Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dotaz na lazne... Mel jsem nehodu v kvetnu a mam zlamanou nohu a panev, takze pohybove ustroji.

Budu rad za pripadne reference / doporuceni lazni.

Dekuji

Zkus napsat clenovi Tom4. Jedny lazne tady pro jednoho clena doladuje :-).

Odesláno

Teplice. Jsou to nejlepší lázně na pohybové ústrojí na světě=)

osobní zkušenost?

Zkus napsat clenovi Tom4. Jedny lazne tady pro jednoho clena doladuje :-).

zítra to budou mít holky hotový tak ti to hned pošlu :) 

Odesláno

osobní zkušenost?

zítra to budou mít holky hotový tak ti to hned pošlu :)

Jasný, v klidu. Já se spíš bál, ať to není nějaká reklama, co by ti nemusela vyhovovat.

Odesláno (upraveno)

Dotaz na lazne... Mel jsem nehodu v kvetnu a mam zlamanou nohu a panev, takze pohybove ustroji.

Budu rad za pripadne reference / doporuceni lazni.

Dekuji

Před sedmi lety podobné problémy a doporučili mi Janské Lázně - super. Letos další komplikace a pojedu stopem, zkusím Teplice.

Upraveno uživatelem ricous
Odesláno

A zní to jako chvála takže dobrý. Aspoň něco v tomhle státě ještě funguje :)

Jen aby bylo úplně jasno - Teplice jsou moje rodné město, takže si hřeju svojí vlastní polívčičku=). Nicméně ze svých zkušeností i zkušeností lidí v mém okolí vyplývá, že je mohu bez bázně a hany doporučit. Asi něco dělají dobře. Pořád rostou.

Odesláno

Ondro pozor na TCE v Čechách a nad Bečvou - už jsem taky vznesl dotaz a těsně vedle... :D

No v Čechách. Samozřejmě, že Teplice v Čechách. Nad Bečvou...ccc...nenech se vysmát=D

Odesláno

No v Čechách. Samozřejmě, že Teplice v Čechách. Nad Bečvou...ccc...nenech se vysmát=D

Natürlich ist Sudetenland das Beste - aber Tom kommt aus Mähren... :D

Odesláno

Tak to je asi taky dobrý, ale kdybych chtěl škudlit, myslíš, že co jsem postoval je v rámci kategorie OK? Z hodnocení zákazníků jsem vyčetl jen (resp. především) kritiku krátký hadice. To bych snad přežil.

Tenhle jsem taky viděl, hardwerově je to podobny, pocit z toho uvnitř jsem měl, že je to bytelný.

Mně po deseti letech asi umřela nějaká pojistka uvnitř, protože to nejede. Bylo to v normálním hobby zápřahu, válelo se to v garáži, tak dvakrát do měsíce jsem s tím něco dělal, původně jsem to kupoval na expanzku u kotle.

Odesláno

Ahoj,

tak nakonec to byla kůlna. Na fotce ji měli, v kat. mapě ne. Ptali se, co to je a jak je to velké. Řekl jsem, že kůlna a že velikost nevím (teď jsem naměřil cca 23 m2).

Jak už bylo řečeno, do 16 m2 se zapisovat do kat. nemusí. Zvažuju, jestli jim netvrdit, že je 16 m2? jak moc by to bylo věrohodné?

Jinak pokud by se to zapisovalo, musí být nějaký schvalovací akt stav. úřadu a pak geometrické zaměření (nevím, v jakém pořadí).

Jinak pro potřeby daně z nem. tu kůlnu už léta reportuju jako že je 18m2.

Řeším problém s katastrem. Obeslali snad všechny z obce, kde mám chatu k "jednání o nesouladech v katastru vůči reálnému stavu".

Může jít prý o hranice pozemků, obvody budov, typ staveb atd. Jednani je primo v obci, za ucasti lidi z kat.úřadu, po cely den, kdokoliv muze prijit kdykoliv, čili tam jde asi spousta lidi.

Nevíte, o co může jít? Je to akce obce, ze ji utikaji nejake penize z dani z nem.?

Mám tam poděděných pár věcí bez kolaudace a zápisu v katastru (kůlna, bazén), jestli nebudou to chtít nějak vypapírovat?

Digitalizace katastru už u nás proběhla.

Odesláno (upraveno)

Pokud jde o budovu (stavba navenek uzavřená obvodovými stěnami a zastřešená), což pergola není, jsou potřeba k zápisu v zásadě dvě věci (pokud nejde o složitější případy z hlediska vlastnictví případně jiných věcných práv k pozemku a budově na něm stojící) - geometrický plán pro vyznačení budovy a doklad stavebního úřadu (kterým může být nejčastěji souhlas s užíváním stavby, kolaudační rozhodnutí, kolaudační souhlas, potvrzení (sdělení) o existenci stavby, záleží v jaké době a jakým způsobem stavba vznikla), který osvědčuje, že jde o budovu a to o takovém a takovém způsobu využití (v případě kolny se jedná o tzv. "jinou stavbu"). Co se týká dodatečné legalizace stavby, je nejlepší zajít na stavební úřad a domluvit se, jakým způsobem to řešit, stavební úřady mají v naší zemi z titulu stavebního zákona poměrně velké pravomoci a každý úřad řeší tyto případy trochu jinak, ne vždy úplně košer v souladu se zákonem, nicméně pokud se dosáhne stanoveného účelu.... Záleží zkrátka na tom, co tam sedí za lidi. A co se týká geometrického plánu: Při revizi Ti státní úředníci takovou budovu sami nezaměří, ale vyzvou Tě k tomu, aby sis to dal do pořádku v horším případě pod pohrůžkou pokuty. To jest vyhotovení geometrického plánu je nutné objednat u soukromého geodeta / geodetické firmy, která se tím zabývá a zaplatit si ho. No a když máš v ruce geometrický plán a doklad od stavebního úřadu, podáš návrh na zápis budovy (ohlásíš budovu k zápisu) do katastru nemovitostí příslušnému katastrálnímu pracovišti. Na návrh na zápis je formulář, který lze stahnout ze stránek ČÚZK. Přílohami návrhu na zápis (ohlášení budovy k zápisu) jsou pak právě geometrický plán a doklad stavebního úřadu. A teď už musim frčet do terénu :-)

Přičemž než může stavební úřad vydat nějaké doklady, je třeba mít hotový geometrický plán. Tzn.: Nejdřív geometrický plán, potom stavební úřad.

Jinak do daňového přiznání má být uvedena skutečnost bez ohledu na evidenci katastru, byť historicky prvotním účelem vzniku evidencí nemovitostí bylo zdanění půdy.

Upraveno uživatelem geometr

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...