Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pánové, máte někdo zkušenost s ANV knives?

Já mám. Kupoval jsem cca rok a půl zpět, zavírák, model Z300, D2 ocel, liner lock, plast.

Napíšu to v bodech, snad neurazí:

- plno lidí na knife psalo, že chodí tupý - můj hned holil

- plno lidí na knife psalo, že liner lock chodí na pikaču - ano, je potřeba hodně to rozchodit než začne pojistka "zapadat" tak jak by nejspíš měla hned

za tu cenu bych ho už nekoupil (3.150,-- v té době)

- ten plast hodně rychle "zašedne" - lehce, jde to vidět, pak už se to nemění

- je lehoučký, tenký a díky drátěnýmu deep pocket klipu zapadne do kapsy krásně a nepřekáží

- čepel je jen na "kluzných podložkách", žádný ložisko

- čepel jsem měl krásně vycentrovanou - i po rozebrání doma

- je tam prý "lumi" bod - nějaký náznak tam je, ale rozhodně nesvítí ani po nasvícení (aspoň u mě, možná že jinde jo, nevim)

- jakmile ho rozebereš (např. kvůli čištěn) - úplně na pikaču se skládá - máš dva šroubovací čepy (vpředu a vzadu), který drží nůž pohromadě, když je rozšroubuješ a zase budeš chtít sešroubovat tak díky tomu, že na jedna část má hvězdičku a druhá má plochý nic, nemáš to jak zaaretovat aby se Ti to neprotáčelo

- hezký balení kde je jeden nový klip navíc a mazadlo

- nedostal jsem se ještě k tomu ho něčim nahradit, tak ho budu používat dál :)

Odesláno

1. Opinel, ten obyčejný uhlíkový N°7, byl můj první opravdový zavírák (před tím byly čínské atrapy z trhů na náměstí), pamatuju, že jsem si ho z kapesného koupil spolu s mapou Beskyd v turistickém informačním centru v Trojanovicích, když jsem tam byl jako malý usoplenec s rodiči. YPO mě teď inspiroval, mrknul jsem na ten link, co dával Hasňovi, a ačkoliv ten konkrétní model s hliníkovou vložkou v rukojeti mě neoslovil, uchvátily mě tam jiné - tak jsem dal tip Ježíškovi, beztak nikdy neví, co mi má na Vánoce pořídit, uvidíme, jak se chytne. A taky jsem mu dal tip na ten dětský My First bez špičky, když už tam bude Jéža něco brát pro mě, ať přihodí i tenhle pro prcka, ať mu to vyjde na poštovné zdarma.

2. Byl jsem s ženou a synkem o víkendu na houbách, malej je trochu nachcípanej, doma ho to nebavilo, ale měl mít klidový režim, tak jsem ho po lese vozil v golfkách, aby se tolik nenamohl. Zafungovalo to překvapivě dobře. Na houby jsem si vzal bespoke slipjoint od Hejkala (Filip Ondruška). Žena je vášnivá houbařka, běhala lesem všude kolem nás a my sbírali zbytky, tak nakonec došlo k situaci, kdy jsem pravou rukou držel papírovou tašku s houbami, ve dvou prstech hřib, zároveň tou rukou stabilizoval kočár s dítětem a levou rukou se jednoruč snažil otevřít ten nožík na očištění hřibu... no, tak jsem ho tou jednou rukou samozřejmě jenom pootevřel a pak mi ho pružina zavřela na palec. Sice mě jenom tak štrejchnul, ale Hejkal dělá dobré nože a já si je umím nabrousit, ještě že s sebou taky všude tahám lékárničku. Je vidět, že stárnu, protože to srůstá fakt pomalu. A taky mě to přivedlo k myšlence na "dědovu mísu", že bych do terénu neměl chodit s nářadím, se kterým nedokážu správně zacházet.

1 + 2 = Opinel žádnou zákeřnou pružinu nemá, takže ten vánoční tip jsem minulý týden trefil sakra dobře, jenom nevím, jestli jsem si rovnou neměl říct o ten dětský, mohli jsme mít s prckem stejné, jenom třeba v jiné barvě, takovou "Father & Son Edition"... i když já se nakonec určitě dokážu pořezat i tím.

Návštěvník Zmizík
Odesláno

1. Opinel, ten obyčejný uhlíkový N°7, byl můj první opravdový zavírák (před tím byly čínské atrapy z trhů na náměstí), pamatuju, že jsem si ho z kapesného koupil spolu s mapou Beskyd v turistickém informačním centru v Trojanovicích, když jsem tam byl jako malý usoplenec s rodiči. YPO mě teď inspiroval, mrknul jsem na ten link, co dával Hasňovi, a ačkoliv ten konkrétní model s hliníkovou vložkou v rukojeti mě neoslovil, uchvátily mě tam jiné - tak jsem dal tip Ježíškovi, beztak nikdy neví, co mi má na Vánoce pořídit, uvidíme, jak se chytne. A taky jsem mu dal tip na ten dětský My First bez špičky, když už tam bude Jéža něco brát pro mě, ať přihodí i tenhle pro prcka, ať mu to vyjde na poštovné zdarma.

2. Byl jsem s ženou a synkem o víkendu na houbách, malej je trochu nachcípanej, doma ho to nebavilo, ale měl mít klidový režim, tak jsem ho po lese vozil v golfkách, aby se tolik nenamohl. Zafungovalo to překvapivě dobře. Na houby jsem si vzal bespoke slipjoint od Hejkala (Filip Ondruška). Žena je vášnivá houbařka, běhala lesem všude kolem nás a my sbírali zbytky, tak nakonec došlo k situaci, kdy jsem pravou rukou držel papírovou tašku s houbami, ve dvou prstech hřib, zároveň tou rukou stabilizoval kočár s dítětem a levou rukou se jednoruč snažil otevřít ten nožík na očištění hřibu... no, tak jsem ho tou jednou rukou samozřejmě jenom pootevřel a pak mi ho pružina zavřela na palec. Sice mě jenom tak štrejchnul, ale Hejkal dělá dobré nože a já si je umím nabrousit, ještě že s sebou taky všude tahám lékárničku. Je vidět, že stárnu, protože to srůstá fakt pomalu. A taky mě to přivedlo k myšlence na "dědovu mísu", že bych do terénu neměl chodit s nářadím, se kterým nedokážu správně zacházet.

1 + 2 = Opinel žádnou zákeřnou pružinu nemá, takže ten vánoční tip jsem minulý týden trefil sakra dobře, jenom nevím, jestli jsem si rovnou neměl říct o ten dětský, mohli jsme mít s prckem stejné, jenom třeba v jiné barvě, takovou "Father & Son Edition"... i když já se nakonec určitě dokážu pořezat i tím.

Na říznutí nožem dobře funguje sekunďák. Prej byl kvůli tomu dokonce vynalezenej.

Odesláno

Osobně bych teda radši sáhnul po něčem jako klasický Akutol (nejsem felčar, ale vzpomínám si že ti kdysi používali i "nesprejovou" variantu ve flašce, ze které se rána zakápla pipetou), ale v dílenské/domácí nouzi opravdu pomůže i kyanoakrylátový vteřiňák, který se i bez rozpouštění během pár dní sám sloupne. Nejlíp se samozřejmě hojí čisté povrchové řezy od hladkého ostří; na hlubší rány potrhané pilou, spyderco zubaticí a nebo hrubým špinavým otřím je samozřejmě každá rada drahá a bez vypláchnutí/vyčištění na ně žádný vteřiňák nepatří.

Odesláno

Na říznutí nožem dobře funguje sekunďák. Prej byl kvůli tomu dokonce vynalezenej.

+

Osobně bych teda radši sáhnul po něčem jako klasický Akutol (nejsem felčar, ale vzpomínám si že ti kdysi používali i "nesprejovou" variantu ve flašce, ze které se rána zakápla pipetou), ale v dílenské/domácí nouzi opravdu pomůže i kyanoakrylátový vteřiňák, který se i bez rozpouštění během pár dní sám sloupne. Nejlíp se samozřejmě hojí čisté povrchové řezy od hladkého ostří; na hlubší rány potrhané pilou, spyderco zubaticí a nebo hrubým špinavým otřím je samozřejmě každá rada drahá a bez vypláchnutí/vyčištění na ně žádný vteřiňák nepatří.

Četl jsem o tom různé věci, původně byl vteřiňák s tímhle úmyslem údajně vyvíjený, ale pak to dopadlo jinak, protože ten kyanoakrylát snad armádním medikům nějak nevoněl nebo co... Každopádně, empirickým testováním na sobě jsem už dřív zjistil, že to není žádný zázrak, udrželo se to na mě sotva pár hodin a rána pod tím nemůže dýchat... zastavit krvácení klasicky tlakem a pak ránu stáhnout "motýlky" z náplasti nebo obvazem mi přijde lepší.

@Filip.J: Právě kvůli lapáliím "se zavírákama na houby" byla vymyšlená "krátká žabka s kartáčkem", kterou při sbírání/čištění nemusíš furt otvírat/zavírat...A koukám že ve svém specifickém provedení je dělá i ten Opinel:

Vím o něm, ale tenhle se mi ausgerechnet nelíbí. Nechávám si naježit klasickou N°7 nebo N°8, buďto s barevnou nebo ořechovou rukojetí... myslím, že budu spokojen tak jako tak :-)

Odesláno

Hledám něco novýho, menšího, lepšího, zvláštního, reverzní tanto špička, deep carry

můžete doporučit, na co se mám podívat?

ca 4-6k, ne čína

díky

Odesláno (upraveno)

Hledám něco novýho, menšího, lepšího, zvláštního, reverzní tanto špička, deep carry

můžete doporučit, na co se mám podívat?

ca 4-6k, ne čína

díky

Skús juknúť ZT 0808, prípadne Benchmade 940..

Upraveno uživatelem kilosunky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...