Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

resim sklenicky. Piju vino (zrale, cervene, suche), rum a whisky. Existuje jeden tvar sklenky, ktery by byl vhodny pro vsechny tyto napoje?

Nebo je to cely bullshit a je vice mene jedno, z ceho to pijete? Pripadne u ceho je to jedno a u ceho ne...

Whisky piju z whisky tumbleru, co byly k nejake whisky (mam 3 druhy). Nicmene koukal jsem v nejakem dokumentu, ze odbornik na whisky to pije z velkych sklenic na vino.

Rum piju taky z toho. Co jsem ale koukal na baleni rum+ sklenky, tak jsou takove zuzujici se.

Vino piju z nejakych obyc. sklenek na vino z Lidlu.

Rad bych neco hezkeho, kde bych z toho mel dobry pocit. Jinak sklinky na stopce jsou u me riziko, hlavne v pokrocily cas, kdy se rady prevrhavaji :-) takze spis neco na nizke stopce (jako na konak) nebo uplne bez. Taky bych rad, aby sklinka vydrzela ranu do stolu a dobre se drzela v ruce.

Napada vas neco?

Odesláno (upraveno)

Poříď si lodní sklinku ( https://www.worksafety.cz/sk/4594-gsi-gsi-neprevratitelny-plastovy-pohar-stemless-red-wine-glass/ zde odkaz pro představu. ) jestli máš stejně levý ruce jako já :0D

Tady je bohuzel plastu, ale mám kontakt na výrobce ze skla a dá se domluvit lidová cena / popřípadě s jakým koliv piskovanim dle libosti \

Teď ji nemám u sebe, ale piju z ni již 5 rokem ... zítra nafotim-nahraju dá se pekelně roztočil až fakt do perfektní odstředivky...

A dá se z ni pít cokoliv... neřešil bych obsah ... mám tedy taky rad na různé pití různý kalíšek.. Ale v podstatě to je jedno ... Jde přeci jen z čeho ti to chutná a dobre pije !!!

Ahoj,

resim sklenicky. Piju vino (zrale, cervene, suche), rum a whisky. Existuje jeden tvar sklenky, ktery by byl vhodny pro vsechny tyto napoje?

Nebo je to cely bullshit a je vice mene jedno, z ceho to pijete? Pripadne u ceho je to jedno a u ceho ne...

Whisky piju z whisky tumbleru, co byly k nejake whisky (mam 3 druhy). Nicmene koukal jsem v nejakem dokumentu, ze odbornik na whisky to pije z velkych sklenic na vino.

Rum piju taky z toho. Co jsem ale koukal na baleni rum+ sklenky, tak jsou takove zuzujici se.

Rad bych neco hezkeho, kde bych z toho mel dobry pocit. Jinak sklinky na stopce jsou u me riziko, hlavne v pokrocily cas, kdy se rady prevrhavaji :-) takze spis neco na nizke stopce (jako na konak) nebo uplne bez. Taky bych rad, aby sklinka vydrzela ranu do stolu a dobre se drzela v ruce.

Napada vas neco?

Upraveno uživatelem Lobber
Odesláno

@ odjinud: kup si pořádný drahý sklo, to tě naučí dávat si bacha

na chlastačku kde víš že to bude domrtva si nechej ty skleničky z Lídlu

Odesláno

Ahoj,

Napada vas neco?

Na whisky a rum nejčastěji používám skleničky Glencairn Glass. Mají k tomu prvně vhodný tvar kalichu, na stole jsou stabilní, mimo to i něco vydrží (pořád je ale dobré pamatovat na to, že jsou ze skla).

https://www.gastrozone.cz/sklenice-na-whisky-glencairn-190ml-7349.html

Odesláno

Ahoj,

Napada vas neco?

Na whisky a rum nejčastěji používám skleničky Glencairn Glass. Mají k tomu prvně vhodný tvar kalichu, na stole jsou stabilní, mimo to i něco vydrží (pořád je ale dobré pamatovat na to, že jsou ze skla).

https://www.gastrozone.cz/sklenice-na-whisky-glencairn-190ml-7349.html

Sorry, já jsem to nedopsal. Já z těch Glencairn skleniček popíjím i brandy, porstké, sherry, kompromisně i běžné víno; na to se ale více hodí krapet jiný tvar kalichu a určitě o kus tenčí sklo (glencairny mají i stěny kalichu doce bytelné). Nejsem si jistý, jestli je něco plně "univerzálního" vůbec k mání. Řekl bych totiž, že každý nápoj svým způsobem žádá své.

Odesláno

Kdyby někdo chtěl flašku spojenou s hodinkami, tak má šanci  ;) Pokud vám to bude chutnat, tak to byl můj nápad. Pokud ne, tak s tím nemám nic společnýho :D

Jo, a je to limitovaná edice :)

LINK

Odesláno (upraveno)

Pánové, když jste u toho ginu...

Ve starší době existoval ( fakt nevím jak se to jmenuje ) takový překapávač. Myslím něco jako ruský samovar, jen asi cca s 5-7 kohoutky / kde se redukovalo kapání ginu-absintu / pod kterým se nacházela sklenička se sitkem na kterým býval cukr přes který se gin-absint ?filtroval? ...

Nemá toto někdo v podvědomí a mohl by mi poradit s názvem ???

Edit:

Našel sem jen toto

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Lobber
Odesláno

Pánové, když jste u toho ginu...

Ve starší době existoval ( fakt nevím jak se to jmenuje ) takový překapávač. Myslím něco jako ruský somovar, jen asi cca s 5-7 kohoutky / kde se redukovalo kapání ginu / pod kterým se nacházela sklenička se sitkem na kterým býval cukr přes který se gin ?filtroval? ...

Nemá toto někdo v podvědomí a mohl by mi poradit s názvem ???

Gin přes cukr? Nehledáš spíš "absinthovou fontánu"?

Odesláno

Průběžně vedu anketu krz křivé indexy, to je třeba zapít:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Pivo (jestli je to vůbec pivo) reknostruované z nějakých zaschlých zbytků z amfor v Egyptě, dělají to Maďaři. Marný to není. Už dloouho něco podobnýho - a podle mě o chlup líp - dělají Amíci z Dogfishead, ale to se do Evropy myslím nevozí. Je to ta prázdná flaška nalevo, naposledy byla v US žena a dovezla, z nostalgie jsem si to nechal.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...