Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Moc dekuji.Ve srovnani treba s Jelinkovskou 1995?Je podobne jemnejsi chuti jako Glenfidich 12, nebo je to uplne nekde jinde.Dnes jsem ji videl na kráme tak me zaujala.Prodavac ji nepil :-( asi abstinent :-)

Myslis Gold Cock 1995? Ja mam otevreny rocnik 1992 a je celkove vyraznejsi, korenejsi, silnejsi, nez Glenfidich. Uz jen proto, ze Glenfidich je plneny v sile 40%, kdezto Jelinek ma 49,2%. 

Odesláno

Diky moc za zrozumitelny opis. To je porovnanie s desiatkou alebo s corryvreckan? Co corryvreckan vs 10yo.

S desítkou. Myslím že je díky sladším tónům srozumitelnější i pro lidi, kteří těžší kouřové věci z Islay nemusí, nebo s kvalitní whisky začínají. Corryvrackan jsem měl jen v Marpeku, nemám ji pořádně napitou - je pikantnější, slanější? ber obě  :wine:

Odesláno

Ak chces jemnejsie tak Glenmorangie 10yo. Pripadne Glenlivet 12yo ako uz bolo spominane.

Z tych jemnych este odporucam Glenkinchie 12yo..

A nebo Glen Grand 10 yo - Jim Murray ji uz dvakrat vyhlasil jako nejlepsi whisky roku v kategorii whisky do 10 let. Dalsi by mohla byt Glenfarclas 12 yo, mala soukroma palirna, zadny mega koncern. Z dalsich pak treba Knockando 12 yo, Auchentoshan 12 yo, Cardhu 12 yo, Glengoyne 10 yo, Tomatin 12 yo, Cragganmore 12 yo, Benriach 12 yo, Old Pulteney 12 yo, Aberfeldy 12 yo, Highland Park 12 yo, Dalmore 12 yo, Aberlour 12 yo ... vsechno fajnove piti.

Odesláno

Moc dekuji za rady, objednal jsem jelinka 1995 tak snad mu to bude chutnat :-) no a sobe jsem priobjednal Tuleňzmoře 10 years :-)

Odesláno

Mě velice příjemně oslovila tato...

post-34425-1453572782,4.jpg

Narozdíl od brášky Nikka White... Ale Yoichi 10yo je moc suprové pití, to se mi líbilo moc.. Hibiki 12yo ještě čeká na otevření...

Návštěvník dabelM
Odesláno (upraveno)

Nemel a asi ani mit nebudu, kdyz se divam, kolik si za ni rikaji.

Dnes jsem ji viděl v DFS v Dubai za cenu kolem 90,-USD

fd36efaecffbb3062e52837ff5c22da0.jpg

Upraveno uživatelem dabelM
Návštěvník dabelM
Odesláno (upraveno)

Baleni moc pekne. Ale ta cena za klasiku Harmony 2.900,- TBH je asi 75 Euro, to je nejak moc, ne?

Tak nakonec zakoupená Hibiki Japanese Harmony v BKK dutyfree je exclusivní blend pro travel shopy. Dle whiskybase má o něco lepší hodnocení než první verze, tak snad budou mít mistři z WB pravdu.

V ČR jsou Hibiki dostupné a za nepřepálené ceny zde : http://www.global-wines.cz/destilaty?country%5B%5D=whisky&locality%5B%5D=japonska-whisky

post-31583-0-63880500-1453641848_thumb.jpg

post-31583-0-05228600-1453641858_thumb.jpg

Upraveno uživatelem dabelM
Návštěvník LukeD
Odesláno

Věřím tomu, že většina zdejších návštěvníků tuhle klasifikaci bude nejspíš znát, nicméně někomu by to mohlo pomoci v orientaci:

• Cluster A ? Full-Bodied, Medium-Sweet, Pronounced Sherry with Fruity, Spicy, Malty Notes and Nutty, Smoky Hints (silné, polosladké, vyloženě sherry s ovocnými, kořeněnými, sladovými tóny a náznaky ořechů a kouře): Balmenach, Dailuaine, Dalmore, Glendronach, Macallan, Mortlach, Royal Lochnagar;
  • Cluster B ? Medium-Bodied, Medium-Sweet, with Nutty, Malty, Floral, Honey and Fruity Notes (středně silné, polosladké, s ořechovými, sladovými, květinovými, medovými a ovocnými tóny): Aberfeldy, Aberlour, Ben Nevis, Benrinnes, Benromach, Blair Athol, Cragganmore, Edradour, Glenfarclas, Glenturret, Knockando, Longmorn, Scapa, Strathisla;
  • Cluster C ? Medium-Bodied, Medium-Sweet, with Fruity, Floral, Honey, Malty Notes and Spicy Hints (středně silné, polosladké, s ovocnými, květinovými, medovými, sladovými tóny a kořeněnými náznaky): Balvenie, Benriach, Dalwhinnie, Glendullan, Glen Elgin, Glenlivet, Glen Ord, Linkwood, Royal Brackla;
  • Cluster D ? Light, Medium-Sweet, Low or No Peat, with Fruity, Floral, Malty Notes and Nutty Hints (slabší, polosladké, s nízkou nebo žádnou rašelinou, ovocnými, květinovými, sladovými tóny a ořechovými náznaky): An Cnoc, Auchentoshan, Aultmore, Cardhu, Glengoyne, Glen Grant, Mannochmore, Speyside, Tamdhu, Tobermory;
  • Cluster E ? Light, Medium-Sweet, Low Peat, with Floral, Malty Notes and Fruity, Spicy, Honey Hints (slabší, polosladké, lehce rašelinné, s květinovými, sladovými tóny a ovocnými, kořeněnými a medovými náznaky): Bladnoch, Bunnahabhain, Glenallachie, Glenkinchie, Glenlossie, Glen Moray, Inchgower, Inchmurrin, Tomintoul;
  • Cluster F ? Medium-Bodied, Medium-Sweet, Low Peat, Malty Notes and Sherry, Honey, Spicy Hints (středně silné, polosladké, lehce rašelinné, se sladovými tóny a sherry, medovými a kořeněnými náznaky): Ardmore, Auchroisk, Bushmills, Deanston, Glen Deveron, Glen Keith, Glenrothes, Old Fettercairn, Tomatin, Tormore, Tullibardine;
  • Cluster G ? Medium-Bodied, Sweet, Low Peat and Floral Notes (středně silné, sladké, lehce rašelinné, s květinovými tóny): Arran, Dufftown, Glenfiddich, Glen Spey, Miltonduff, Speyburn;
  • Cluster H ? Medium-Bodied, Medium-Sweet, with Smoky, Fruity, Spicy Notes and Floral, Nutty Hints (středně silné, polosladké, s kouřovými, ovocnými, kořeněnými tóny a květinovými, ořechovými náznaky): Balblair, Craigellachie, Glen Garioch, Glenmorangie, Oban, Old Pulteney, Strathmill, Tamnavulin, Teaninch;
  • Cluster I ? Medium-Light, Dry, with Smoky, Spicy, Honey Notes and Nutty, Floral Hints (středně slabší, suché, s kouřovými, kořeněnými, medovými tóny a ořechovými, květinovými náznaky): Bowmore, Bruichladdich, Glen Scotia, Highland Park, Isle of Jura, Springbank;
  • Cluster J ? Full-Bodied, Dry, Pungent, Peaty and Medicinal, with Spicy, Feinty Notes (silné, suché, štiplavé, rašelinné a jódové, s kořeněnými, matoucími[?] tóny): Ardbeg, Caol Ila, Clynelish, Lagavulin, Laphroaig, Talisker.

PS: Přidal jsem i rychlý překlad pro neanglicky mluvící členy.

Návštěvník LukeD
Odesláno

Tomsn: Můžeš sem pak, prosím tě, hodit dojmy z té Springbank? Zrovna dnes mi tuhle destilérku shodou okolností doporučoval kamarád...

Odesláno (upraveno)

Tak som zacal s Coryvreckan a aspiruje na najlepsie pitie co poznam. Top5 urcite. Som zvedavy na Uigeadail.

Upraveno uživatelem eskimak
Odesláno (upraveno)

Tak som zacal s Coryvreckan a aspiruje na najlepsie pitie co poznam. Top5 urcite. Som zvedavy na Uigeadail.

Otvor aj to druhe pitie. A napis podrobne o co ide pls :) Ja som prepadol rumom a Plantation mi chuti viac a viac a je daleko na spici peletonu ©. A hladam prenho partaka. Upraveno uživatelem ivan_989
Návštěvník LukeD
Odesláno

Sranda je, že zrovna nad těmihle dvěma jsem dnes špekuloval, kterou z nich vzít (zatím o chlup vítězí Uigeadail)... a jestli vůbec některou. Takže opět poprosím o pořádně hutné "tasting notes". ;)

A jinak bych měl návrh na podnětnou a inspirativní diskusi. Jaké jsou vaše zdroje whisky, resp. kde rádi nakupujete a proč?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...