Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Z Glen Grant som bohuzial (alebo nastastie?) chutnal len The Major's Reserve ale to v ziadnom pripade odporucit nemozem. Normalne zla ostra alkoholova whisky. Zaradujem na uroven zakladnej Nestville alebo patokov typu johny walker red.

Ale po Tvojom popise este dam sancu aj tejto klasickej 10yo. V kazdom pripade rezervu majora zemana NEDOPORUCUJEM (nikomu).

Odesláno

Hele, nejmenovalo se to vlákno nově konečně single / blended?

Už jsem skoro zajásal, že někteří místní pochopili, že blended nerovná se automaticky nějaký shit, ale koukám, že tu ta neznalost whisky furt bohužel panuje... škoda... :-(

Odesláno

Tak jsem včera díky inspiraci z tohoto vlákna koupil Laphroaig 10 yo (byla jí tam poslední láhev, jak kdyby čekala na mě) a netrpělivě čekal na večer, jestli mi bude chutnat. Předtím jsem měl jen jednu jedinou single malt whisky a to Cardhu, takže jsem byl vcelku napnutý, jak to dopadne. Už po přivonění bylo jasno a první doušek to potvrdil. Je to prostě bomba

Návštěvník dabelM
Odesláno

Update: Gastroklub mi prodal posledni lahev a dalsi uz pry nebudou. 

Super, to jsem rád, že jsi ji tam sehnal  :clap:

Odesláno

Super, to jsem rád, že jsi ji tam sehnal  :clap:

Objednal jsem dve. Nejdrive mi psali, ze maji jen jednu, objednavaji u dodavatele dalsi a pak mi to poslou, nakonec se omluvili, ze dodavatel uz dalsi mit nebude. Takze Hibiki 12 nepit, schovat do sklepa a za par let vymenit za Rolady. :D 

Návštěvník dabelM
Odesláno

Objednal jsem dve. Nejdrive mi psali, ze maji jen jednu, objednavaji u dodavatele dalsi a pak mi to poslou, nakonec se omluvili, ze dodavatel uz dalsi mit nebude. Takze Hibiki 12 nepit, schovat do sklepa a za par let vymenit za Rolady. :D 

Tak to mám tři rolády na cestě. Jdu se kouknout do hodinkovice, co si vytáhne černýho Petra.

Návštěvník LukeD
Odesláno

Tak mě napadlo, vyšla u nás nějaká kniha o whisky, která by opravdu stála za přečtení? Ideálně na základě vašich vlastních čtenářských zkušeností...

Odesláno

Luke dakujeeeeem ! Vdaka tvojmu mailu som si spomemul, ze cca pred 15timi rokmi som dostal daku knihu o whisky....pohladal som a nasiel Jim Murray: Pruvodce svetem whisky z r. 2000. Vobec si nepamatam o com je obsah, ale zacnem si ju citat. Este raz vdaka :)

Odesláno

Tak mě napadlo, vyšla u nás nějaká kniha o whisky, která by opravdu stála za přečtení? Ideálně na základě vašich vlastních čtenářských zkušeností...

Luke: chces to cesky alebo sa rataju aj knihy v anglictine?

Návštěvník LukeD
Odesláno

ivan_989: Rádo se stalo, byť tedy naprosto nevědomky. ;)

eskimak: Angličtinou celkem vládnu a na netu v tomto jazyce běžně čtu (nebo poslouchám), takže může být.

Odesláno

ivan_989: Rádo se stalo, byť tedy naprosto nevědomky. ;)

tu som sfotil obsah, zacal som to citat, vypada to byt velmi dobre citanie :)

post-21258-0-37527200-1456132910_thumb.jpg

Odesláno

Zo vsetkeho co som precital mozem odporucit MacLean's Miscellany of Whisky (Charles MacLean), podla mna vyborna kniha.

Ak nevies o whisky takmer nic tak velmi lahko citave zhrnutie je od autora Kevin Erskine - Instant Expert's Guide to single malt scotch.

Z toho co bolo v cz/sk tak asi Milos Skacel - Malt Whisky, no obavam sa ze to uz nezozenies, mne to trvalo asi rok.

Ak chces doporucenia aj na knihy typu zoznam/hodnotenia/popisy jednotlivych whiskies tak mozem napisat, tam ale asi dost vedie Michael Jackson (nie ten ciernobiely)

Odesláno

Tak trochu to patří sem, tak trochu do vlákna humor. Dnes mi z Hyveco (super levný Laphroaig) eshopu přišel newsletter který začínal slovy: ...Přinášíme Vám předvánoční nabídku ....

Návštěvník LukeD
Odesláno (upraveno)

ivan_989: Veru hej, vyzerá to dobre. Mám radost i za tebe. ;)

Edit: Pokud jsi neviděl, tak tady máš ke shlédnutí celkem zajímavý rozhovor s autorem tvé knihy: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1093836883-na-plovarne/214522160100029-na-plovarne-s-jimem-murrayem

eskimak: Načteno a naposloucháno už toho mám dost a dost přes internet, takže úplný zelenáč snad nejsem. Kupř. jsem právě dočetl hodně obsáhlý A Beginner's Guide na maltmadness.com. Vyloženě technické detaily výroby mne zas až tak moc nezajímají a nějaké seznamy a hodnocení whisky ? la Whisky Bible též moc nemusím. Nemluvě o tom, že ty má k dispozici můj oblíbený prodejce a konzultant whisky ve svém obchůdku, včetně hromady dalších knih (uvažuju o tom, že bych ho poprosil o zapůjčení některé z nich). Včera mi ukazoval čtyřdílnou bichli Whiskybraní od Svatopluka Buchlovského. Nicméně ta je jednak až zbytečně moc ukecaná, jednak zbytečně moc drahá. Každopádně díky za tipy!

Já nicméně aktuálně upřednostním dalšího člena mé malé "Willage" na úkor literatury. ;) Právě dorazil...

post-34682-0-93936300-1456240222_thumb.jpg

Upraveno uživatelem LukeD

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...