Jeronimo Odesláno 24. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2014 Nevím jak kočky, ale víno má dobrý.
Tomas_2002 Odesláno 24. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2014 Hochu od má dobrý všechno :-) Krásnou a hodnou ženu, velikej vinohrad a statek na jižní Moravě Co chtít víc :-)
Návštěvník Odesláno 24. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2014 Právě jsme dosrkali tohle a určitě se k tomu někdy vrátíme, Petit Edelspitz, rodina Špalkova, Nový Šaldorf EDELSPITZ ? to je, když:hrozny jsou sklizeny vždy ručně (pomocí nožů) do dřevěných bedýnek;dřevěné bedýnky jsou s hrozny vyvezeny na starodávném trakaři z vinohradu a ručně naloženy na vlečku;bedýnky s hrozny jsou sváženy z vinohradu do sklepa výhradně pomocí koňského spřežení;bedýnky s hrozny jsou ručně odneseny do lisovny a hrozny vysypány do dřevěných kádí;hrozny jsou bosýma nohama i se stopkami pošlapány tak, aby došlo k porušení bobulí a uvolnění moštu;po několika dnech, kdy se v kádi spustí přirozené kvašení, se rozkvašený rmut nabírá (pomocí měděné nádoby) do starého kládového lisu z osmnáctého století a na něm se získává čistý, rozkvašený mošt; kvasící mošt se nalévá (opět pomocí měděné nádoby a trychtýře) do dřevěného sudu, kde dokvasí ve víno;po dokvašení se víno ponechává několik měsíců na kalech;víno se několikrát stáčí a to tak, že se na sud narazí pípa a víno vytéká do dřevěné kádě, odkud se pak ručně nalévá do dalšího, čistého, dřevěného sudu;víno se nikdy nefiltruje
mondeo2 Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2014 takovej rozbor, skoro jak špičkovej degustátor...............a f úterý totok : cituji : Jo a aby toho nebylo málo, nemůžu si dát ani chlast. Panák hrozně pálí na rtech a vochutnal jsem nějaký drahý víno a přišlo mi jak šumavské bylinné v úpravě alpského ryzlinku.Zejtra zkusím pivo. :D
Návštěvník Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2014 takovej rozbor, skoro jak špičkovej degustátor...............a f úterý totok : cituji : Jo a aby toho nebylo málo, nemůžu si dát ani chlast. Panák hrozně pálí na rtech a vochutnal jsem nějaký drahý víno a přišlo mi jak šumavské bylinné v úpravě alpského ryzlinku.Zejtra zkusím pivo. :D Ten rozbor je kradez, crtl c ctrl v .... To víno je dělaný po staru, bylo moc dobrý, tak jsem se chtěl podělit. Jinak situace na oparovém bojišti pokročila, že na panáky si netroufám dál a to víno už aspoň tuším, že piju něco, co má chuť. Tahle flaška byla vybraná ke stědrovečerní večeři v létě na dovolené. Děláme to tak pokaždý. Jako vzpomínku na léto koupím jedno hodně dobrý víno z oblasti, kde se potloukáme. Letos to byl Sauvignon blanc z Kraví hory, vinice za Znojmem, kde jsem špacíroval v srpnu. A protože by byl hřích tenkrát v létě nekupovat na Znojemsku vína, čeká nás ještě trojice vín ze Šobesu Rulandské bílé nebo šedé (teď z hlavy nevim), vlašák a rýňák, na který se těším dvojnásob. Tomu utrhneme zátku, až budu zdravej. K rulandě si myslím se anin nedostanu, to je sladký výběr z bobulí, takže mi pani zakáže se přiblížit na dva metry od flašky a za dva večery ji vypije sama.
instant Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2014 ja som na stedry vecer bachol k veceri sumienku (uz v podstate tradicne krymske) a az ked som to rozbalil tak mi tak nejak docvaklo ze "Crimea 2013" na korku hovori, ze to bol asi posledny rocnik co to bolo ukrajinske.. posledny update na webe je z roku 2013.. snad to nezavru. Tak zo solidarnosti s tymi co tou anexiou trpeli a trpia - jedno ci ukrajinci, rusi alebo tatari - sme tu flasu pekne vybumbali. Paradoxne sme to dopili pri sledovani filmu Pelisky.
mondeo2 Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2014 (upraveno) Roman I. - máš velmi dobrou tradici, to se mi líbí asi Ti to ukradnu ( s dovolením samozřejmě.... ) a budu to aplkovat doma taky, jen ty vína moc nepijem, pálí mě po nich žáha. Stačí dvě sklenky a je vymalováno a to mám kolikrát na ně chuť jak z praku protože nevím proč se mi líbí (myslím etikety různých druhů a výrobců a hned bych je ochutnal).Ta moje je na ty sladší, suchá jí neberou.Nejhorší na tom všem je to, že mám polovinu příbuzenstva na Slovensku v oblasti Malých Karpat - Vištuk - Modra - Pezinok, což jsou vyhlášené vinařké oblasti a já když tam přijedu, tak mě furt tahaj do sklepů a stačí pár skleniček a žáhy se nezbavím. Mě se totiž hrozně líilo tohle přirovnání --- vochutnal jsem nějaký drahý víno a přišlo mi jak šumavské bylinné v úpravě alpského ryzlinku.Zejtra zkusím pivo. to mě dostalo..... Upraveno 25. prosince 2014 uživatelem mondeo2
DavidLC Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2014 Kdo rád suchotu v rýňáku nebo veltlínku zde se dá dobře vybrat www.weinmarkt-poysdorf.at kousek za hranicema
Kat251 Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2014 Tohle jsem teď dostal, vím akorát že by to měl bejt koňak. Znáte to někdo, nevoslepnu po tom? Případně co to tam píšou?Hele myslím, že je to Samvel znám 4* variantu a ta je dobrá, toto musí být super...
nickolas Odesláno 25. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2014 Zadne prehnane privlastky, jen "Moravske zemske", ale vyborne!!!
knihomol Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2014 Pánové, vyzná se tu někdo v portském? Rád bych si koupil na oslavu narozenin koupil láhev mého roku narození tj. 1980. Můžete mně něco doporučit. Nemusí to být jenom to portské :-)
Frantik Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2014 Kdysi sem mel tohle http://shop.rumako.cz/katalog/tip-na-darek/darkove-baleni-portske/produkt/j.h.-andresen-colheita-1980-port a je dobry a ne tak drahy.
knihomol Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2014 Díky. To vypadá dobře. Ještě jsem našel tento Odkaz na vína
ivan_989 Odesláno 29. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2014 Navrat na osvedceny zaciatok - Diplomatico Reserva Exclusiva 12Y. Tie ostatne rumy boli pre mna krok vedla, experimentovanie pozastavujem.
dieegoo Odesláno 29. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2014 (upraveno) Naladěn na po-vánoční notu Upraveno 29. prosince 2014 uživatelem dieegoo
sibirnaya Odesláno 31. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2014 se zamestnancema, co si nevzali dovolenou a dosli do prace, sme uz ztrestali pul lahve zacapy. skoda, ze musim vodpo ridit, bych nacal dalsi flasky, co tu mam
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se