Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kolegové odborníci na chladné zbraně, nemáte tip na někoho spolehlivého a šikovného, kdo by mi v Praze opravil ostří na japonském kuchyňáku? Manželka se pokusila s ním přeseknout králíka a vylomila na ostří zuby. :( Sám to nepřebrousím.

Odesláno (upraveno)

Vylomila na ostří zuby, nebo do ostří vylomila zuby? Pokud vylomila nějaké zuby na zubatém noži tak s tím už často nikdo nic moc neudělá (dalo by se vyrobit rovné ostří). Pokud hledáš opravdu kvalitu tak spoustu lidí (z ČR) to posílají na Slovensko k Pavolu Sandorovi ( pavolkosandor@gmail.com ), pripadne pokud si to doma prebrusujes sam tak ti to klidne prebrousim na grid 1000 (gratis, mam tormek T-8, ale mam jen zakladni kamen), ale nejsem z Prahy takze by se to taky muselo řešit poštou. Tímto se omlouvám že jsem tvůj dotaz nezodpověděl. :D

Upraveno uživatelem zceyee
Odesláno (upraveno)

Aspoň vidíš co je to za vitrínkový šméčko - sekáček za 2 kila by jí v kuchyni odvedl lepší službu a přebrousil bys ho i o schodek  :thumbsdown_anim:

PS: Poptej se na Knife.cz opravdových nožířů, chronomag (pro tebe) a mimibazar (pro ni) v téhle věci nejsou moc vhodné poradny...

PPS: Pavel Sandor je machr-teoretik přes broušení, ale posílat to k němu by byl IMHO ještě větší overkill než tahle kudla do kuchyně.

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno

:frusty: už jsi jí přestal škrtit ? :lol2:

Hele, stanou se horší věci. :) Chudák kvůli tomu brečela asi půl hodiny.

Pro rejpaly: sekáček mám taky, s nožem jsem spokojen, protože vím, jak ho používat. 

Odesláno (upraveno)

Hele, já mám doma taky ženskou (a ne jen jednu) - a už jsem se smířil s tím že rozdíly mezi Santoku/Gyuto a sekáčkem jsou pod jejich rozlišovací schopnost, takže o odkládání svých dražších kousků v kuchyni ani neuvažuju. A i když to ode mě jako od nožofila bude znít hnusně a sluníška mi zase budou spílat do negativistů, tak věř že naprosto stejnou (a nejspíš i delší) službu v domácí kuchyni odvede i nejsprostší plechové Santoku z Kauflandu za pár desetikaček, jen to holt nebude taková paráda při vytahování z penálu ...a knedlíkův kamarád Šulc bude o nějakou tu kačku chudší. 

To nakolik bude přebroušení problém záleží na výšce těch zubů, nakolik bude nutné kromě snížení čepele zbrousit i celý výbrus, abys pak na tom neměl ostří  jako na sekeře/sekáčku - a aby ses nedostal mimo oblast ve které máš vložené/zakalené jádro z lepšího matroše. Každopádně se předem vyhni "dědkům brusičům" nůžek/mačet/seker/sekaček/pil/bruslí a podobných věcí, ti by to neštěstí jenom dokonali.

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno

Každopádně se předem vyhni "dědkům brusičům" nůžek/mačet/seker/sekaček/pil/bruslí a podobných věcí, ti by to neštěstí jenom dokonali.

Ano, proto jsem si říkal, že se zeptám na nějaké konkrétní doporučení, pokud má snad někdo nějakou dobrou zkušenost.   :frusty:

Díky, zeptám se jinde.

Odesláno

Ahoj, nemáte někdo tip na zavírák k narozeninám pro šváru? Dostal jsem úkol od ženy "něco" sehnat.

Pro představu vykreslím postavu obdarovaného takto: "Majitel firmy, právník ale nejspokojenějši je, když si svým LR zajede i se psem do lesa na posed."

Takže jsem hledal něco jako: kvalitní nůž (nevím o tom, že by byl švára nožomil a znalec, takže musí "vypadat poctivě ", ale "spíš Seiko , než Omega"), hledal jsem třeba dřevěný střenky, aby to byl nůž spíš do toho lesa, než městské ořezávátko. Našel jsem spoustu pěkných pevných (i za rozumný peníze , ale chci zavírák.

Sám střídám RATku, švícarák a LM, ale to není ten správný look. Už jsem i zvažoval jako možnost nějaký Opinel .

.... nákup v ČR (kvůli času).

Dík za každou radu.

Odesláno

Buck i Böker jsou hodně sexi nože.

Z fóra Knife.cz , vlákno Lovecké zavíráky je určitě k zamyšlení.

http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=25981

Zkoukni český Bareš Sedlčany.

http://nozirstvibares.cz/12-zaviraci-noz

Mikov Adler

http://www.mikov.cz/index.php?lng=cz&id=75&doc=&id_katalog=

Německé zavíráky hledej na google Jagd Taschenmesser.

Rozhodni nerez / uhlík.

Nemyslím, že jsou o tolik lepší, o kolik víc stojí. Práce je tam drahá.

Paroží je materiál lovců, neklouže když jsou střenky od tuku a krave.

Pak se určitě pochlub.

Odesláno

Jo, oba, Böker i Buck, plní moji představu. Díky. Musím pak na ně mrknout na monitoru a ne jen na telefonu, nebo je okouknout v reálu, ale to by mohlo vyhovovat.

Odesláno

2nettopejr: Nechci hrát chytrýho, ale jestli je to pro dědócha s nimrodskejma sklonama, tak jedině "loveckou" klasiku v parůžku (hladká čepel+pilka, jako bonus může být vývrtka, otvírák a páráček) - Fixir, mladší snesou i Predator, čím víc retro tím líp, jen v nouzi něco modernějšího - ale i tak s aspoň nějakým loveckým/jelením motivem. To co považujeme za "sexy EDC nože" nože my je pro ~slivce nepodstatné, opakovaně a od různých členů oné sekty mi při předvádění katalogů bylo důrazně vysvětleno že je to pro ně "odznak stavu" jak ta jejich zelená kamizola s tralalákem - a přes to nejede vlak  ;)

Odesláno (upraveno)

Ahojte,som sa tu vyskytol iba nahodou co som znicil svoje g shocky,ze si nieco precitam o hodinkach pred dalsou kupou.No nakoniec to dopadlo tak ze uz zhanam tretie co som dvoje kupil tento mesiac na fore ,ono je to asi trosku dost zavislost ako s nozmi,na kazdu cinnost zistujem mam dovod preco potrebujem ine hodinky,to iste ako s nozmi :)...Sice vyrabam noze a tiez to je asi zavislost,skor zivotne hobby.Preto som si tu dal nick rovnaky ako na knife.cz  . :) Paradox ze som to tu objavil ze noziarske forum na knife,cz kde je sekcia hodinky ako na tomto fore noze.Len na ukazku jeden z mojej tvorby..Pekny vecer prajem. :)

post-63636-0-31627200-1521665562_thumb.jpg

Upraveno uživatelem menem
Odesláno

Klidně chytrýho dělej ;-) proto jsem se ptal, abych dostal rady.

Já právě mám ten Mikov v podvědomě zaškatulkovaný jako obyčejnou kudlu (z klukovskych let) Samozřejmě ho do výběru zářením a v rodinné radě jen rozhodneme jestli půjdeme cestou sexy (jak ho nazýváš) , nebo tool nože.

A švara není žádný dědek :-). Bude mu jen půl století... :-)

Odesláno

I ty Fixiry se dneska dělají v "lepší kvalitě" - a co se predatorů týče, dělají se i zakázkové. Však mrkni na stránky mikovknives.com: provozuje je tuším zdejší člen Traveller a řekl bych že zhruba tohle (241np5u700) by se ti jako prezent mohlo hodit...  

241np5u700.jpg

Odesláno

Vždycky, když jsem si koupil novýho Buck 110, tak než jsem ho stihl použít, našel se někdo, komu jsem ho dal jako dárek. Teď je přestali dovážet a horko těžko jsem sehnal jeden ze Slovenska.

Kudlu bych daroval rozhodně nějakou bez nápisu Made in China.

Fixír je dobrá volba a dá se s nima domluvit i nestandartní provedení. Naposledy mi přehazovali želízka a místo umělého parohu dávali pravý.

A hlavně - až mu tu kudlu dáš, ať ti dá korunu :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...