Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Nazdar chlapi,manžel bude mít kulaté narozky a touží po Jakutském noži.Našla jsem na netu nože od jistého nožíře Milana Kalmára-Sampo.Co myslíte,jít do toho(myslím nechat ho udělat),nebo se obrátit na nějakého jiného nožíře,třeba u nás?Manžel si kupuje většinou nože do sbírky u p.Pajla,ale to nechci.Musí to být překvápko a né,že mu to u kalvádosu prozradí.

Na nože prostě nejsem,budu ráda za radu.Díky,Dáša ;)

Ahoj, jakutský nůž je fenomén a Milan je jedním z nejlepších kteří je nejenom umí dělat, ale ví něco o filozofii tohoto národa. Nože tohoto typu jsou jakoby magické a naprosto chápu tvého manžela, proč se mu líbí:) Pokud zvolíš Sampo, dovolím si tvrdit, že neuděláš chybu. Žádná velkovýrobna nožů, neotiskne svoje DNA jako ruční práce nožíře. Hodně štěstí ve výběru a ať se daří.      

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem po delší době zatoužil po lepším edc noži a mé sympatie jsou upřeny na Kizer Task 1.

Po nastudování jsem došel k závěru, že lepší poměr cena/kvalita/výkon neseženu. Benefitem navíc je i to, že mě chytl i emocionálně :)

Titan, keramické ?gule?, ocel S35VN, stonewashed

post-23865-0-20453500-1568557799_thumb.jpeg

Upraveno uživatelem moco
Odkaz ke komentáři

Tak taky mam par nozu s normalnim klipem, ale nejsou pro kazdou prilezitost. Proste i ten kousek, kterej couhá, nekdy vadi, nebo pritahuje nechtenou pozornost. Zato Buck Vantage je vzdycky ready a proto mam dva :-)

Upraveno uživatelem Frantik
Odkaz ke komentáři

Tiež ich mám zopár a 90% času nosím Bucka Vantage Pro, už som ho aj dvakrát predal a zas kúpil .... magor no  :lol2:  :lol2:  :lol2:

Viem Franto, že tiež si ho už párkrát predal a potom zas kúpil. Franto nemáš ešte náhodou moju Shallotku damaškovú ?

Odkaz ke komentáři

Tiež ich mám zopár a 90% času nosím Bucka Vantage Pro, už som ho aj dvakrát predal a zas kúpil .... magor no  :lol2:  :lol2:  :lol2:

Viem Franto, že tiež si ho už párkrát predal a potom zas kúpil. Franto nemáš ešte náhodou moju Shallotku damaškovú ?

Nemam, uz jsem ji zase prodal a zase mi chybí :-) Nosim ted Buck a Spyderco Civilian - ten ti můžu pustit :-)

Odkaz ke komentáři

To moco : kdyz na tebe v lese zautoci nejaka ozubena potvora, poznas vyhodu pracovniho pouzdra ze ktereho muzes jednou rukou nuz rychle tasit. KPZ v tom pouzderku taky muze byt potrebna.

Jo, já jen psal, že se mi nelíbí. A na útok ozubené potvory na člověka v CZ lesích si nepamatuju

Upraveno uživatelem moco
Odkaz ke komentáři

Čím se zabývám, když zrovna neřeším hodinky? Vyrobili jsme ručně na zakázku tato pouzdra na zálesácký nůž. Mohou být u pasu svisle i vodorovně, nebo přes prsa.

Mne sa to paci. Je potreba mat noz alebo staci nakres/foto/rozmery? Kolko za take puzdro? (Kludne sz).

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...