Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Umřely moje první hodinky...... Někdy kolem toho roku 2006, kdy jsem se poprvý zaregistroval na chronomagu jsem na ebay koupil vod nějakejch čongů tydle hodinky. Tenkrát jsem prdlajs věděl, že to jsou voprásklý suby vod Rolexu. Upřímně....je mi to u řiti i dneska, kdy už to dávno vím.

Myslím, že Dali se ve vlákně vo čínskejch turbech ptal, jestli tam někdo byl a co teda tam ti Číňani dneska dělaj. Je to tak vosum let, co jsem tam vodtud načerpal nějakej nejasnej pocit, jak by to s Čínou dneska mohlo možná bejt. Byl to takovej vejlet po klášterech a velký města se řešily jen rychlým transferem. Vyjímka byl Nanjing, tam je snad nejprofláklejší šaolinskej klášter. Aby taky ne, když si tam ten indickej pošuk udajně ufik oční víčka poté, co párkrát při těch svejch meditacích vytuh. Mezitím ještě stihnul, těch pár budhistickejch nadšenců naučit něco z indickýho boxu. Prej aby z toho čumění do zdi, nebyli tak rozkytlí. Zrodil se zen budhismus a Kung-Fu. Mezitím se tady, v tý naší kotlině, Germáni, Hůnové, Keltové, Gótové..., pro pár bučin a řek mydlili hlava nehlava kyjem, po těch svejch kebulích. U Marny poslední Říman vyprášil kožich Atillovi a Praotec Čech...ten podle Hájka ještě netahal ani kačera. Konfucius a Lao-c už tisíc let prděli do hlíny, ale jak Konfuciova hierarchie vztahů, tak Starýho mistra Tao te ting, prostý všech náboženskej žvástů, tvrdě formoval celou čínskou společnost. Vo kousek dál a vo pětset let pozdějc, někde kolem Palestíny, něco z jejich učení vytroubil do světa další, tentokrát aramejskej pošuk. Ty co se tady u nás mezi Duběnkama mydlili po těch svejch kebulích měli vymalováno. Zbalili svoje Nibelungy, Beowulfy, Merliny a šli dozdechnout na smetiště dějin. Nastoupilo totiž křesťanství, nové náboženství o milosrdenství, kde jediným důkazem jeho existence je jeho naprostá nepřítomnost tady na zemi.

Proč tak voklikou. No protože když řeknu, že si myslím, že Čína je Tao, Konfucius a budhismus, tak si budete myslet, že mi jeblo, ale vono to tam je cejtit na každým kroku. Ve velkejch městech vobčas nějaký mlaďoši házej viktorky, jdou si to rozdat s tankem a přitom vykřikujou freedom China, ale tydle základy nezamordovala ani kulturní revoluce Mao ce-tunga s dvaceti miliony zdechlejch Číňanů. Takže nějaký euroatlantický žvásty vo svobodě jedince dnešní Číně sandál asi nerozhoděj. Navíc si myslím, že se už historicky dostatečně poučili co například může udělat jeden takovej velkej kormidelník a nebo navopak, co může způsobit despekt a konservatismus k západní civilizaci.

Tak to by bylo k místu, kde asi tydle hodinky někdo smontoval.Vypustím takový ty místní kecy, vo tom, jak jsem na ně čekal, šel pro ně na poštu a pak v teple domova vzrušeně rozbaloval. Vypustím jakou měly krabičku (přišly v igeliťáku), do kolika bublinkovejch folií byly zabalený a třeba jaký byly známky na tom pytlíku...no známky jsou vlastně jasný. Z Číny choděj jedině ptáci. Vynechám cenu, za kterou jsem je pořídil. Zapomněl jsem to. Matně si jen pamatuju, že byly podobně drahý jako vobič pětkový Seika, co jsem vydražil tenkrát v podobnou dobu. Tydle sou ale starší. Jediný co můžu stopro potvrdit, že maj se svým vzorem pro dospělý chlapy společnýho jen asi to, že na ruce seděj stejně dobře....divný. Nosil jsem je já, děti, pes, kočka ....prostě jsme si všichni užili hodně zábavy. Hodinky za svůj šestiletej život poznaly co je to bourací kladivo, motorfka, rozbrus, vyjetej volej..... Poznaly jaký je africký vedro, jak to fouká v Alpách. Několikrát poznaly jaký to je, když je někdo ve stavu, že se mu každou chvíli zvedá chodník do ksichtu. Poznaly i ksichty některejch místních vykopávek. Celejch šest let na mě byly hodný, trpělivý a shovívavý. Nikdy neprudily abych konroloval hrany stolů, abych do dveří vcházel zásadně bokem. Nikdy nechtěly, lifting ze švajcu, koupit novej řemen, watchwinder, novou krabku na hajání, nebo podložku vod Jakubiska. Neměly rodokmen dlouhej jak tejden a starej několik století. Nebyly vověšený hromadou certifikátů a dokladama vo neposkvrněným početí. Jen podstivě těch šest let šlapaly s tejdenní vodchylkou kolem dvou minut do plusu. Pak to zabalyly. Byly prostě "Mingei". Mingei je....když je věc praktická, všední a obyčejná. Mingei dělaj bezejmenní a já jsem se k nim jako k Mingej choval. Posledních pár let jsem je skoro nesundal z ruky. Tak holky vodpočívejte v pokoji. Na a aby to nebylo furt jen smutný, tak dneska došly tydle G-Shocky...budou to zase moje a na dlouhou jediný Mingei. Hodinky umřely....ať žijou hodinky.

post-817-016665800 1354640902.jpg

post-817-042715500 1354640909.jpg

• Odpovědi 40
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Tohle mi na chronomagu uz dlouho chybelo. Pominu-li, ze jsou to cinsky skorofejky :), tak proste koupim si hodinky, nosim hodinky a ony mi delaji sluzbu a mam z nich radost (bez ni to nema cenu). Zadny zbytecny machrovani a nadouvani peri u kavicky :).

Odesláno (upraveno)

Asi ochutnaly ten matroš, co tam leží na popelníku. Možná něco z Indie.

Samozřejmě upřímnou soustrast.

Upraveno uživatelem Horhe
Odesláno
:D Dobré počteníčko, no všechno špatný k něčemu dobrému, aspoň jsi si koupil nové hodinky :smile_anim: Škoda, že poslední, protože G-shock tě asi přežije :whistle:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...