Přejít na obsah

Kdyby jste meli dost penez,co byste delali?

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 157
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ale jo, taky mám cukání do toho znova skočit, víš jak, něco malýho, jen sami dva se ženou, v nejhorším brigádník na výpomoc, romantika . .. :D

Jako dřina je to vždycky, ale když to jde dobře tak to člověka i baví :-) Já už dlouho přemýšlím kam investovat a prostě si myslím, že nejlepší je investice do vlastního podnikání když víš do čeho jdeš a rozumíš tomu. Gastronomie je vždycky dřina když to chceš dělat dobře, ale je to krásnej pohled když máš narvanej podnik a spokojený zákazníky :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Primky za vosm pětek!

Hahaha, za vosm pětek ani Diplomaty nekoupíš :D

@VasekN přesně jak píšeš, to znám, docela mě rozhodilo dítě ve školním věku,

chceme se mu věnovat a to se s tímhle byznysem prakticky vylučuje, tak pár let počkáme

Jinak k tématu to není až tak složitý, buď je člověk magor a nechá se zblbnout "kamarády" nebo

ženskou, v obojím případě z něj vytahnou prachy a hotovo, nebo se chová racionalně a zabezpečí

sebe a rodinu ve smyslu bydlení, auto plus sobě a jim dopřeje něco na útratu a na cestování

a prachy jsou pryč, pokud to rozdělí do rodiny, tedy rodiče a rodiče ženy, každý třeba dva nebo

tři sourozence s rodinami a je to.

Odkaz ke komentáři

To jsem nečekal, že ta exhumace vlákna bude mít takový úspěch. OK, tak bych asi měl taky něco hodit do placu.

50 mio fakt není dost... (alespoň na můj nejhýčkanější urbanistický projekt), ale jinak je to pořád ještě slušná částka. Takže pokud bych se z toho nezbláznil, šel bych stejným směrem jako teď, jen bych urychlil a rozšířil plány. Cca čtyřicítka by šla na investice (drobnější projekty se střednědobou návratností, generující solidní příjem... Převážně specifický typ ubytovacích služeb na území velké Prahy). Jakmile by se během jednoho až dvou let nastartovaly příjmy z těchhle investic, byla by rodina včetně prarodičů definitivně zabezpečena (do první revoluce teda :) ) jak po stránce existenční, tak z hlediska špičkového vzdělání a skvělé zdravotní péče. Všichni v rodině by se mohli věnovat práci, která je opravdu baví a má smysl. Sám bych se svou prací, která mne slušně živí, ale nemá ani špetku smyslu, rychle skončil a věnoval se kromě správy investic víc koníčkům, z nichž jeden je i původní profesí (akvaristice, ichtyologii, architektuře, urbanistice, trvale udržitelnému způsobu existence, energetické a potravní nezávislosti). Jezdil bych dvakrát ročně na expedice bez napjatého rozpočtu.

Zbývajících cca 10 mio by byl zkonzumován, tj. šel by na nevýdělečné věci čistě pro radost rodiny a mou (koníčky, dovolené, charita, konečně bych na konci ulice koupil pozemek a udělal beach-volejbalový kurt pro sebe a sousedy, realizoval bych na zahradě tropikárium (skleník s kouskem pralesa a patnácti metry meandrujícího tropického potoka)).

No ... a kdybych se zbláznil... bylo by dost peněz na hodně alimentů pro různé hezké maminky :D

Ale jak v tomhle vlákně správně kdysi napsal Sibiř - "kdyby ryby...." :)

Odkaz ke komentáři

Hahaha, za vosm pětek ani Diplomaty nekoupíš :D

@VasekN přesně jak píšeš, to znám, docela mě rozhodilo dítě ve školním věku,

chceme se mu věnovat a to se s tímhle byznysem prakticky vylučuje, tak pár let počkáme

Jinak k tématu to není až tak složitý, buď je člověk magor a nechá se zblbnout "kamarády" nebo

ženskou, v obojím případě z něj vytahnou prachy a hotovo, nebo se chová racionalně a zabezpečí

sebe a rodinu ve smyslu bydlení, auto plus sobě a jim dopřeje něco na útratu a na cestování

a prachy jsou pryč, pokud to rozdělí do rodiny, tedy rodiče a rodiče ženy, každý třeba dva nebo

tři sourozence s rodinami a je to.

Já se třeba obávám že až mi bude k 50tce tak už nebudu mit páru ani chuť znova něco rozjet. Přijde mi, že kolem té 40tky je to tak nějak optimální. Člověk má většinou už zkušenosti často i kapitál a ještě pořád dost chuti na to riskovat.

Zajímavý je i pohled podle věku co by jak kdo udělal. Typuju, že starší lidé už nebudou podnikat, prostě odejdou dřív do důchodu. Zaplatí dluhy a budou cestovat :-) Já bych to po 50tce asi taky tak udělal.

Teď jsem si vzpomněl jak jsme jednou řešili s kamarádama co by kdo udělal kdyby vyhrál nějakou velkou částku. Každej se zasnil a pindal o podnikání, baráku, lodi, autu akorát jeden můj kamarád řekl po chvíli jedinou větu "Pokud bych měl takovej balík tak bych vojel ty nejkrásnější ženský na světě" :-)

Odkaz ke komentáři

Koupil bych si Primky. Normálně bych přišel v Ostravě ke Karolíně do Eltonu, kopnul do dveří a zařval 'Jedny Primky za vosm pětek! A bez slevy!' Ale tak bohatý asi nikdy nebudu, no...

:-D tak se chová opravdovej Ostravskej boss.

Odkaz ke komentáři

Je to sranda sa zamyslat nad tym ze co keby. Dam jednu zo zivota cloveka ktory taketo peniaze v cashy ma. Robi privatne bankovnictvo a tento rok zarobil v cistom asi 1,6 miliona eur. Videl som to na vlastne oci pretoze sme kamosi od detstva. Ale ked vidim co s nim tie peniaze robia a ako ma strach ze o ne pride ako si mysli ze je priam nesmrtelny, ze pomaly uz nevie ake auto by  si z tej nudy kupil tak mu popravde tie peniaze ani nezavidim ale je mi ho uprimne luto. Inak je velky fanusik hodiniek a kupuje si ich presne ako "ostravsky boss" bez tej zlavy. :-) 

Odkaz ke komentáři

Jsem fakt rád, že mě žádné takové "štěstí" v podobě náhle získaného velkého obnosu peněz nepotkalo. Moc radosti by mi to asi nepřineslo. Podnikatelského ducha nemám, takže by se mi ho nepodařilo nijak zhodnotit. Kdybych podělil rodinu, stejně by někteří měli pocit, že jsem jim mohl dát víc, atd.

Bez peněz to samo nedje. Život je bez pochyby jednodušší, pokud člověk nemusí počítat každou korunu a občas zbyde na na splnění nějakého toho přání. Ale bez vynaložení aspoň nějakého úsilí by to nejspíš za čas omrzelo - tada aspoň myslím :)

Odkaz ke komentáři

znam cloveka ktory ....

.. znam podobny dva... jeden si necha vratit v hospode do koruny a pak tu korunu ci dve posune zpet jako dysko... druhy uz me maximalne pozdravi a prida par zdvorilostnich frazi, protoze jit se mnou na pivo (a ze jsme toho naparili mraky...) je uz pod jeho uroven

Odkaz ke komentáři

.. znam podobny dva... jeden si necha vratit v hospode do koruny a pak tu korunu ci dve posune zpet jako dysko... druhy uz me maximalne pozdravi a prida par zdvorilostnich frazi, protoze jit se mnou na pivo (a ze jsme toho naparili mraky...) je uz pod jeho uroven

Zásadní je totiž se z toho nepos... :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...