Přejít na obsah

Nože


Doporučené příspěvky

bez pořadí:

https://www.vsenavareni.cz/sekacek-na-maso-shun-19-5cm-kai

https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/sekacek-na-maso-a-zeleninu-burgvogel-solingen-6510-926-15-0-p25756/#gallery

https://www.kuchynskenoze-nadobi.cz/smrz/eshop/35-1-V-KUCHYNI/0/5/17005-Cinsky-kucharsky-nuz-TWIN-Pure-18-cm-ZWILLING-J-A-HENCKELS-Solingen

http://www.noze-nuz.com/dick/719078.php

http://www.noze-nuz.com/kuchynske_noze/KSSWT0767.php

 

V zásadě chci vysokou čepel, nevim jak dlouhou, nevim jestli rovnou nebo zakřivenou, nevim jakou ocel na čepel, jakou na tělo, nebo jestli jednolitou, jaký vyvážení, jestli s vroubkama nebo hladkej, atd.

Vim, že s tim budu řezat / sekat maso, zeleninu, bylinky a že bych rád aby to byla nerez, abych se o to nemusel moc starat.

Je to prostě nástroj, takže jestli ho opláchnu a okamžitě neutřu, nechci mít obavu, že ho omylem nebo roztržitostí zničím.

 

Doufám že trochu jasnější  :eek:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem řešil něco podobný taky, přes všechny kraviny co mě napadly mám nakonec doma tuhle trojku. V reálným životě používám jenom ten menší úzkej nůž, vysokej jsem v ruce neměl za rok ani jednou. Maso, ovoce, zelenina, bylinky, prostě všechno... Starám se o něj tak, že ho po použití opláchnu a hotovo, nabrousit se dá perfektně a mám klid. Když jsem se ptal kolem sebe, všichni se shodli na tom, že to co pořídím by mělo bejt německý

post-2719-0-16406200-1569409738_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bez pořadí:

já kdybych vařil (jakože nevařím), tak si koupím cokoli od firmy Burvogel Solingen (https://www.burgvogel.de), četl jsem na ně jenom chválu, mají tradici, nože jsou pěkný a cena není masakr ...... další nedůležitý benefit je, že jsou kovaný

 

a určitě bych si koupil sekáček a další nějaký nůž, ne jenom jeden nůž na všechno .... jeden nůž na všechno je do lesa, ne do kuchyně

 

třeba takto

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi jsme se nepochopili, já mám nožů asi 20, specializovaný na sýr, na měkkou zeleninu, na pečivo, na ryby, fileťáky, pár chef knifů, atd, ale sekáček mi do toho souboru chybí :) Chtěl jsem 1 i na hrubší práci, ale zřejmě nedává smysl, tak koupím jeden "aušusovější" a jeden kvalitnější.

Se Solingenem mám taky dobrý zkušenosti, ale nikdy mi žádnej nedržel dobře ostří, nevím jestli jsme doma měli horší řady (už je to přecejen 20 let), nebo to je jejich vlastnost, ale mohlo se to za ty roky změnit. Určitě na ně kouknu, spolu s tim Wusthofem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Se Solingenem mám taky dobrý zkušenosti, ale nikdy mi žádnej nedržel dobře ostří, nevím jestli jsme doma měli horší řady (už je to přecejen 20 let), nebo to je jejich vlastnost, ale mohlo se to za ty roky změnit. Určitě na ně kouknu, spolu s tim Wusthofem.

Solingen je vesnice ...... něco jako hradec králové ..... to že výrobci píšou Solingen ke jménu firmy (mnohdy i beze jména firmy), neznamená že to bude dobrý, je to pouze vyrobený nebo zabalený v tý vesnici ..... je potřeba číst recenze

 

prostě něco jako Glashutte :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Joystick ty bys ses měl ptát kdo ti to vyrobí a ne kde to koupíš.

 

Takový Nitro V https://youtu.be/ZflSUarUwP0?t=29 a je to prakticky rustproof, celkově ty nitridový ocele mají vysokou stabilitu ostří vůči prasárnám i nad 60Rockwell a zároveň nerez.

Taková CTS-BD1N je dostupná i v masové výrobě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

podělím se o novou zkušenost aneb jak mazat nůž

 

jelikož jsem línej cokoli rozebírat, potažmo dávat dohromady tak jsem koupil na zkoušku TUF-Glide s parádním aplikátorem

 

aplikoval jsem pár kapek do nože s ložisky, který nijak významně nepoužívám, ale nosím pravidelně a který začal tuhnout bordelem z kapsy (látka z kalhot) ......... chodí snad líp než když jsem ho koupil (čepel se krásně zavírá vlastní vahou) ..... dá se s tím kromě mazání i čistit čepel a mazat střelné zbraně .... jediný neduh je, že to tak dva dny ne moc příjemně voní

 

koupit se to dá třeba zde: http://www.noze-nuz.com/udrzba_nozu/SY1062.php

 

https://www.youtube.com/watch?v=_wgwpXewTi0

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...