Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník kupec
Odesláno

Chcem pripojiť poznámku. V dnešnej dobe je to už pomaly jedno akú značku si kúpiš. Dôležitý je zdroj príjmu signálu. Ja mám osobne Sony Bravia LED TV a som spokojný. Vždy som bol verný značke SONY a zatiaľ ma nesklamala. Teraz už čakám len na O-LED TV od SONY aj keď viem že LG ich začalo vyrábať.

Prezentujem len svoj názor a nikomu ho nechcem vnucovať............

Odesláno

Chcem pripojiť poznámku. V dnešnej dobe je to už pomaly jedno akú značku si kúpiš. Dôležitý je zdroj príjmu signálu. Ja mám osobne Sony Bravia LED TV a som spokojný. Vždy som bol verný značke SONY a zatiaľ ma nesklamala. Teraz už čakám len na O-LED TV od SONY aj keď viem že LG ich začalo vyrábať.

Prezentujem len svoj názor a nikomu ho nechcem vnucovať............

To ano, nicméně je podstatný rozdíl v levnějších typech s velkou úhlopříčkou, kde v porovnání s lepšími typy jsou rozdíly dramatické. Např levné plazmovky od LG či Samíka v cenách kolem 20 tis a úhl. 150 cm mají obraz opravdu špatný. Oled bude ze začátku velmi drahá záležitost, navíc podle toho cojsem četl po různých fórech tak kvalitou obrazu se srovná s nejlepšími plazmami, bude mít ovšem výrazně lepší spotřebu a mnohem lehčí. Sám jsem zvědavý jak bude obraz vypadat ve srovnání s neoplazmou.

Odesláno

Mám NeoPlasmu od Panasonicu, Géčkovou řadu, 106cm. Asi po třech měsících používání bych neměnil. (samozřejmě myslím v této cenové kategorii)

Odesláno (upraveno)

Mám NeoPlasmu od Panasonicu, Géčkovou řadu, 106cm. Asi po třech měsících používání bych neměnil. (samozřejmě myslím v této cenové kategorii)

Dobrá volba, o ní jsem taky uvažoval i ve stejné úhlopříčce, teda myslím si na ní pořád.

Jen technické problémy(v oblasti příjmů) zavinily, že ji ještě nemám.

Co spotřeba energie?

Upraveno uživatelem marosh
Odesláno

Koukám že už je rozhodnuto. Taky jsem v listopadu řešil problém jestli plazmu, LCD, nebo LED. Dlouho jsem stál v krámě a koukal na stejný obrázky na všech třech typech televizí. A když tam Bond skopnul padoucha ze schodů a on na LCD a LED padal rozfázovaně a na plasmě jak doopravdy, bylo rozhodnuto. (taky ještě jeden fakt rozhodoval, cca o pět tisích nižší cena při podobné úhlopříčce) Samsung PS43D450 43´´ Doma jsem pak vyšrouboval pár žárovek, abych kompenzoval vyšší spotřebu a je to. Jen jeden problém mám, v tý nový plasmě dávaj stejný kraviny jako v tý starý televizi :sick01:

Odesláno

Pro Marosh a vlastně i ostatní: Nevím jaký myslíš příjem, já osobně nemám zatím satelit a chytám signál na hliníkovou vidličku na balkoně. Plasma si s tím hravě poradí. Ale do budoucna se satelitem počítám, hlavně kvůli sportovním přenosům. Samozřejmě když si stahnu film ve Full HD, tak to je teprve něco.

Pozorovací vzdálenost mám cca 2,5 až 3m. Pro někoho už je to málo. Co se týče spotřeby el.energie tak zatím nevím. Údajně by měla být na úrovni starších LCD, samozřejmě záleží na režimu ve kterém zrovna pracuje. Řekl jsem si, že na TV a posteli šetřit nebudu. Taky jsem studoval asi 4 měsíce v různých testech a diskuzích. Po pravdě byl jsem z toho zblblý ještě víc než před tím. Pak jsem v obchodech při porovnávání obrazu sám uznal, že chci Plasmu. U LCD se mě nějak zdálo, že se obraz sype. U LED, se mi zdálo, že jsou barvy nepřirozené. Pak když už jsem nevěděl na co se prodavače zeptat. Dal jsem mu otázku: A co máte doma Vy ? Odpověděl: Samozřejmě, že plasmu, všichni tu máme plasmu, ale budu si kupovat větší.

Nebo myslíš příjem toků finančních? Tak bych raději počkal, přišetřil a koupil bych si co chci, než abych pak byl s něčím nespokojený. Osobně jsem byl skoro rok bez TV. Sledoval jsem ČT24 online a sem tam nějaký film na noťasu. Přitom jsem ležel na matraci ve spacáku, toho času v rekonstuovaném bytě.

Ale neberte můj názor jako dogma, rozhodně nejsem v oboru profík a mé názory josu spíše subjektivníko charakteru. Jen popisuji svoji zkušenost.

Odesláno (upraveno)

já jsem se rozhodoval mezi lcd samsung a plasmou pana. děkuju bohu, že jsem popad toho panasonika. spotřeby bych se nebál, 42" bere nejvíc tak 180w, a to musí být uplně bílá scéna... bězně 100-120w. větší úhlopříčky mírně víc, ale za ten obraz to stojí. a je fakt, že avatar 3d je na téhle telce lepší, než v kině :smile_anim:

edit: za větší bych měnil okamžitě taky, ideál se mi dnes jeví 165cm

Upraveno uživatelem montemar
Odesláno

Pro Marosh a vlastně i ostatní: Nevím jaký myslíš příjem, já osobně nemám zatím satelit a chytám signál na hliníkovou vidličku na balkoně. Plasma si s tím hravě poradí. Ale do budoucna se satelitem počítám, hlavně kvůli sportovním přenosům. Samozřejmě když si stahnu film ve Full HD, tak to je teprve něco.

Pozorovací vzdálenost mám cca 2,5 až 3m. Pro někoho už je to málo. Co se týče spotřeby el.energie tak zatím nevím. Údajně by měla být na úrovni starších LCD, samozřejmě záleží na režimu ve kterém zrovna pracuje. Řekl jsem si, že na TV a posteli šetřit nebudu. Taky jsem studoval asi 4 měsíce v různých testech a diskuzích. Po pravdě byl jsem z toho zblblý ještě víc než před tím. Pak jsem v obchodech při porovnávání obrazu sám uznal, že chci Plasmu. U LCD se mě nějak zdálo, že se obraz sype. U LED, se mi zdálo, že jsou barvy nepřirozené. Pak když už jsem nevěděl na co se prodavače zeptat. Dal jsem mu otázku: A co máte doma Vy ? Odpověděl: Samozřejmě, že plasmu, všichni tu máme plasmu, ale budu si kupovat větší.

Nebo myslíš příjem toků finančních? Tak bych raději počkal, přišetřil a koupil bych si co chci, než abych pak byl s něčím nespokojený. Osobně jsem byl skoro rok bez TV. Sledoval jsem ČT24 online a sem tam nějaký film na noťasu. Přitom jsem ležel na matraci ve spacáku, toho času v rekonstuovaném bytě.

Ale neberte můj názor jako dogma, rozhodně nejsem v oboru profík a mé názory josu spíše subjektivníko charakteru. Jen popisuji svoji zkušenost.

Dík za odpověď.

S tím mým příjmeme je za Bé správně.

Dokonce jsem chvilku dělal v oboru-prodej elektra. Ale dobrovolně jsem odtud pláchnul, tam letěly jen LG a Samsung ledky. Paňas jen ty slabší řady. C a U.

Taky jsem tam něco málo pochytil a géčko mi přišlo, jako to správné řešení.

Ještě chvilku vydržím.

Odesláno

já jsem se rozhodoval mezi lcd samsung a plasmou pana. děkuju bohu, že jsem popad toho panasonika. spotřeby bych se nebál, 42" bere nejvíc tak 180w, a to musí být uplně bílá scéna... bězně 100-120w. větší úhlopříčky mírně víc, ale za ten obraz to stojí. a je fakt, že avatar 3d je na téhle telce lepší, než v kině :smile_anim:

edit: za větší bych měnil okamžitě taky, ideál se mi dnes jeví 165cm

Těch 165 je opravdu ideál :D Já dnes byl v obchodě a díval se na 139 cm a řeknu vám, že se mi to po těch pár dnech strávených s mým novým strojem jeví jako poštovní známka, neskutečný, jak je těch 26 cenťáků na úhlopříčce znát. 165 je už opravdové kino doma, naprosto reálně obrazově výrazně lepší jak sebelepší multiplex. Jsem překvapen, jak perfektně si má NeoPlazma poradí s běžným vysíláním. Musím říct, že jsem zpočátku byl taky zblblej masírkou LED TV, nicméně po obhlídnutí a otestování všemožných typů bych absolutně za nic neměnil. Obraz je opravdu nádhernej, rychlej a podání pleťové barvy a detailů naprosto úžasný.

• po měsících...
Odesláno

Tak po roce šla LEDka Samsung z domu. Důvod - při přehrávání HD filmů přes HDMI nestíhala a sekal se obraz. Žádná trága, leckdo to ani nepostřehl, ale já to tam viděl a štvalo mě to.

Šel jsem si proto pro Panasonic Neoplasma 106 cm, v akci za 12k. Jenže ji momentálně neměli a prodavač mne zlomil na LEDku Panasonic TX-L42ET5E, za kterou jsem dal o 9k více, než byl původní plán... Obraz pěkný, 3D je fajn vychytávka, jen mne zlobí přihlášení přes wifi na net. Do sítě se dostanu, ale při kontrole IP adresy konec a nepustí mě to dál - nevíte pls někdo co s tím?

• po měsících...
Odesláno

Chtěl bych požádat všechny znalé o pomoc s výběrem televize. Chceme jí koupit rodičům na chalupu k Vánocům. Pozorovací vzdálenost bude cca 3-4m. Cenový strop 20 tis. Kč. Příjem televize je přes UPC Sat, tuším Scartem, přes druhý Scart je připojený DVD/VHS přehrávač. Měla by být přidělaná na stěně, tedy kompatibilní s nějakým držákem. Sledují převážně sport. Já se v televizích v podstatě nevyznám, už asi 15 let žádnou nevlastním :). Máte nějaký tip? Případně čemu se vyhnout? Díky za každou radu. P.

Odesláno

Diskuzi jsem pročítal, ale moc moudrý z toho nejsem... V daném cenovém limitu a vzdálenosti jakou zvolit uhlopříčku? Bude koukatelných 127 cm? A tedy plazmu? A nebo jít radši do menší LCD? Vybrat radši menší prémiovou značku nebo jít do levnější? Opravdu v tom plavu, četl jsem lecos po netu, ale ocenil bych osobní, ideální zkušenost.

Odesláno

Chtěl jsem ti tím naznačit, abys použil vlákno, které už existuje, protože si myslím, že je opravdu nesmysl zakládat vlákno nové, které se bude věnovat naprosto stejnému tématu.

Odesláno

Chtěl jsem ti tím naznačit, abys použil vlákno, které už existuje, protože si myslím, že je opravdu nesmysl zakládat vlákno nové, které se bude věnovat naprosto stejnému tématu.

Sorry to mi nedošlo, požádám admina o sloučení. P.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Pánové,umí už dnes běžně TV s USB číst i sub,srt titulky,nebo to má jen pár vybraných kousků?Málo kde to je uvedené a když,tak opravdu jen u pár TV.Jde mi o to,jestli je běžné,že strčím flash do USB s filmem,avi,divx atd. a přečte mi to i české titulky,které jsou zvlášť,ne přímo ve filmu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...