Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO

světelná signalizace je seřízená na píču, když 500 metrů jedeš 6 minut a to sem se zastavil až před mostem ..... někdy se povede, že stojím už od zastávky Slavia

*takovýhle zácpy tam byly když byla rekonstrukce kolejí a teď vod tý doby co se rekonstruoval nahoře semafor ..... úplně nahovno ..... předtím to bylo i ve špičce krásně průjezdný

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bod 1- zklidneni dopravy se tomu rika. Snaha vytlacit dopravu na okruh a udelat Vrsovickou privetivou bydlicim lidem. Vic se neptej, o zacpach vim, cumim na ne z kanclu kazdej den.

Bod 2- tram pas - snizeni hluku z projizdejicich tramvaji. Pozadavek zelenych. Z pohledu sanitek nedomysleno.

Nove opatreni z tehle lokality - cca od pulky zari bude zrizen bus pruh v ul. U Slavie nahoru na Bohdalec, to se teprve smichy neudrzim :-(.

To ze existujou protichudny pozadavky neni podstatny jako to.kdo schvaluje finalni reseni. Na snizeni dostupnosti pomoci IZS neni nic privetiveho.

Prece k tomu se IZS musel vyjadrovat. Nikoho nenapadlo.ze neprojedou? A kdyz je to ted zrejmy.nema se s tim rychle neco udelat?

Odkaz ke komentáři

Z jedný strany nářky nad nárůstem emisí a z druhý urputná snaha dokurvit Prahu tak, že zařadit dvojku začne bejt sváteční zážitek. Kdepak zklidňování, potírání dopravy to je.

Njn, a to má být z magistrály postupně pěší zóna.

Teď si vem, že kolega kuncák se rve a bije za řidiče,

ale - viz. výše - ty zelený, ti mu nedají šanci.

Chtějí stromečky, auta zaparkovaný na periferii a všechny

pěkně nahnat do metra.

Odkaz ke komentáři

pěkně nahnat do metra.

Pravda...

Odkaz ke komentáři

to je normální postup .... já sem včéra říkal řidiči od Geis co mňe zablokoval v zastávce

. chodil si vole do autoškoly ?

.. dělal něco s hlavou ve smyslu eh.. eh .. ne 

... tak mu říkám "kup si knihu autoškola pro začátečníky aby ses dozvěděl co máš dělat když vyjíždí autobus ze zastávky"

.... tak jako pokynul, že mi rozumí a pustil mňě

..... když sem vodjížděl, tak sem mu jako hrdina ještě řek "debile"

....... noa to je všechno 

Hele Ypo dá se říci, že autobusem nejezdím ani vzadu, ale jsi si jistý, že máš pravdu s tou autoškolou ?

Opravdu má autobus, tedy přesněji řečeno řidič autobusu při vyjíždění z autobusové zastávky absolutní přednost ? :-)

Odkaz ke komentáři

To ze existujou protichudny pozadavky neni podstatny jako to.kdo schvaluje finalni reseni. Na snizeni dostupnosti pomoci IZS neni nic privetiveho.

Prece k tomu se IZS musel vyjadrovat. Nikoho nenapadlo.ze neprojedou? A kdyz je to ted zrejmy.nema se s tim rychle neco udelat?

Finální řešení je vždy a pouze pouze na politické garnituře, která vládne.

Vyjadřuje se k tomu samozřejmě např. Policie ČR,  ale nikdo z nich není orgánem přímo dotčeným ( navíc ze zákona vypadlo, že PČR má mít při takovéhle vyjadřovačce ne poradní hlas, ale má vydat závazné stanovisko, kterým je nutné se řídit ). Takže si může nesouhlasit s čím chce, je to jen o tom, kdo velí ( od Dolínka níž ). A je to i trochu úsměvné, ale na to, že tam vlastně nebudou moct jezdit po kolejích se přišlo až po instalaci těchto protihlukových frajeřinek.

Mám trochu jinou, ale skoro stejnou kauzu posledních dní- cyklogenerel na magistrátu si vymyslel, že v jedné ulici povede cyklostezka a tak jí tam prostě nakreslil. A teď vůbec nechápe, že ji vede po soukromém pozemku, kdy vlastnící nechtějí, aby tam někdo jezdil na kole. I toto je možné.

Odkaz ke komentáři

pěkně nahnat do metra.

Jinak, nesnažím se rvát za nikoho, snažím se to hrát na zdravej rozum ( kde maj být cyklisti, ať jsou, kde auta, tak tam ať jsou prioritou auta ), ale někdy zůstávám s hubou otevřenou. 

Odkaz ke komentáři

Hele Ypo dá se říci, že autobusem nejezdím ani vzadu, ale jsi si jistý, že máš pravdu s tou autoškolou ?

Opravdu má autobus, tedy přesněji řečeno řidič autobusu při vyjíždění z autobusové zastávky absolutní přednost ? :-)

Jak si matně vzpomínám, v 80. létech, když jsem dělal autoškolu, tak podle "stovky" měl přednost autobus MHD ve městě, takzvaný červený. Linkový alébrž modrý neměl.

Odkaz ke komentáři

Jak si matně vzpomínám, v 80. létech, když jsem dělal autoškolu, tak podle "stovky" měl přednost autobus MHD ve městě, takzvaný červený. Linkový alébrž modrý neměl.

To asi ano, ale absolutní přednost myslím ne.  Jde myslím o to v jaké části autobusu se v době jeho manévru nacházíš. Ale YPO ví jistě více :-)

edit. se mi poslal jen polovina textu

Upraveno uživatelem long
Odkaz ke komentáři

3 sec google: Základní pravidlo je uvedeno v §25 odst. 6 zákona č. 361/2000 Sb.:

?Řidiči autobusu hromadné dopravy osob nebo trolejbusu musí v obci řidiči ostatních vozidel umožnit vyjetí ze zastávky nebo ze zastávkového pruhu, a to snížením rychlosti jízdy, popřípadě i zastavením vozidla; řidič autobusu nebo trolejbusu přitom nesmí ohrozit zejména řidiče vozidel jedoucích stejným směrem.?

Odkaz ke komentáři

3 sec google: Základní pravidlo je uvedeno v §25 odst. 6 zákona č. 361/2000 Sb.:

?Řidiči autobusu hromadné dopravy osob nebo trolejbusu musí v obci řidiči ostatních vozidel umožnit vyjetí ze zastávky nebo ze zastávkového pruhu, a to snížením rychlosti jízdy, popřípadě i zastavením vozidla; řidič autobusu nebo trolejbusu přitom nesmí ohrozit zejména řidiče vozidel jedoucích stejným směrem.?

No tak díky za 3sec, ale stejně jsme z toho jelen.  Já ho musím pustit tedy pustit i když jede jako pitšus a blinkr si dá ve chvíli kdy ho souběžně míjím  ? tedy i když jsem již vedle a třeba z padesáti km/hod musím zastavit na 5 metrech?!!!

A proč je tam, že mně nesmí ohrozit ?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

longu, proč ze sebe pořád děláš hlupáka ? ...... odkaž mně prosím tam kde píšu, že má autobus absolutní přednost .... děkuji

na zbytek ti odpověděl zbuddy

Odkaz ke komentáři

No tak díky za 3sec, ale stejně jsme z toho jelen.  Já ho musím pustit tedy pustit i když jede jako pitšus a blinkr si dá ve chvíli kdy ho souběžně míjím  ? tedy i když jsem již vedle a třeba z padesáti km/hod musím zastavit na 5 metrech?!!!

A proč je tam, že mně nesmí ohrozit ?

Longu- to ohrožení je tam proto, protože řidič autobusu při vyjíždění nemá tu absolutní přednost ( stejně jako chodec na přechodu ). A když ho míjíš, tak to samozřejmě nezahamtneš- lidově přeložená pravidla.

YPO byl rychlejší- furt se plete přednost- ohleduplnost a absolutní přednost.

Upraveno uživatelem kuncák7
Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

Longu- to ohrožení je tam proto, protože řidič autobusu při vyjíždění nemá tu absolutní přednost ( stejně jako chodec na přechodu ). A když ho míjíš, tak to samozřejmě nezahamtneš- lidově přeložená pravidla.

YPO byl rychlejší- furt se plete přednost- ohleduplnost a absolutní přednost.

ještě teda myslím, že v uvozovkách absolutní přednost má školní autobus, kdy by řidiči vozidel za ním měli skutečně zastavit za ním a počkat než odbaví cestující a odjede..... ale nechce se mi to hledat

Odkaz ke komentáři

Dotaz : teď mě volala nějaká fiflena , že v našem kraji probíhá soutěž ohledně distribuce elektřiny. Pošlou mi políčka, kterej bude chtít vidět vyúčtování a smou

Smlouvu. A pak mě zařadí jako domácnost do soutěže o nového a levnějšího dodavatele. Neví o tom někdo něco? Je to cajk nebo podvod... Má cenu se do toho pouštět?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...