Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

ahoj kolegové,

chtěl bych se zeptat, jestli nemáte někdo kontakt (doporučení, protekci) na rehabilitaci v Praze. kde by vzali mimopražského. Syn má žádanku toho typu, že by ho měli vzít kdekoliv, ale opak je pravdou a zatím ho všude, kde se ptal, odmítli. U nás doma nemůže chodit, protože má školu od pondělí do pátku, a v Praze zas nemůže nic sehnat. Tak mě napadlo zkusit sílu fóra 🙂  

díky

špelda 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 17 hodinami, špelda66 napsal:

ahoj kolegové,

chtěl bych se zeptat, jestli nemáte někdo kontakt (doporučení, protekci) na rehabilitaci v Praze. kde by vzali mimopražského. Syn má žádanku toho typu, že by ho měli vzít kdekoliv, ale opak je pravdou a zatím ho všude, kde se ptal, odmítli. U nás doma nemůže chodit, protože má školu od pondělí do pátku, a v Praze zas nemůže nic sehnat. Tak mě napadlo zkusit sílu fóra 🙂  

díky

špelda 

neaktuální

Odkaz ke komentáři

asi budu za exota a není to žádná snaha o flame, ale není nejlepší koupit pořádnej tyčovej mixér a suroviny, kterým věříš a víš, co si tam dáš ? jasně není to tak pohodlné jako otevřít pixličku s něčím, ale děláte to pro to dítě a ne pro sebe..ne? alespoň u nás to tak bylo (ne nejsem ani eko ani bio terorista)

Odkaz ke komentáři

V 7. 10. 2022 v 18:47, montemar napsal:

zeptám se tady, přece jen je tu jiná liga než na mimifóru :)

.. někdo výbornou zkušenost s nějakou značkou příkrmů pro mimčo 4m? 

Kupuj to v NĚMECKU. Real DE  a nebo DM drogerie. jejich značky jako je BIO, BABYLOVE, nebo ten zmiňovaný HIPP.

Je tam obrovský výběr, s lepší kvalitou a lepší cenou!

Odkaz ke komentáři

“suroviny, kterým věříš..”  tak třeba sezóna mrkve ze zahrádky je omezená, zbytek roku se musíš poohlédnout jinde. a polská nebo holandská mrkev ze skleníku nějakou tu chemickou podporu určitě mít bude.. 

no a longu, myslíš, že hipp koupenej v německu bude mít jiný složení než tady? 

Odkaz ke komentáři

před 13 minutami, montemar napsal:

“suroviny, kterým věříš..”  tak třeba sezóna mrkve ze zahrádky je omezená, zbytek roku se musíš poohlédnout jinde. a polská nebo holandská mrkev ze skleníku nějakou tu chemickou podporu určitě mít bude.. 

Když ten rozdíl je u všech potravin, proč by nebyl i u výživy pro mimina? 🤔

Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, nekdo napsal:

asi budu za exota a není to žádná snaha o flame, ale není nejlepší koupit pořádnej tyčovej mixér a suroviny, kterým věříš a víš, co si tam dáš ? jasně není to tak pohodlné jako otevřít pixličku s něčím, ale děláte to pro to dítě a ne pro sebe..ne? alespoň u nás to tak bylo (ne nejsem ani eko ani bio terorista)

+1

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, montemar napsal:

ano, bude mít jiné složení.

mám dotaz - kdyby sis to vařil doma, přidal bys tam rýžovou mouku a řepkový olej ?

https://www.hipp.cz/prikrmy/produkty/zeleninove-prikrmy-pro-deti/bio-mrkev-s-cervenou-cockou-4081/

po kliknutí na více informací na etiketě....

další věc je jak se k tomu chovají při transportu k tobě - od výrobce do distribučního centra a v hypermarketu atd - nebyl problém najít plíseń na příkrmu (nemyslím si, že by to byla  vina výrobce).

Odkaz ke komentáři

no to teda! fuj! na ten H jsem taky zaslechl kritiku.. právě v souvislosti s plísněma .. 

.. no teď jsem objednal takovej mix z alzy, ale asi je opravdu lepší si tohle z větší části dělat doma. děkuju. 

.. pro vnoučka to nejlepší, proto jsem  tady požádal o radu :) ještě jednou díky

DF91313C-F114-4066-9012-CF5E527807A9.jpeg

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, nekdo napsal:

ano, bude mít jiné složení.

mám dotaz - kdyby sis to vařil doma, přidal bys tam rýžovou mouku a řepkový olej ?

https://www.hipp.cz/prikrmy/produkty/zeleninove-prikrmy-pro-deti/bio-mrkev-s-cervenou-cockou-4081/

po kliknutí na více informací na etiketě....

další věc je jak se k tomu chovají při transportu k tobě - od výrobce do distribučního centra a v hypermarketu atd - nebyl problém najít plíseń na příkrmu (nemyslím si, že by to byla  vina výrobce).

Pohybuji se v sektoru výroby potravin, tak snad jen faktická poznámka - olej se přidává pro rozpuštění vitamínů - jedny jsou rozpustné POUZE v oleji - A,D,E,K,. I v sušené kojenecké výživě olej musí být. Jiná je otázka použití škrobu - slouží jako zahušťovadlo (udrží vice "vody" ve směsi, výrobce ti tedy prodává ve váze více levnější vody, takže doma nahradíš větším "odparem" při vaření na plotně, tím zahustíš.

Problém plísní v tomto typu výrobku je již při výrobě - nedokonale sterilované balení. Pokud je dobře provedená sterilace výrobku, je prakticky, a za jakýkoliv podmínek trasportu, skladování, nezničitelný.

Odkaz ke komentáři

Jen k řepkovému oleji: možná ho lidi nemají rádi kvůli jeho "ambasadorovi" 🙂 ale řepkový olej je jeden z nutričně nejlepších olejů do kuchyně, nevýhoda je nevlídný pach. 

No a k výrobě vlastní výživy doma, není nic lepšího, když si prarodiče dají víkendový maraton zavařování a můžou takhle připravit mladým hezkou zásobu výživy, která vydrží. Alespoň pro nás s manželkou by to byl lepší dárek a gesto než příspěvek na plenky a kočárek 🙂 Budu to muset rodičům nadhodit 🙂 

Upraveno uživatelem moco
Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, Gustaf napsal:

Lidi, dcera v 5. třídě přinesla toto a já jsem debil...asi ty piva... prosím o návod, řešení. Že jsem debil mi říkat nemusíte. Nějake těšení v hlavě mám, ale nevím...

IMG_20221016_184009.jpg

Je tam nejaky chytak? Jedine 3 miestne cislo vacsie ako 976 + 10 (+12 uz nevyjde a +11 ma 2 cifry rovnake) ktore ma vsetky 3 cislice rozne  je 986. 986-10=976. 986+10=996

Ci nieco prehliadam?

Upraveno uživatelem eskimak
Typo
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...