Přejít na obsah

Single malt

Doporučené příspěvky

To je možné, ale v Makru jsem nikdy nebyl. Zatím jsem zkusil asi 2/3 z nich, vede Pedro ximenez, pak Glenfiddich a Glenmorangie. Ostatní mi trošku splývají - nijak mě nenadchly, ale ani neurazily. Lagavulin byl krok vedle, možná za pár let, nebo ho s něčím smíchám.

Upraveno uživatelem Traveller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je možné, ale v Makru jsem nikdy nebyl. Zatím jsem zkusil asi 2/3 z nich, vede Pedro ximenez, pak Glenfiddich a Glenmorangie. Ostatní mi trošku splývají - nijak mě nenadchly, ale ani neurazily. Lagavulin byl krok vedle, možná za pár let, nebo ho s něčím smíchám.

Hele michat by byla prasarna, ale pokud bys ji nechtel, klidne rozpitou za primerenou cenu mnozstvi obsahu koupim... Pro me je zatim Laga nejlepsi singlmaltka kterou jsem kdy pil :)

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Pánové, poraďte mi, byť žádnej velkej whiskař nejsem, jedu teďka do Skotska a rád bych teda na exkurzi do nějaký tý palírny. Ne ostrov a spíš někde do úrovně Iverness, ne vejš.. je toho hrozně moc, zatím koukám na Glenfiddich a Famous Grouse, takový dost profláklý a asi to bude hodně turistický.. zvládl bych i něco menšího. Nějakej tip? Chtěl bych normálka prohlídku s průvodcem a degustaci.

Díky.

Odkaz ke komentáři

Tuším v neděli byl na dvojce dokument, jak dělají Bruichladdich - docela mě to překvapilo, dva dědci s traktorem a flekatej čokl, vodu cucali pidičerpadlem z nějaký jámy uprostřed louky do kanystru na návěsu... Jsem čekal, že dneska jsou to už jen blyštivě lesklé hi-tech provozy. Možná ji díky tomu filmu zkusím.

Odkaz ke komentáři

Z té ochutnávkové kolekce je pro mě Laga taky chutově nejlepší pití na každodenní pocmrndávání, ale na HighLandPark 25yo což je furt můj nejsilnější zážitek furt nějak nestačí. Ten, ale při dnešních cenách pít každej den moc nejde :(

Upraveno uživatelem Tomsn
Odkaz ke komentáři

Kdepak, kamaráde, hra světla a stínů za přispění zmenšené fotky. Je to legendární 25ti letá. Mimochodem, tak, jak jsou lahve seřazeny z prava do leva, tak probíhala ochutnávka. Stručně lze říci, že jsme jako hlavní hledisko vzali "kouřovitost" a v klidu popíjeli. Jakkoli jsem pravidelným konzumentem LPH 10, tak Octomore 6.1 byla dost mazec.

Odkaz ke komentáři

Kdepak, kamaráde, hra světla a stínů za přispění zmenšené fotky. Je to legendární 25ti letá. Mimochodem, tak, jak jsou lahve seřazeny z prava do leva, tak probíhala ochutnávka. Stručně lze říci, če jsme jako hlavní hledisko vzali "kouřovitost" a v klidu popíjeli. Jakkoli jsem pravidelným konzumentem LPH 10, tak Octomore 6.1 byla dost mazec.

Ahoj,

Mam rad kouřovou chuť... LPH10 mi tedy smakuje víc jak LPH18 (na mě už moc lehká ) chtěl bych se tě tedy optat, mohl -li bys to porovnat mezi sebou (zejména mě zajímá LPH25, lavagulin, a octomore-coz slyším poprvé).

Díky...

A jen tak btw já teď takhle.

post-13450-0-76960500-1438523832_thumb.jpg

Upraveno uživatelem mAra_
Odkaz ke komentáři

Ježíšmarjá, to po mně chceš ale obsáhlou slohovou práci :-) Teď vážně: asi by bylo dobré něco o té ochutnávce napsat, protože nebyla tak úplně beze smyslu, spíše naopak, každý vzorek jsem pečlivě před jeho zařazením promyslel. Slibuji, že to napíši. Zatím si prostuduj přiložený obrázek. IMHO úplně perfektní. Možnost polemiky velmi nízká. Tuším to už tady bylo, ale opakování je matkou moudrosti:

single malt whisky flavour map.jpg

Odkaz ke komentáři

Ježíšmarjá, to po mně chceš ale obsáhlou slohovou práci :-) Teď vážně: asi by bylo dobré něco o té ochutnávce napsat, protože nebyla tak úplně beze smyslu, spíše naopak, každý vzorek jsem pečlivě před jeho zařazením promyslel. Slibuji, že to napíši. Zatím si prostuduj přiložený obrázek. IMHO úplně perfektní. Možnost polemiky velmi nízká. Tuším to už tady bylo, ale opakování je matkou moudrosti:

Obrázek znám. Spíš mě zajímalo osobní hodnocení... Na slohovou práci už se těším :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...