TomiTT Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2017 (upraveno) S tou spolehlivostí jsem to myslel tak, že zákazníkům ke spolehlivému systému dám spolehlivý dárek, taková drobná analogie :-).Vedle ve vlákně čtu o inhouse kalibrech Prim a ono to technicky také není nic závratného... Na druhou stranu, srovnám-li nás s Ruskem (potažmo SSSR), kde si při daleko větším počtu lidí za 70 let nebyli schopni vyrobit vlastní strojek, tak jsme na tom pořád dobře. Upraveno 10. dubna 2017 uživatelem TomiTT
zekon7302 Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2017 Já ti nevím, můžeš se se mnou bavit třeba o kal.94, mám E.S. druhým rokem, a spolehlivější strojek jsem neměl.
Josef01 Odesláno 11. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2017 Já ti nevím, můžeš se se mnou bavit třeba o kal.94, mám E.S. druhým rokem, a spolehlivější strojek jsem neměl. Tomu moc nerozumím, co to přesně znamená za dva roky změřit spolehlivost strojku?
Josef01 Odesláno 11. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2017 Na druhou stranu, srovnám-li nás s Ruskem (potažmo SSSR), kde si při daleko větším počtu lidí za 70 let nebyli schopni vyrobit vlastní strojek, tak jsme na tom pořád dobře. Tady je docela hezký přehled http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/49589-ruské-kalibry/ Nebo celé téma http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/49589-ruské-kalibry/
Návštěvník maxipesfik Odesláno 11. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2017 Tady byl zřejmě myšlen vlastní design, ne převzatý.
Josef01 Odesláno 11. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2017 Ty kalibry v prvním odkazu jsou všechny převzaté?
zekon7302 Odesláno 11. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2017 Tomu moc nerozumím, co to přesně znamená za dva roky změřit spolehlivost strojku?Myslel jsem ve srovnání s etou, ale taky kal.8500 co jsem měl v PO, taky to nebyla hitparáda, co do přesnosti, a to je chronometr. Ale ty asi máš na mysli spolehlivost, dlouhodobě odsledovanou atd., o.k, tak i ten kal.68 je fajn, a to už se bavíme o strojcích i 30.let starých.
cali Odesláno 11. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2017 No ja myslim ze po tom co poladili to ulozenie rotora, tak uz sa mozu pri dobrom zpracovani s klasickou etou jak takz porovnavat. I na pohlad su tie stroje celkom pekne. Nie je vobec zaiadna hanba take hodinky nosit, ale pravda je ze konkurencia (z cisto hodinarskeho hladiska) za tieto peniaze ponuka proste stale viac.
cali Odesláno 11. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2017 Inak to prirovnanie s tou Raketou je naozaj celkom na mieste aj tam cenou trochu uleteli a hraju to dost na Patriotizmus.
Flipik Odesláno 11. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2017 Jestli jde o tuhle stránku: http://www.prim.cz/cz/firemni-nabidka/ a jestli to tady čtou, tak v nadpisu vaši společnost, ne vaší společnost. Nevím jestli to tady čtou, ale po sobě rozhodně moc ne, protože spojení "významným partnerů" zní lépe v podobě "významným partnerům".Takže, JAKÝ WEB, TAKOVÉ HODINKY. Pár reklamací a ono to třeba i půjde.
TomiTT Odesláno 11. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2017 Josef01: ano, přehled ruských/sovětských kalibrů jsem četl několikrát, je to pěkně napsané a vyplývá mi z toho naše technická převaha minimálně v oblasti jemné mechaniky; Rusové holt mají problém vyrobit cokoli menšího, než třeba traktor. Ale to bych odbíhal od tématu.V jiném vlákně se tu rozebírá srovnání (dle mého nesrovnatelných) kalibrů Prim s Etou; přirozené v neprospěch Primek. Pokud se budeme bavit jen o inhouse kalirech, tak mi bohužel také přijde, že jiní výrobci toho za stejné peníze nabízí víc. A to jsem prosím pěkně patriot, viz výše.
zekon7302 Odesláno 11. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2017 V čem lepší, tak pojdme srovnat třeba to, s čím mám zkušenost. Omega kal.8500 chronometr, odchylky byla stabilní 3,5s/den- prim kal.94, 2s/den. 8500 rezerva nátahu 60hodin, 94.-56 hodin, co víc je třeba srovnávat?
skalis Odesláno 12. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2017 Taky si myslim, ze soucasne strojky se nemaji za co stydet. A pokud si krome velkohubych prohlaseni zacnou budovat jmeno i kvalitou - a to nejaky cas potrva - tak si muzou znovu ziskat oblibu i u mistnich fandu do hodinek.
JanNovakJan Odesláno 12. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2017 Hlavně se cenově vrátit nohama na zem a nehrát si na luxus, který se nekoná.
Dokusan Odesláno 12. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2017 Já se bavil s prodejcem v jednom "luxusním" hodinářství, který jejich politiku obhajoval celkem vehementně. Argumentoval inhousem a limitkama, který je údajně živí a není důvod slevňovat. Dokonce mi vytáhl Hirošimy, aby zdokumentoval úspěch v zahraničí.Když jsem se ho zeptal, proč bych si měl kupovat baterkáče s Rondou za 13 tisíc, odpovědět mi již nedokázal.
Karlos Odesláno 12. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2017 Dokusan: Ale on ti odpověděl - že jde jen o byznys a smysl že v tom hledat nemáš. Tedy stejně jako kdekoliv jinde.
Dokusan Odesláno 12. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2017 Dokusan: Ale on ti odpověděl - že jde jen o byznys a smysl že v tom hledat nemáš. Tedy stejně jako kdekoliv jinde. Neodpověděl. Nechtěl jsem po něm vysvětlis smysl ceny, ale jako prodejce by mi měl být schopný sdělit nějakou konkurenční výhodu toho konkrétního modelu.Obzvláště, pokud jsem si tam za stejná peníze zkoušel krásný Visodate Herritage od Tissotu
Karlos Odesláno 12. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2017 (upraveno) Dnešní výrobky nemají výhody. Všeho je tolik, že to ani nejde. Jako zákazník máš jen kupovat, ne se v tom šťourat Dnešní výrobky jsou prostě jen jiné, to je jediný rozdíl, nebo výhoda, když chceš. Koupíš buď tohle, nebo něco jiného. A když nekoupíš ty, koupí jiný. Ale já tě chápu, stále čekáš, že výrobce/prodejce je tu pro tebe. Jenže to už bohužel dávno neplatí, dnes jsi ty pro ně. Nejsi zákazník (a vážený zákazník už vůbec ne), jsi jen přinašeč peněz. No a výrobce tu není proto, aby ti dělal radost, uspokojoval tvoje potřeby, nebo ti dokonce přinášel nějaké výhody. Výrobce je to jen proto, aby vydělal, tedy prodal. Komukoliv, jakkoliv, je to úplně jedno. A když to takhle začneš brát, tak se tím přestaneš trápit. Upraveno 12. dubna 2017 uživatelem Karlos
TomiTT Odesláno 12. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2017 V obchodě jde samozřejmě o to, přesvědčit zákazníka, že daný výrobek tu cenu má. Pokud by prodávali hodinky s inhousem za cca 10tis., bylo by mi to podezřelé, zákazníci by to reklamovali kvůli hloupostem atd. Pokud je prodávají za 60+tis., člověk si řekne, že má něco exklusivního a považuje si to. Pokud to za danou cenu umí prodat, jsou dobří.Po technické stránce k tomu mám ale pořád výhrady - viz vedlejší vlákno, které jsem tu zmiňoval.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se