Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 2 hodinami, nickolas napsal:

Jako jooo, ale v tuhle chvili mi docela staci ten led :D

Jestli máš čas, tak si zajdi do restaurace Hvězda na stejnojmenném parkovišti na kafe a borůvkové knedlíky (stačí jeden). Lepší jsem v životě nejedl. 

Odesláno

Uz jsem doma ;) Mozna zitra. Jestli ale fungujou. Na Ovcarne fachci asi jen Figura. A zrovna tam sedel taky...boooze me z neho bolela hlava. Kdo ho zna, vi :D

Odesláno
před 58 minutami, nickolas napsal:

Uz jsem doma ;) Mozna zitra. Jestli ale fungujou. Na Ovcarne fachci asi jen Figura. A zrovna tam sedel taky...boooze me z neho bolela hlava. Kdo ho zna, vi :D

:D  jak já se zase těšim nahoru :D 

Odesláno

Je to úplne iná disciplína, výhod majú plno - sú pevnejšie, bezpečnejšie (najmä hardshell varianty), teplejšie, vyhneš sa prízemným mrazom, rýchlejšie sa rozkladajú aj skladajú, atď. Ale na nejaký kopec si ho nevezmeš.

Odesláno

Je to tedy racka jako z děla, ale kupujeme i jiné fíčuríny za větší prašule, to je jako pravda.... :wacko: Mě to dává upřímně smysl v zemích kde tě může něco kousnout, třeba v Austrálii, tam je to konec konců hodně populární, ale u nás bych si radši asi koupil teplejší spacák a pade ušetřil. Navíc já když dám u ohně pár pivek, tak jdu v noci třeba i dvakrát na záchod a tohle by byla jistě moje smrt :lol2:

Odesláno
před 5 minutami, African napsal:

Je to tedy racka jako z děla, ale kupujeme i jiné fíčuríny za větší prašule, to je jako pravda.... :wacko: Mě to dává upřímně smysl v zemích kde tě může něco kousnout, třeba v Austrálii, tam je to konec konců hodně populární, ale u nás bych si radši asi koupil teplejší spacák a pade ušetřil. Navíc já když dám u ohně pár pivek, tak jdu v noci třeba i dvakrát na záchod a tohle by byla jistě moje smrt :lol2:

Nebo dáš na noc merino, to nesmrdí a hřeje, když se pochčiješ

Odesláno (upraveno)
před 21 minutami, African napsal:

Mě to dává upřímně smysl v zemích kde tě může něco kousnout, třeba v Austrálii,

Dávať zmysel ti to bude v okamihu, keď začneš holdovať autoturistike. Najmä tá rýchlosť pripravenia nocľahu je na nezaplatenie, stavať stan a hľadať pre neho miesto ťa prestane baviť pomerne rýchlo, najmä v horšom počasí.

Ako som písal - iná disciplína. Ak neholduješ autoturistike, výhody nepochopíš, resp. neoceníš.

@guzmic Ak ťa autostany ozaj zaujímajú, pozri sa na značku James Baroud. Okrem pevnej strechy majú nútené vetranie, čo je dosť rozdieľová vec. V prípade záujmu rozpíšem, nechce sa mi písať zbytočne...

Upraveno uživatelem wawrik
Odesláno

Tak svou skupinu lidí si to určitě najde, jako všechno. Já si to prohlížel párkrát po kempech, kde jsem je viděl a kvalitou vypadají dobře.

Odesláno

@wawrik

zatím jen koukám... Moja má fobii z pavouků a je přesvědčená, že tohle je na ně moc složitý, tak by to možná prošlo. 😆

zatím jen koukám, na sk jsem výrobce který to nabízí kolem 1,5-2tis eur to už začíná bejt rozumnější cena 

Odesláno

Jo, na pavúky a lezúci hmyz všeobecne by to trochu mohlo pomôcť - ale neznamená to, že ich tam mať nebudeš. Tie menšie tak do centimetra vie vietor dosť prifúknuť, najmä v okolí stromov. Inak sa pavúky dajú riešiť aj u normálneho stanu veľkou fóliou z baumaxu (lacnou, čo ti nie je ľúto preraziť kolíkmi) pod stanom, nastriekanou insekticídom.

A ak trváš na rozkladacom strešnom autostane a nie hardshellovom, dajú sa kúpiť z druhej ruky práve od ľudí, čo prechádzajú na hardshell. Občas ich na bazoši vídam aj hlboko pod 1000 € v zánovnom stave.

Inak k autostanom je plná prdel youtube videí, v USA a Austrálii je veľa partií, čo trávia víkendy autoturistikou - off- aj softroad, a majú kopec poučných skúseností. Tu napríklad riešia tie dva typy autostanov.

Odesláno

Guzmic, neni to picovina. Je super. Hlavne mapa nad hlavou :). Ja jsem s mym ARB strasne spokojenej, ale na toto jsem koukal, libi se me ten fofr pri skladani. Nevadi me rozbalovat, ale obcas me stve to skladat, kdyz leje jako prase :). Nakonec jsem to pustil z hlavy, tech usetrenejch 10min casu me za ten ranec nestoji. Ale neresit kacky, beru iKamper.

Pokud chces jit do stresniho stanu, tak doporucuju, je to parada. Luxus. Akorat si spocitej, kolik noci v tom cca stravis... Zda se Ti nevyplati si ho pujcit a nebo ho vubec netahat a vzit hotel/penzion/stan. A na cem to chces vozit ? Pokud planujes jezdit i mimo cesty, tak bacha na vetve, uz jsem videl kraple Maggioliny....

A pokud planujes spat v kempech, kaslal bych na to a vozil stan. Ta strecha ma kouzlo hlavne  nekde bokem. I kdyz 14dni u more v Chorv jsem taky daval a bylo to v pohode :)

Davej bacha u tech vyrobcu, co to maji za levno. Na kci a na material... asi nic nenasere vic, nez kdyz se Ti druhej rok strihne ten zvedaci system, leje Ti dovnitr, srazi se tam vlhkost, dela se plisen...atd... Tim netvrdim, ze levnej nemuze dobre poslouzit...jen bud obezretnej.

A deti to milujou. Ja beru kluky klidu i na jednu noc par km od baraku, udelat ohen, burta, dat si pivko... :)

Nejaka inspirace a sorry za offtopic do vlakna s kopcama, tak alespon jedna s horama:)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno
před 3 minutami, wawrik napsal:

@Prochy68 Nepoznám, len postreh - 1,6 kg mi v dnešnej dobe na 35-litrový batoh pripadá zu viel...

Jsem velkej (tezkej) chlap, na me se to ztrati 🙂

Odesláno
před 2 hodinami, Prochy68 napsal:

Ahoj, mate nekdo zkusenosti s batohy Zajo? Hledam neco kolem 35l a tenhle se mi celkem pozdava https://www.zajo.net/cz/batohy/ortler-38-backpack-black.p6494-15.html

Od Zaja mám pár hadrů, ty jsou na pohodu, z technických věcí návleky a ty se mi vysypali po dvou tůrách, tak nevím no. Já když už batoh, tak kdo opravdu je umí je Deuter. Kupuješ ho na dlouhá léta, takže bych s nějákou tu stovečku klidně i přidal. Třeba tady mají teď docela výrazné slevy, s Futurou 40L nebo Trail 36L můžeš na klidně konec světa. Ty jejich batohy mají opravdu neskutečně pohodlná záda.

https://outdoor.online-sport.cz/batohy/turisticke-batohy/deuter-futura-pro-40-midnight-steel/

https://outdoor.online-sport.cz/batohy/turisticke-batohy/deuter-trail-pro-36-black-graphite/

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...