Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

M21 SF se mi hodně líbí, zrovna jsem na něj koukal. Už je ale na kapsu dost velký, navíc ještě s těmi guardy, co má na obou stranách. Určitě ale bude dobrý.

No já samozřejmě lituju, že jsem lezl na knife.cz forum... asi budu potřebovat minimálně ještě jednu kudlu.. :frusty: :lol2:  zatím to směřuje k ZT..

Odesláno

Však mi ho taky hned schválil kamarád, elitní sniper, který jej má od Iraq Freedom dodneška a nedá na něj dopustit :-)

Odesláno

Akému ZT?

A ja som si urobil radosť novými mosadznými črienkami na Paru3

Ta mozas bude super, jak bude chytat patinu, moc pěkné!

A k jakému ZT? Ještě nevím, popravdě nejsem moc na tu divočinu, kterou ZT v poslední době dělá. Chtěl bych praktický nůž s praktickým tvarem čepele. Bytelný, abych se jej nebál vzít na outdoor dovolenou/výlet jako hlavní nůž místo pevného. Zase neočekávám nějaké hard core užívání. Do takových kriterií mi spadají 350, 566 a 562. Velikostí a vzhledem nejvíc 562, ale nejsem si jist ložisky resp. jejich odolností v porovnání s podložkami, navíc je výrazně dražší. Chtěl bych na knife.cz vytáhnout nějaké zkušenosti z praxe, viděl jsem tam, že to pár klukům zrezlo. Na druhou stranu moje domněnka je, že pokud se o to budeš starat, čistit a mazat to, po namočení to řádně vysušíš, tak by to mělo být v pohodě. Navíc by mě taková pravidelná údržba bavila. :-)

Odesláno

Autdoor, bytelne,servajvl... kolik uz jste znicili normalnich nozu?

taky nepotřebujem na tísícinu přesnej čas a ponor do 200m, přesto si kupujem Géčka s radiovým řízením. Nejvyšší povolená rychlost v Čechách je 130km/h a přesto si kupujem auťáky, který maj maximálku přes dvěstě...

ser na to...

Odesláno

Autdoor, bytelne,servajvl... kolik uz jste znicili normalnich nozu?

Nevím, co přesně má odpověď na takovou otázku vypovědět. Může to ukazovat, že jsem nikdy nedal noži pořádný záhul, nebo taky, že vím co s nožem dělat a co nedělat, nebo že jsem si nekupoval šmejdy. Co je vlastně normální nůž? Pro každého asi něco jiného, že?

Odesláno

...viděl jsem tam, že to pár klukům zrezlo. Na druhou stranu moje domněnka je, že pokud se o to budeš starat, čistit a mazat to, po namočení to řádně vysušíš, tak by to mělo být v pohodě. Navíc by mě taková pravidelná údržba bavila. :-)

Ja používam jednoduchú metódu na ložiská - guličky povyhadzujem z klietky a nahradím ich keramickými.. Nehrdzavejú, majú hladší chod a nemusíš ani mazať..

Odesláno

Avispu nosim cca posledneho pol roka a za tie peniaze ujde, AUS8 ma neuraza a noz je navzdory pomerne slusnym rozmerom celkom nohavice-friendly. Co by som vytkol je jednorucne ovladanie, lavou rukou sa otvorit prakticky ani neda, ac tam teda kolik je, ale chyba poriadny vyrez okolo toho kolika,... to by u pravorukej verzie az tak nevadilo... co ale vadi dost je, ze ked clovek noz trochu raznejsie pouzije, tak sa liner poistka dokaze slusne zakusnut a nie je vzdy uplne pohodlne a hlavne efektne ten noz potom zavriet. Musis ho vziat do dvoch ruk a poistkou chvilku lomcovat nez povoli.

Odesláno (upraveno)

Jste mě úplně donutili se podívat co mám teď právě u sebe

post-2655-0-73688600-1550654136_thumb.jpg

V autě mám záchranářský Gerber: http://www.noze-nuz.com/gerber/G1870.php

Na outdoor mám po všech pokusech i s velkýma kudlama typu Ka-Bar Heavy Bowie obyčejnej Real Steel a je to úplně akorát. Jak krásně se s nim štípaj polínka a nařezávaj buřty... http://www.noze-nuz.com/real-steel/RS3711.php

Coby patriot a myslivec mám i Mikov http://www.mikovknives.com/Images/700/241np5700.jpg

Takový ty obyč nože po šuplíkách ani nepočítám. Když někam letím jen s příručním zavazadlem, jsem nevrlejší než kdybych neměl hodinky.

No koukám, jestli se mi u hodinek daří trochu držet OWG, tak u nožů teda kurva ani omylem. Hromadu jsem toho protočil (Al Mar, Sebenza, několik Benchmade (velkej Skirmish byl supr), Bucků, pavouků apod.) Ke spokojenosti mi chybí Hinderer a Strider.

edit: se mi to celý rozpadlo :(

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

Ja používam jednoduchú metódu na ložiská - guličky povyhadzujem z klietky a nahradím ich keramickými.. Nehrdzavejú, majú hladší chod a nemusíš ani mazať..

To jsem četl na knife, že to někdo dělá. Kde bereš kuličky? Je výměna v pohodě zvládnutelná? Klidně můžem do SZ, ať neplevelíme vlákno.

Odesláno

Jinak na Rat, Avispu, Medellin jsem koukal. Určitě super nože za tu cenu, ale asi bych neměl ten feeling, že se na ně mohu 100% spolehnout. Asi jako můj BM Griptilian. I když moc nepochybuju, že zvládne cokoliv, co od něj budu chtít. Je to hloupý, ale prostě takový je feeling z něj.

Odesláno

No právě jako ty ZT, co jsem psal (350, 566, 562), nebo třeba BM Crooked River. Nutno podotknout, že jsem ty ZT neměl v ruce, stejně jako většinu předešlých zmíněných. Co mají - silné linery po celém obvodu, silný frame/liner lock, robustní čepel se silným hrotem (třeba Military od Spyderca je na mě asi moc špičatý a hubený), vyšší hmotnost, prostě pocit kusu nože, nemusí být zas úplně kravský. Zároveň znovu říkám, že nepochybuju, že Grip mi splní stejné tasky a vydrží to...

Btw, dají se někde v Praze ZT vzít do ruky?

Odesláno

Pořídil jsem si nový svačinový nožík. Na ten se můžu na 100% spolehnout, že mi tu svačinu ukrojí :-)

post-41687-0-05309700-1550660337_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Pořídil jsem si nový svačinový nožík. Na ten se můžu na 100% spolehnout, že mi tu svačinu ukrojí :-)

Pěkná kudla. Model? Já mám do města http://www.noze-nuz.com/spyderco/SC123CFP.php už asi 8 let a spokojenost.

Jinak k tomu co psal Melly, tak kudla o velikosti RATky za pár korun, ne kterou se dalo opravdu spolehnout byl Ka-Bar Dozier 4070, bohužel už nesehnatelný. Nebyl to žádnej hi end ani velkej krasavec, ale ta robustnost byla skvělá: http://www.noze-nuz.com/ka-bar/KA4070.php  Kdo nezná, doporučuju mrknout i na to video.

Upraveno uživatelem warann
Odesláno (upraveno)

Já si do kapsy jeanů jako edc koupil ANV Z300 (Acta non verba - ??ceska?? firma). Nosím ho, ale už bych si ho nekoupil. Takový forový mi přijde, ale zase na moje šudláni ...

post-26133-0-18837100-1550665125_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Z. Paul

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...