Bukoowsky Odesláno 7. října Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října před 1 hodinou, Piplík napsal: Gratuluji k BW. Pro mě jsou to taky jedny z nejlepších nožů co mám. Abych jen nekecal, tak tady fotka posledního přírůstku z dílny BW. krásný job! Apropo - ten anodizovaný kousek...nedostal se k Tobě od Lestata? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
childe Odesláno 7. října Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října K japonským hodinkám japonský nožík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Balthus Odesláno 7. října Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října (upraveno) před 26 minutami, childe napsal: K japonským hodinkám japonský nožík Zrovna s tímhle příspěvkem mi jdeš do rany. Jdu si pro radu, jaký nůž na EDC, zkusil jsem si udělat domácí úkol a propátrat internet a právě Higonokami se mi dostal do úzkého výběru. Hledám něco stylového, rozměrově spíš tenčí, takže kromě Higonokami a variant na tenhle nůž, mám v užším výběru i nějakého motýlka. Většina lidí kolem mě má různé taktické nože, Spyderco apod, ale to mi neštimuje. Budu rád za doporučení místních znalců. Rád bych tedy něco stylového "do saka", co mi neutrne kapsu, kdybych to měl připodobnit k hodinkám, tak takové Presage od Seika Díky moc za tipy edit: zapomněl jsem dát cenové rozmezí, to bych viděl tak do 2500, zase se to nechci bát používat Upraveno 7. října uživatelem Balthus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
childe Odesláno 7. října Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října @Balthus do saka by mohl být nůž typu Higonokami dostačující spolu s nějakým slušným koženým pouzdrem. Ostrost je ucházející a zatím nezklamal (ale nejsem žádný znalec) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Balthus Odesláno 7. října Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října @childe mě udělalo radost, že ten nůž tady vidim, že jsem se nezaměřil vyloženě na blbost. Proklikal jsem se na něj přes různé tanto nože, když mě zaujal Boker plus Zenshin a hledal jsem původ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 7. října Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října kdybych neměl těch nožů už hafec... tak jsem na něj tuhle taky koukal. V saku jedině v koženým pouzdru a ještě aby přesahoval přes tu zarážku aby to v kapce kvádra neudělo paseku, ale hezký sou, né že né Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 9. října Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října Čus, do nožů nedělám. Mám jeden Victorinox na tůry. Má pár nástrojů, co používám. A pak u hasičů nosím - Mikov Crocodyle viz foto. No a právě bych ve stylu toho Mikovu - jednoruční otevírání ( musí to mít tu díru) a velikost čepele cca 9-10 cm, bych chtěl, něco podobného, ale trošku lepšího a podmínka, aby to vyrobila česká firma, teda mimo Mikov. Respektive pro začátek budu moc rád, když mi poradíte značky, které jsou české a dělají podobné nože co chci. Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 10. října Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října Z českých me napadlo ANV https://www.anvknives.com/cs/zaviraci-noze/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 10. října Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října (upraveno) Taky záleží kolik do toho chceš dát, na www.knife.cz je spousty českých nožířů, ale cena oproti Vinoxu vysoká Upraveno 10. října uživatelem Moty Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 10. října Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října Výroba jednotlivců bude asi krásná, ale to nezaplatim. Hledám spíš klasickou značku, která dělá normální sériovou výrobu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 10. října Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října Jednorucni otevirani problem neni, ale s tou dirou asi problem bude. Ted me z ceskych nenapada nikdo, kdo by to delal. Jsou jen kolicky, flippery apod.Z mimoceskych, tak samozrejme Spyderco nebo levnejsi Byrd, pripadne fejkari od Ganzo. A pak ruzne dalsi vyrobci. Napriklad Ka-Bar Dozier https://www.noze-nuz.com/ka-bar/KA4065.php 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 10. října Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října před 33 minutami, papun napsal: Výroba jednotlivců bude asi krásná, ale to nezaplatim. Hledám spíš klasickou značku, která dělá normální sériovou výrobu. A proč jen česká? Když ve světě je tak obrovský vyber. Než Mikov urcite Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obrbobr Odesláno 10. října Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října V 7. 10. 2024 v 16:31, Balthus napsal: Zrovna s tímhle příspěvkem mi jdeš do rany. Jdu si pro radu, jaký nůž na EDC, zkusil jsem si udělat domácí úkol a propátrat internet a právě Higonokami se mi dostal do úzkého výběru. Hledám něco stylového, rozměrově spíš tenčí, takže kromě Higonokami a variant na tenhle nůž, mám v užším výběru i nějakého motýlka. Většina lidí kolem mě má různé taktické nože, Spyderco apod, ale to mi neštimuje. Budu rád za doporučení místních znalců. Rád bych tedy něco stylového "do saka", co mi neutrne kapsu, kdybych to měl připodobnit k hodinkám, tak takové Presage od Seika Díky moc za tipy edit: zapomněl jsem dát cenové rozmezí, to bych viděl tak do 2500, zase se to nechci bát používat Co Mcusta, nekoukals? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Balthus Odesláno 10. října Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října před 59 minutami, obrbobr napsal: Co Mcusta, nekoukals? Koukal, i AI jsem se ptal na názor jen nejsem rozhodnutý, jestli jít do klasiky bez pojistky nebo nějaká moderní západní variace jako je Boker Zenshin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VlastaMikel Odesláno 10. října Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října před 17 hodinami, papun napsal: Čus, do nožů nedělám. Mám jeden Victorinox na tůry. Má pár nástrojů, co používám. A pak u hasičů nosím - Mikov Crocodyle viz foto. No a právě bych ve stylu toho Mikovu - jednoruční otevírání ( musí to mít tu díru) a velikost čepele cca 9-10 cm, bych chtěl, něco podobného, ale trošku lepšího a podmínka, aby to vyrobila česká firma, teda mimo Mikov. Respektive pro začátek budu moc rád, když mi poradíte značky, které jsou české a dělají podobné nože co chci. Děkuji Ahoj , z toho co popisuješ hledáš Spyderco enduru . Až na ten Český původ . Jinak zavírák od nožíře na míru . Hliňák byl dobrej , ale nedávno skončil . Michal Dohnal dělá pořad a v kvalitě . A nebo nejlepší varianta můžeš si ho udělat sám , vybrousit čepel zvládne kde kdo . Tělo a mech. se dá využít z něčeho továrního . Vlasta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 10. října Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října Tak bych to celé nějak přehodnotil. Vlastně na začátku jsem si myslel, že na českém trhu je více značek nožů. Nyní zjišťuju, že to vypadá na Mikov, ANV a pak nožíři. Mikov nechci. Už vlastně ani netrvám na jednoručním otevírání a díře, ale trvám na značce ANV. Má to něco do sebe. Prostě mě to oslovilo. Dokáže mi prosím někdo znalý osvětlit (škoda, že to nemají na stránkách nějak popsané) jaký je rozdíl třeba u modelu Z200 a Z200 BB? A pak rukojeť G10 a GRN? Jinak mě zaujal model Z200. Je to taková klasika. A pak na mě dělá dojem červený Z050. Škoda, že nemá pojistku, ale na druhou stranu to zajištění co tam je prý celkem funguje. Je to takový nožík, ale sympatický. Navíc co si budem, má to být hlavně pro radost, občas na špekáček, hřiby, otevření balíku s hodinkama atd... Ale Z200 taky nezavrhuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VlastaMikel Odesláno 11. října Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října BB budou bearings čili čepel chodí na ložiskách , druhá varianta bude klasika na čepu. Obě má svoje pro a oproti , jednoduše by se dalo říci , že čepel na ložiskách se lépe otevírá a zavírá . Čep je zase pevnější varianta . G10 je moderní tvrzený sklolaminát, jeden z nejpevnějších materiálů na rukojeť . GRN je dle definice také kompozitní materiál , pevný/odolný , na mě působí jako levnější napodobenina G10 . Jinak obecně u ANV ti doporučím nenakupovat přes e-shop , ale nůž vybrat osobně na prodejně , vše si vyzkoušet, osahat a zkontrolovat . Vím , že na knife si dost lidí stěžovalo na nekvalitu a přístup anv k reklamacím. Tak jen ať ti nedojde něco s čepelí mimo osu , nebo šroubama trčícíma ze střenek . Vlasta 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 11. října Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října @papun - ja bych te poprosil, jestli stejne jak s hodinkama muzes popsat vic co vlastne tedy hledas a jakej mas budget.1. Hledas neco lehkeho do kapsy s kvalitni oceli na obcasne rozkrojeni jabka a uriznuti plandajici nite? 2. Mas nuz jako nastroj a pouzivas ho v podstate denne? Takze spis neco robustnejsiho, co se dobre drzi a s cim se dobre pracuje?3. Chces spis potechu pro oko a cvakat si?Na kazdy z techto use case se hodi jina kudla. Z ANV taky nejsem uplne ustrelenej z bot, popravde.Ad 1. Tady je klasika v podobe Benchmade Bugout. Ja jsem misto nej poridil Hogue Deka. Je to US made, ocel Magnacut. Nozik je super lehkej i do kratasu, na denni noseni idealka. Cena kolem 4k. Na tvrdou praci to ale neni.Ad 2. Tady spis neco robustnejsiho, jako treba Gerber Gator nebo klasiku v podobe Buck 110. Problem Bucka je, ze je hodne tezkej a da se nosit v podstate jen v pouzdre na opasku. Navic to neni moc pro ocelove onanisty. Ale, nedavno jsem poridil jeho odlehcenou verzi Buck 110 Slim Pro TRX s oceli S30V. Lehky nuz, pritom dostatecne robustni s dobrou oceli. Popravde necekal jsem to, ale fakt me nadchl. Neni to kopyto a krasne se s nim pracuje.Ad 3. Tady je to asi ciste na estetickem citeni kazdeho. Pro cvakani se hodi flipper nebo asistovane otevirani. Kershaw Leek nebo Dividend z tech levnejsich a strop v podstate neexistuje.Tak premyslej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 11. října Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října @VlastaMikel díky za vysvětlení. @AndyAaron 1. A 3. Je správně. Nakojit si špekáček, otevřít balík. Ať je to spíš menší a ani o tom nevím. Spíš chi něco trošku zajímavého a ideálně českého. Do trojky se to musí vejít. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 11. října Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října (upraveno) Chápu že, chceš "CZ" . Já prožívám dilema: "na co další" vs " ale pak už nebude " Nad "SOG Kiku XR LTE Micarta Carbon" Upraveno 11. října uživatelem Jehlan doplnění Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se