geometr Odesláno 23. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2015 Uff, už jsem se začínal bát, jak ses odmlčel.
stankoff Odesláno 23. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2015 V 23. 12. 2015 v 12:36, geometr napsal: Ale jo. Zakruť příslušné barvy, zařiď, aby se nedotýkaly dráty různých barev a po svátcích kup čokoládu, neříkej to revizákovi a pojišťovákovi a hlavně ženě a bude. Ovšem na Tvou zodpovědnost a nebezpečí. Edit: Jinak do těch elektro krabic se dělají takové prvky (nevím, jak se to odborně jmenuje), které slouží k rozvodu / spojování drátů. To jsou rady jako noha. Použij wago svorky https://www.elektro-paloucek.cz/elektromaterial/svorky-svorkovnice/svorky-wago/svorka-bezsroubova-typu-wago-2-x-2-5-mm2-seda Před prací si zkoušečkou (vadaskou ) zkontroluj zda tam nemáš napětí i když budeš mít zhozené jističe! Pak nasaď wago svorky barva na barvu, a svorky poté zaizoluj izolačkou . Krabici uzavři víčkem. V žádném případě ji nesmíš zasádrovat nebo zaomítat. Jinak Elektroinstalace jsou VTZ - Vyhrazené Technické Zařízení, takže do ní nemáš zasahovat. Zavolej odborníka, podle dotazů jím rozhodně nejsi. Hodinky si taky nedáváš na opravu nebo servis k kdejakému čočkaři.
Liqid Odesláno 23. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2015 Nejsi ty elektrikář z hotelu v Egyptě? Tam to prej taky kroutí...
Hasič Odesláno 23. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2015 Nech si poradit, lide rikaji, ze je to zde samej vodbornik!
kuncák7 Odesláno 23. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2015 V 23. 12. 2015 v 13:40, SCIFI napsal: Sem strojař tak rozumím všemu kromě elektriky. Dráty sou tlustý a prestrihl sem je kombinackama. Když nebude v bauhauzu fronta koupím ty spojky a ukážu vam jakej sem šikula.Budu ti držet palce, protože elektrice rozumím asi stejně jako ty, ale odvahu se do tohohle pouštět nemám.
Hasič Odesláno 23. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2015 A ne ze natahnes brka, uz jsem si na tebe zvykl a chybel bys mi. Zavolej fila, at ti to vopravi, toho nemam rad!
SCIFI Odesláno 23. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2015 (upraveno) Stankof já odborník sem. Akorát tomu nerozumím.Jo a zkousecku nemám. Zkouším naslinenym prstem a funguje to taky. Upraveno 23. prosince 2015 uživatelem SCIFI
Gustaf Odesláno 23. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2015 ty voe, vem ty svorky a nic nekrut....!
stankoff Odesláno 23. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2015 V 23. 12. 2015 v 15:56, SCIFI napsal: Stankof já odborník sem. Akorát tomu nerozumím.Jo a zkousecku nemám. Zkouším naslinenym prstem a funguje to taky.V oboru elektro určitě nejsi. A zkoušečka patří do každé domácnosti jako vařecha robě. Pokud používáš nasliněný prst, uzavři výhodnou životní pojistku a robka nechť si nastuduje http://www.zachrannasluzba.cz/zajimavosti/2011_elektroinstalater_uraz%20elektrickym%20proudem.pdf
kuncák7 Odesláno 23. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2015 V 23. 12. 2015 v 15:56, SCIFI napsal: Stankof já odborník sem. Akorát tomu nerozumím.Jo a zkousecku nemám. Zkouším naslinenym prstem a funguje to taky.Ty woe,fakt neblbni. O ty zkousecce jsi to mel napsat driv,hodil bych ti ji domu. Jsem sice odbornik co tomu nerozumi,ale tata me jednu dal,kdybych se poustel do elektriky sam.
filo-boxer Odesláno 23. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2015 V 23. 12. 2015 v 15:17, Hasič napsal: A ne ze natahnes brka, uz jsem si na tebe zvykl a chybel bys mi. Zavolej fila, at ti to vopravi, toho nemam rad! Mas smulu, jsem elektrikar s maturitou!
Návštěvník YPO Odesláno 23. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2015 z toho vyplývá že neska může dělat ajťaka každej kdo rozpozná klávesnici vod řádku brambor
Hasič Odesláno 23. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2015 To je fakt smula! A treba potapet se s betonovejma botickama do prehrady umis? Nerikej zes to zkousel u zdakovskyho mostu uz?A si taky ejtak jo?
Jivl Odesláno 23. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2015 V 16. 12. 2015 v 19:45, geometr napsal: Měl by někdo typ na nějaké vyzkoušené ubytování v Přerově? Potřebovali bychom tam jednu, max. dvě noci přespat a parkovat. Pokoj s WC a sprchou, restaurace abychom nemuseli na jídlo a pivo někam mimo. Díky. Nejsou-li ceny až takový problém, pak jednoznačně Hotel Jana. Asi "nejcivilizovanější" ubytování v Přerově, zejména s výhodou klimatizovaných pokojů v létě. Není-li chuť jít jíst jinam, nabízejí "standardizovanou" hotelovou restaurační krmi.
vraby Odesláno 28. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2015 AhojDnes jsem dostal dopis od Internethome a nestačím se divit. Můžete mě někdo nakoupnout co po mě chtějí? Internet mám přes kabel a tady řeší WIFI/DSL. Nějaká změna se bude týkat i mě?Na netu o tom nepíší nic dobrého,jestli to je zase nějaký vejmrd tak jdu od nich. Díky.
gorlo Odesláno 28. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2015 Internethome patri O2 a provozoval wifi internet, ale O2 postupne tuto firmu likviduje a snazi se prevezt tyto zakazniky na pevnou linku. Pokud mas uz kabel, tak asi se nejaka pipina utukla a nejlepsi je si tam zavolat. Jinak lepsi tuto vyzvu ignorovat a najit si nekoho jineho.
vraby Odesláno 28. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2015 Kouknul jsem na jejich stránky a nestačím se divit. V lokalitě kde bydlím není připojení
gorlo Odesláno 28. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2015 Zkus jine poskytovatele. Po te co to u nas ukoncil Internethome, tak mame uz 4 poskytovatele internetoveho pripojeni.
vraby Odesláno 28. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2015 Zavolám tam a jsem zvědavej co budou povídat,ale jak je v tom už O2 tak asi bidu hledat jiného providera.
gorlo Odesláno 28. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2015 Chtel jsem od O2 internet a po te, co mi rekl technik, ze by me pripojeni stalo 11tis. za natazeni kabelu a rychlost bych mel stejne jen 8Mbit, tak jsem rekl ne. Ted budu mit od Starnet 30Mbit za 250,-. Takze se vyprdni na O2, na trhu jsou lepsi nabidky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se