ferrycz Odesláno 23. září 2019 Nahlásit Odesláno 23. září 2019 No korekce vypnutá, a jak píšu, půjde na reklamaci, jsem zvědavý, jestli mi řeknou že se závada neprojevila tak mne šlehne a já šlehnu s TV
kloubik Odesláno 30. září 2019 Nahlásit Odesláno 30. září 2019 Tak "bazarovka" je doma Nic nechybělo (kromě 2 tužkovek v jednom z ovladačů, ale nevím jestli tam měly být). Stav se zatím zdá jak nová, nic jsem nenašel. Ambilight parádní. Ještě že jsem dal na hasnu a nešel do menší, velikost akorát, už srandujeme že by to sneslo i 70...haha. Tak ještě vymyslet jak ji umístit až bude sedačka a další nábytek. Dík že jste mě přemluvili na OLED
Radek124 Odesláno 30. září 2019 Nahlásit Odesláno 30. září 2019 Ambilight patří doprostřed velké bílé stěny (případně před bílé závěsy), žádné podřadné rožky/výklenky a lajfstajlově ujeté barvičky z 90. let. A při umístění "u zdi" (jedno jestli na stojanu a nebo na věšáku) zapnout centrálně tento režim - zkulturní se tím v jednom kroku jak bláznivý zvuk, tak výchozí "psychedelický" ambilight
efreeti Odesláno 1. října 2019 Nahlásit Odesláno 1. října 2019 Merunkova zed & ambilight...ok, dik zes me dneska rano pobavil
mAra_ Odesláno 1. října 2019 Nahlásit Odesláno 1. října 2019 Ambilight umí tuším pracovat i s tím, že máš barevnou zeď jako pozadí.
kloubik Odesláno 1. října 2019 Nahlásit Odesláno 1. října 2019 Zeď máme čistě bílou musím mrknout na to nastavení umístění, zatím jsem si s tím nehrál.
Radek124 Odesláno 2. října 2019 Nahlásit Odesláno 2. října 2019 Je dobré si uvědomit že klasický Ambilight nezvětšuje obraz, ale "esteticky ladícím způsobem" k němu obarvuje přilehlé okolí (a když to funguje, vypadá to fakt dobře), čím větší plocha tím lepší.Lehké korekce na barvu podkladu v telce jsou, ale na rozdíl od klasické/širokospektrální "křídové bílé" budou kvůli metamerismu některé barvy pořád někam ujíždět. Taky tipuju že tu "meruňkovou" způsobil jen nepodařený pokus o automatickou korekci barevné teploty ze strany mobilu, způsobený modrou + oranžovou na samotné telce. PS: Předvolba Zvuk/Umístění má jen 2 hodnoty - "u zdi" a nebo (bohužel výchozí) "v prostoru". Než jsem se k tomu doklikal, klepal jsem si na čelo proč to zní jak z kýble a do okolí blejská jak laserová diskotéka...
eklektik Odesláno 23. října 2019 Nahlásit Odesláno 23. října 2019 (upraveno) Prosím o radu s výběrem. Mám teď Samsung LED 43", používám výhradně jako monitor k PC přes HDMI, ale poslední dobou začíná letitá televize zlobit. Využití: občas práce (Word, Excel), internetová O2 TV (v podstatě jenom fotbal/golf), sem tam nějaký seriál/film z netu. Přemýšlím, že bych po delší době zkusil i nějakou hru.Jak jsem to tady pročítal, začal jsem pokukovat po OLED TV, pravděpodobně 55". Větší by se ani nevešla. Má cenu při mém využití do takové televize investovat, resp. není vhodnější menší LED TV (s nižším rozlišením)? Upraveno 23. října 2019 uživatelem eklektik
Radek124 Odesláno 23. října 2019 Nahlásit Odesláno 23. října 2019 Sehnat slušnou 55? Full HD LCD dnes bude možná větší problém než výprodejní 55? 4k, jedno jestli LCD nebo OLED...
efreeti Odesláno 24. října 2019 Nahlásit Odesláno 24. října 2019 Asi tak...dneska uz se zadne tv bez 4k rozliseni snad ani neprodavaji. 4k je standart a nutne minimum, prestoze prakticke vyuziti to casto ani nema (vlastni zkusenost...vse jedu na fullhd a staci mi to)
eklektik Odesláno 24. října 2019 Nahlásit Odesláno 24. října 2019 Hm..díky. Asi půjdu do nějakého toho QLED Samsungu. Koukal jsem na ně v Datartu, obraz vypadá slušně a cenovka o 10 tis. níž než LG OLED...
Kapo Odesláno 24. října 2019 Nahlásit Odesláno 24. října 2019 Prostuduj si rozdíly mezi QLED Samsung a OLED LG. Taky jsem chtěl levnější a nakonec jsem přidal a koupil OLED LG, mám ji chvíli a zatím velká spokojenost.
speslmbcz Odesláno 24. října 2019 Nahlásit Odesláno 24. října 2019 Zdravím, pánové. Tak i mne dohnala "nutnost" nákupu nové televize. A asi stejně jako spousta tu jsem si říkal, dám tak 17, max. 20 tisíc, víc nedám. Jenže pak jsem se asi jako spousta z vás ponořil do recenzí, testů, porovnávání a vyšlo mi, že svoji plazmu Panasonic nemůžu nahradit nějakou LED televizí, ale že to bude asi nejspíš OLED, jinak je to cesta zpět. Jenže... Nejlevnější OLED je za cca 27. To mi přišlo celkem hodně. Ale když už tedy OLED, tak jsem hledal nějakou akční cenu. Ale asi to znáte, pořád se posouváte k dražším... A tak už jsem byl na cestě pro LG OLED55C8 za 31tis., když jsem objevil akční cenu na Panasonic TX-55GZ2000E... Původní cena 90tis., nyní aktuálně všude za 75tis. Na Kasa.cz měli vrácenou v 14-ti denní lhůtě za 40tis. A tak jsem ji objednal. Máte s touto TV někdo zkušenost? Všude jsem četl, že obrazově je na tom lépe než LG, byť bere panel od nich, ale že má lepší zobrazovací procesor a vůbec nastavení, i zvuk. Nebo jsem měl vzít LG? Předem děkuji.
Franta Dobrota Odesláno 24. října 2019 Nahlásit Odesláno 24. října 2019 Kdyby tu byl nějaký obchodník s elektronikou (plátce DPH), mohl by mě kontaktovat do SZ, pokud chce...
Duke650 Odesláno 24. října 2019 Nahlásit Odesláno 24. října 2019 speslhodně slušné, věcné a užitečné info najdeš na rtingshttps://www.rtings.com/tv
speslmbcz Odesláno 24. října 2019 Nahlásit Odesláno 24. října 2019 Duke650> bohužel tam vůbec OLED Panasonic netestuje... Nebo jsem to na těch stránkách nenašel. :-(
Duke650 Odesláno 24. října 2019 Nahlásit Odesláno 24. října 2019 Panasonic to na té straně okeánu nějak zazdil.S tou GZ2000 jsi rozhodně chybu neudělalhttps://www.techradar.com/uk/reviews/panasonic-gz2000-4k-oled-tv-review
Radek124 Odesláno 24. října 2019 Nahlásit Odesláno 24. října 2019 Pánové, hlavně nebuďte troubové a nekupujte "aktuální modely" teď, na začátku "vánoční sezóny", když se chce na nadržených koloušcích každej hokynář nejvíc zahojit. V Lednu/Únoru a pak koncem prázdnin budou (stejně jako každý rok - viz X stránek zpátky) výprodeje s o třetinu nižšími cenovkami, cashbacky a dárky, kdy díky pár týdnům trpělivosti za cenu ťamťungova LCD (nic jako LED TV na trhu není!) v pohodě seženete ve stejném rozměru OLED a budete mít vystaráno. A jestli máte pocit že bez upscalovaného Mrazíka na nové bedně budete před rodinou/přáteli/příbuznými/kolegy znemožněni, stoupněte si před zrcadlo a natrénujte si vysvětlení, že o vánocích dávají v bedně naprosto to samé přislazené estrádní hovno jako minulých 30 let - a na to jim stará bedna bohatě postačí...
speslmbcz Odesláno 25. října 2019 Nahlásit Odesláno 25. října 2019 Radek124> v lednu/únoru by mi to bylo houby platné, jelikož vysílání DVBT vypínají v listopadu. Tudíž bychom Vánoce byli úplně bez televize, což vysvětlovat třem dětem od 8-mi do 10-ti let slevou v únoru není pro ně asi moc pochopitelné... Navíc, sleva 55% na nejvyšší model od Panasonic v říjnu mi přijde dostatečná. :-)
milda21 Odesláno 25. října 2019 Nahlásit Odesláno 25. října 2019 speslmbcz> Nevím jestli nejsi omezený prostorem, ale 55" bude malá už když ji vybalíš.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se