda21
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...