Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

Zdar, zítra jdu převzít novou občanku, už tu s čipem. Má už ji tu někdo?

Ptám se, bo je tam volitelně k zadání tzv. IOK pin (Identifikační osobní kód), což je kód pro použití občanky v on-line prostředí (potřeba čtečky k PC). Člověk ho může využívat i nemusí - máte s tím nějakou zkušenost? Je to k něčemu? Není tam nějaká vyšší možnost zneužití, pokud by např. došlo ke ztrátě?

(IOK se dá aktivovat i později.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už to začátek digitalizaci v česku mi znělo podezřele, pak že na tom budou úřady v evropě a nakonec pojištění, účty, poplatek popelnice, auto... Snad to v tom našem kocourkově nebude fungovat tak deset let...

Jo a hlavně nebudu stát ve frontě a řešit úřední hodiny... To si fakt někdo dobrovolně zvolí že to chce?

Uff, tak mam do 2025 pokoj

Upraveno uživatelem Lion
Odkaz ke komentáři

Akutní dotaz na znalce Prahy. Dnes ráno mi řišla SMS od DPP: Neuhrazená pokuta ze dne 19.11. za jizdu bez dokladu 800 Kč.

Problém je, že jsem 19.11. jsem MHD nejel, nikdo mě nelegitimoval...v Praze jsem byl autem. Dá se někde zjistit, o co se jedná?

Odkaz ke komentáři

No a za nekdy jindy by nejaka pokuta prichazela v uvahu (ze si jako jen spletli datum)?

Pokud ne, neztratils nekdy doklady (zneuziti cernym pasazerem)?

Mas (mel si) Opencard ci Lítačku nebo nejaky jiny sml.vztah s prazskym DP?

Maji na Tebe min. tel. cislo, nejak se k nemu museli dostat...

Odkaz ke komentáři

Neporadí někdo při výběru hvězdářskýho dalekohledu?

Projdi si příslušnou diskuzi na astroforu a myslím, že se ani nebudeš muset ptát. Doporučení bude stejně Dobson co největšího průměru.

Asi tak. Na většině našeho území a na takový to domácí koukání z balkonu ale v pohodě stačí nějakej lidlskop, mě na měsíček, slunko a Mars slouží lacinej Bresser. Jestli se chceš ty anebo ratolest tahat do Beskyd na pořádný pokoukání, tak za to už ten Dobson stojí.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...