Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Někde v minulosti se tady McCusty řešily, já osobně na nich nevidím špatného vůbec nic, někdo psal něco o nehezké obyčejné hlavě šroubu s příčnou drážkou na pivotu - z druhé strany, než máš na fotce, Bedjassone.

Jinak kvalita čepelí, materiálů obecně, provedení a zpracování je velice vysoká. Přímo z výroby to byl u mě nejostřejší nůž, jaký jsem kdy měl, hodně jedovaté ostří.

Jinak dneska jsem si jenom tak ze srandy zkoušel vycvaknout Sebenzu levačkou, není na to dělaná, šlo to blbě. Otevřít jsem jí ještě nějak zvládl, ale pak jsem se jí snažil jednoruč v té levačce i zavřít a hádejte co? Už mám zafačovaný palec   :wallbash:  :lol2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mal som Mcustu, a uz nemam Mcustu.. Ako sa mi vzdy pacili (na obrazkoch), tak som bol sklamany ked som ju fyzicky mal.. Ono ani som nebol sklamany, ale cakal som, ze ma v reale chyti viac.. Inak nebolo na nej nic zle - damaskova cepel s jadrom z VG10, ale nepreletela "ta iskra"..

Odkaz ke komentáři

Možná máš málo šikmé oči. Já mám Made in Japan moc rád....navíc vztahy se musí budovat dlouhodobě, já to tak mám.

Nechci ti kazit radost,ale není to dlouho co na knife.cz někdo na něj psal recenzi po nákupu a byl dost zklamanej-hlavně co se zpracování týče :( 

Odkaz ke komentáři

Mcusty sem mel dve, sou to krasny zaviraky, pekne udelany, ale ne dokonaly. Za ty penize se daji najit lip udelany noze co se tyce zpracovani. Co me zklamalo, tak je to jejich pojistka proti zavreni. Nekolikrat me ten jejich subtilni linerlock nepodrzel, byl sem zvyklej na jiny noze, tak sem si s mcustou pocinal stejne. Napr.: Stoural sem vlaskej orech a pojistka povolila a cepelka me kousla, nehezky... Cepel byla zajistena, ale stejne pojistka povolila.

Od ty doby nemam rad liner lock. Preferuji motylek, axis, framelock - v tomhle poradi

Mcusty uz nemam, sou to pejny noziky, pro sberatele treba, ale jako jeden jedinej nuz na EDC bych ho nedoporucil.

Odkaz ke komentáři

...Sebenza je studená jek němka, ale skvěle vychlazená = 7. schod. Jenže představa, že ji ztratím, je hrozná. Proto jsem ji zavrhl. Nechci nůž do vitrýnky.

Ztratit nuz :) mam ho v kapse a nepucuju, nemas jak ho ztratit. To je jak se bat ztratit penezenku, radsi budes vybirat z bankomatu petikilo a ne vic z duvodu ze ji ztratis? :)

Odkaz ke komentáři

..jasně že nerad.

Max budget na kudlanku jsem měl 3k pro Benchmade (a pod.) a 3,7k v případě Mcusty...ale to je max a něco půjde kvůli tomu z domu...a doufám, že to já nebudu.

Dneska sem se k tomu nedostal, ale mam doma 710, nenosim ji (mam sebenzu a motylky :) ) takze sem dam fotky a kdyz bude zajem, tak se dohodnem. Klidne poslu na vosahani a sam uvidis :)

Odkaz ke komentáři

...no tak já nevím, na každém je něco špatně. Teď jsem projel na knife.cz celé Mcusta vlákno a nic negativního jsem nečetl. 

Benchmade 710 x Mcusta MC 121D = ?

Za mna z tychto dvoch moznosti 710-ka.. Ta u mna vydrzala podstatne dlhsie ako Mcusta.. A D2 sa mne osobne javi lepsia ocel ako VG10..

Odkaz ke komentáři

Nerobte z tej sebenzy taky zazrak, svoje chyby ma. Otvatanie nie je nic moc pohodlne a hlavne nie je obojrucne, celkovy uchop aspon teda u klasickej hladkej nie je moc pevny a klip by sa tiez dal urcite vyiesit aj lepsie. Sebenza bola mozno kralovna zatvarakov pred 15 rokmi, ale dnes existuju mraky nozov, ktore so sebenzou znesu uplne v pohode porovnanie a vacsina nebude stat ani polovicu.

Odkaz ke komentáři

Tak to zavisi hlavne na vkuse kazdeho sudruha, ak chces naozaj poor mans sebenzu, a a principu vylucis cinske napodobeniny, tak samozrejme bradley alias, ostatne sa jej tolko podobat nebudu, ale to neznamena, ze nebudu dobre. Ja napriklad som sa ustalil na BM tipika, lepsie otvaranie, lepsie zatvaranie, viac mi vyhovuje klip, 154CM a cena ani nie patinova.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...