Přejít na obsah

Televizory LED, Plasma...

RomanP

Doporučené příspěvky

Co se týká velikosti televize, má pak u velké televize vůbec člověk ten obraz pohodlně celý ve svém zorném poli?

Když jdu do kina a mají lístky jen do předních řad, tak mi to přijde jako horší zážitek, než když sedím někde dál od plátna. Jasně - velikost plátna a TV jsou nesrovnatelné, ale zase člověk sedí dál.

Spíš se ptám, protože sám mám zkušenost jen se svojí malou 102 cm televizí a chtěl bych větší, ale bojím se, že víc jak 139 cm bude moc (na dívání ze ca 3m) a místo abych si zážitek ze sledování TV vylepšil, tak si ho zhorším.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co se týká velikosti televize, má pak u velké televize vůbec člověk ten obraz pohodlně celý ve svém zorném poli?

Když jdu do kina a mají lístky jen do předních řad, tak mi to přijde jako horší zážitek, než když sedím někde dál od plátna. Jasně - velikost plátna a TV jsou nesrovnatelné, ale zase člověk sedí dál.

Spíš se ptám, protože sám mám zkušenost jen se svojí malou 102 cm televizí a chtěl bych větší, ale bojím se, že víc jak 139 cm bude moc (na dívání ze ca 3m) a místo abych si zážitek ze sledování TV vylepšil, tak si ho zhorším.

Já jsem v bytě koukal na 152 cm ze 2,5m a bylo to akorát. Teď v domě koukám na stejnou televizi z 5m a je to šíleně malý. Když si chci užít film tak si to křeslo stejné přitáhnu na 2-3 metry :D 

Odkaz ke komentáři

Ja ma doma tuhle Philips 55OLED803 - 139cm, koukam z 3 az 3,5 metru. Se vzdalenosti nemam zadny problem.

Ambilight mam poprve a moc se mi libi. Stary Panasonic plazma putoval do loznice.

Dostal jsem 5 let zaruku, velka spokojenost.

Upraveno uživatelem tano
Odkaz ke komentáři

Není to zas tak geologicky dávno, co se v tisku "odborně" tvrdilo že při 40 km/h ve vlaku dojde k vytlačení vzduchu z plic a k udušení pasažérů  :skull:

To samé je to s těma Vašima "tak akorát" úhlopříčkama: normální zorný úhel očí bývá 140° vodorovně (stereoskopickým omezením je nos) a 100° svisle (u někoho míň kvůli víčkům) - o tom je Ambilight. Blízké periferní vidění pokrývá přes 60° - tj. na 2 metry vzdálenosti klidně 2 metry široký obraz, což odpovídá šířce (TV/monitoru/plátna/stolu v hospodě) kterou zvládnete sledovat jako celek v plné barvě, aniž byste museli jako na tenise kroutit hlavou. V tomto prostoru se mozek (podvědomě a bez námahy, prostřednictvím pohybů bulvy) snaží držet zhruba 18° "makulární" oblast, ve které je u zdravých jedinců vidění ostré, přičemž nejvyšší rozlišení čípků máte v 5° oblasti uprostřed:

440px-Peripheral_vision.svg.png

Problém je, že dlouhodobé brejlení do jediného bodu je nepříjemné a fyziologicky nezdravé - a s ohledem na výše uvedené to má smysl snad jenom u mobilu.

Dávat si u úhlopříčky běžné televize/monitoru jakýkoliv limit "maximálního koukatelného rozměru" a argumentovat k tomu "aktuální střední marketingovou hodnotou" (1950: 45cm, 1980:65cm, 2010: 105cm, 2018: 155cm, 2019/2020:165cm, 2025:205cm?) není nic jiného než aplikace pravidla "kyselých hroznů" (aneb "...a kam nedosáhnu, tam nechci!"), kvůli kterému si časem akorát budete připadat trapně...  :smoke:

Odkaz ke komentáři

Philips je tedy nejaky horsi/min kvalitni? Radsi jit do napr. Sony, Samsung, LG, Panasonic...?

Neni to dnes jedno a totez?

Měl jsem Philips devítkovou řadu a byl to famózní televizor. Obraz úžasný. Ale po asi 5 letech odešel. Pak tu divizi prodal Philips Číňanům, tak jsem změnil stáj.

Odkaz ke komentáři

Delal jsem v elektru osm roku - uz je to bratru sest let dozadu co jsem skoncil. Takze je mozne, ze ziju v minulosti. Ale ze je na tom Philips spatne, ci hur nez jini bych netvrdil (to bych si ho sam ted prece nekoupil).

Naopak ted mi odesla LG telka po dvou a pul letech. Ale nezacnu ted rikat, ze LG stoji za starou backoru... Proste je to o stesti/smule ze neco odejde driv ci pozdeji. Samozrejme, kdyz myslim zavedene stabilni vyrobce. Nehovorim o telkach / spotrebicich znacek Sencor, Chang chong (ci jak se to pise) a tak...

Takze za me se Philipsu nebat :) 

Odkaz ke komentáři

ja mam v loznici 47'' ze 3m a v obyvaku 50'' ze 4m. Ted zvazuju, ze 50ku dam do loznice a do obyvaku neco vetsiho. ale si rikam ze kdyz uz tak uz, tak aspon tu 65''. delaj se tyhle velky kravy jeste na wall mount? nechcu to mit na nozicce na policce... nejaka takova fena by se mi libila: https://www.alza.cz/75-lg-75uk6200plb-d5455106.htm

Odkaz ke komentáři

ja mam 50ku i 47ku na tomhle drzaku a parada. prave proto bych rad tu 75ku dal taky na vyklopnej. ale nevedel sem, jestli se da i ta75ka montovat na zed, nebo jen stat na nozickach.

https://www.alza.cz/stell-sho-2051-d399412.htm?kampan=adpla_produkty_Prislusenstvi_pro-televizi_drzaky-tv-stolky_c_1o1_9062809_WY020a8_~50373796041~&gclid=CjwKCAiA99vhBRBnEiwAwpk-uD_UjUDkkRzMiATuWWOGHt-UIapAQLVgZe3e7hsBy3SUuOMfx36ShBoCuicQAvD_BwE

a04ea146-963a-420e-8fbb-6defce216cba.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...