vraby Odesláno 16. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2022 (upraveno) před 6 minutami, Dantechno napsal: Ale to nereaguje na barvy na obrazovce ne? To je dost blby.... Pravda,ale i tak je to příjemnější a u nové tv už se k tomu asi přikloním. Už několik sezón beru LG TV,ale mladej si vzal Philips a ten je taková brzda,všechno trvá tak nějak moc dlouho. Upraveno 16. prosince 2022 uživatelem vraby Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 16. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2022 před 2 hodinami, exBURN napsal: To se zničí docela rychle koukám. Já právě OLED nechci protože využívám kodi (stejný pattern prostředí) a děcka to nechavaj svítit. Když je na televizi určitou (nevím přesně, ale je to rychlé) dobu statický obraz, spustí se spořič. Ten obraz je úplně jiný sport. Už bych zpátky do LED nešel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 16. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2022 Vidím to stejně. I kdyby šla za pár let do kytek, ten propastnej rozdíl ve kvalitě obrazu mi to opodstatní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 16. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2022 Já koukal a mě na oled vadil trochu i menší jas. V kombinaci s vypalováním a nesmysl cenou u 75 palcu a víc jsem vzal direct ledku a jsem taky spokojen a když koukám jak se tam na 30 týdnů už rýsuje CNN tak by mě jeblo :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 16. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2022 Na "trvalý provoz" (hospody, čekárny, recepce, dětské pokoje a pod.) v osvětlených/obývaných místnostech je zatím opravdu ještě pořád výhodnější LCD - teda ne že by vydrželo věčně (u levnějších modelů po čase běžně povoluje lepidlo držící podsvětlovací LED pásky a rozváděcí vrstvy s fresnellovými čočkami, takže se to kroutí a taky tam "vznikají fleky"), ale "černočernou OLED" si v takových podmínkách pořádně neužijete - a pokud si nehodláte hrát na HDR, tak na LCD paradoxně ušetříte nejen na pořizovací ceně ale i na spotřebě (...protože OLED v TV nepoužívá RGB ale modré LED, s vrstveným luminoforem a dodatečnými barevnými filtry, stejně jako LCD s WLED podsvícením). Naopak kdo i teď "o dlouhých zimních večerech" telku zapíná jen "svátečně" (podobně jako většina mých známých oprašuje své enormě drahé HiFi), ten OLED ocení a něčeho jako "vypalování po 5000+ hodinách provozu" se nejspíš ani nedožije Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 16. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2022 (upraveno) Už jste to někdo někdy porovnal takhle doma LED vs OLED? Takhle pěkně vedle sebe,stejný zdroj podmínky atd.? Jasně ta novější TV doma vždy děla parádu, ale za pár dní se ten wow efekt vytratí a nevnímám ty rozdíly proti TV co jsme měli před tou novější,nebo vy snad jo? Mužů porovnat LG vs Philips, jasně každá “hraje” trochu jinak,ale že by ten obraz stál vyloženě za hovno to ne. Vetšina jsem tady už staršího věku tak stejně vidíme prdlačku jen si tady honíme …… Upraveno 16. prosince 2022 uživatelem vraby Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 16. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2022 Měli jsme "starou malou" 43" plazmu Panasonic, nějaký základní model, od roku 2014 je u tchána a stále slouží. Pak 2014-2020 55" plazmu vyšší řady VT60, vzal ji od nás kolega a stále mu dělá radost parádním obrazem. Od 2020 máme 65" OLED GZ1000 a kdekoli u známých vidím jejich LEDkové TV, tak ten nepřirozený a často přesvícený obraz tahá za oči. Nikomu to nenutím, jen sdílím zkušenost. P.S. nejsem zaslepený OLED-fanatik, třeba použití AMOLED na mobilu je imho krok vedle, jeden jsem měl a po pár letech zobrazování převážně statických částí to na displeji bylo vidět. A dávat OLED do auta (např. Escalade https://www.youtube.com/watch?v=FOYfexyUh6c) to už je fakt nonsens Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 16. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2022 Již zmíněný rtings.com hodnotí podle objektivně měřitelných kritérií a je dobrým vodítkem: https://www.rtings.com/tv/reviews/best/tvs-on-the-market Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 16. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2022 Jojo, podle rtings jsem vybíral a vybral LEDku. Dneska vidíš hodně levná lcd, ale mrkni někdy taky na dražší ledky s přímým podsvícením a nebo miniLED. Tam se to dost srovnava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
neuromancer Odesláno 17. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2022 @Duke650 Prošel jsem téměř stejným vývojem, taky VT60 a nic jiného než OLED jako nástupce nepřicházel v úvahu, už 2 roky mám Sony KD-77AG9 a obraz super, když někde vidím LED, dělá se mně až fyzicky špatně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 17. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2022 Až uvidíte někdy HDR obsah na dobrém miniLED monitoru, budete se hodně divit kluci....stačí mrknou na nový Macbook 16 s mini led a pak bude už z OLED jen tmavé kukátko s pastelkovýma barvama . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 17. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2022 LOL pastelky jasně miniLED rulezz protože ve všech parametrech překonává OLED.. oh wait vlatně ne ty dva screenshoty jsou z rtings, OLED nejlepší celkově, LED nejlepší budgetová TV Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 17. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2022 Brutální rozdíl 5% v celkové kvalitě za téměř 2 násobnou cenu ale v HDR poloviční výkon. Jou jou to se fakt vyplatil :-D :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 17. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2022 Koukam na to jen na mobilu, moc se mi to dobre nezobrazuje.. kde je HDR polovicni vykon? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 17. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2022 HDR je preci z principu vysadou OLED televizi...while the QN90B’s bright display creates some dazzling color, it can’t hold a candle to the S95B’s color, particularly during HDR content. While the QN90B covers about 91% of the wide HDR color gamut (DCI-P3), the S95B sits at around 98%. This means the S95B displays colors that are more true to life—blue skies and trees that look closer to what we see outside. Reds and greens practically leap off the S95B's screen. I was particularly impressed with the S95B’s handling of skin tones, skies, and color gradients...https://www.reviewed.com/tech/features/samsung-s95b-vs-qn90b-which-should-you-buy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 17. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2022 Barvy jsou jednou složkou HDR, pak ale potřebuješ i dobrý jas, aby si vytáhl dynamiku kdy máš tmavou část scény a do toho třeba zasvítí nějaký bodový zdroj světla. Těžko se to vysvětluje, když nemáš panel, který to dokáže, tak to ani neuvidíš. Blbě se to popisuje, ale má to pak další hloubku. Nicméně můj koment byl ke starším OLEDům, kde byl jas celkovým problémem - barvy byly super, ale jas nic moc. Tohle nové OLEDY 2022 odstraňují. Některé teda jen částečně, to co tu je jako nejlepší OLED TV je už komplexně skvělá TV, která to natře i miniLED, ovšem to neplatí pro každou OLED na trhu. Mě jen štve to obecné glorifikování OLEDU jako všespásné super technologie na mílé vzdálené LCD - tak to prostě není Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 17. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2022 Co doba odezvy? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 17. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2022 Tam není o čem - pokud koukáš na televizi sondou tak určitě bych volil OLED. V reálu ale pochybuju že někdo uvidí rozdíl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 17. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2022 Co pozorovací úhly? Ono to není tak jednoduché. Nekopu ani za jednu stranu a je dobře, že si každý může vybrat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 17. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2022 To máš jak s hodinkama. Hodinky "xx" rozhodně nejsou 100x lepší než hodinky "yy". Přesto hodinky "yy" stojí 100x víc než hodinky "xx". Do uvozovek si doplňte každý sám svůj libovolný příměr. Jsou to prostě drobné niance za které se prostě rozhodneme zaplatit a nebo ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se