bohus76 Odesláno 18. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2019 Kluci je tu někdo,kdo by dokázal určit stáří případně materiál kuchyňského nože BERG ESKILSTUNA SWEDEN ? Ne opravdu nebude na prodej :-) /je to rodinný poklad/ . Nějaké info jsem objevil zde : https://www.rezbarstvo.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=153:erik-anton-berg-mu-ktory-preslavil-vedsku-oce&catid=29:nastroje&Itemid=52 Dle toho dokumentu počítám,že může být starý od toho roku cca 1933 /začala výroba kuchyňských nožů/ a od roku 1950 plastové ručky /psáno u dlát ,snad se vztahuje i na nože/ .Vím,že Eskilstuna vyráběla i velmi kvalitní břitvy,ale tento nůž se mi nepodařilo nikde objevit. Je vyjímečně zachovaly ,zkrátka stará poctivá práce. Pokud by se byl někdo ochoten poptat na Knifu,byl bych velmi vděčen. Kdyby něco,napište mi SZ, díky.Je to škoda,že ta historie je "tak nedohledatelná" ,stejně mám tyto "obyčejné" nože nejraději. Sice to není žádné Hi Tech ,ale drží ostří velmi dobře a čepel má zastavenou oxidaci /jak jednou zoxiduje,tak to nejde dál/ a zajímalo by mne jaká ocel se na tyto nože používala ? Je super,že se nůž zachová v tak výborném stavu a někdo jej "nedoprzní" :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hudson10 Odesláno 18. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2019 To: Vraby : podobný nuz mám jako dar od dědečka moji ženy. Vyrobila ho firma Kunde und sohn Dresden. Je hezky, ale nedá se se s ním nic řezat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 18. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2019 (upraveno) Hudson10Ten Rough Rider bude dárek pro staršího pána(lesák) Já mám vybraný Shrade. Upraveno 18. října 2019 uživatelem vraby Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 18. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2019 Nebo máte nějaký tip? Dřevo/kost střenky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YPO Odesláno 19. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2019 Ten Rough Rider bude dárek pro staršího pána(lesák) ten bude mít radost kup mu rači tohle https://www.trapper.cz/nuz-opinel-lc-8-serpette/ s tím aspoň něco uřízne a ty si neuřízneš vostudu ..... stojí to teda víc než těch 12 dolarů jako Rough Rider Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 19. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2019 Pane YPO nechám si poradit. Možná jsem vybral blbě. Opinel už jsem koukal,(8,10,12)ty jsi na ně trochu ujetej ne? ale díky za reakci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YPO Odesláno 19. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2019 sem ujetej dost ..... sbírám i flašky od piva hele jesli je pán lesák, tak by možná ocenil něco do lesa ...... bude to zhruba stejně těžký jako ten zavírák a do kapsy vaťáku se to taky vejde https://www.youtube.com/watch?v=14wvdahP4Ww Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lolohh Odesláno 19. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2019 sem ujetej dost ...Vezmi mi prosím tě dneska ukázat nějaký obyčejný Opinel, abych poznal, co na tom vlastně je Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 19. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2019 Když tady vidím YPA, tak se musím pochlubit: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YPO Odesláno 19. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2019 Když tady vidím YPA, tak se musím pochlubit: IMG_20191019_091025539.jpgto mi prodej vole Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 19. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2019 Nene, dostal jsem ho darem kdysi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YPO Odesláno 19. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2019 Vezmi mi prosím tě dneska ukázat nějaký obyčejný Opinel, abych poznal, co na tom vlastně je nasrat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YPO Odesláno 19. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2019 Nene, dostal jsem ho darem kdysi.tak di doprdele Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 19. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2019 Jojo, já vím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YPO Odesláno 19. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2019 každopádně kdyby ses ocitnul v nouzi nebo tak něco, tak než půjdeš na blešák, tak se vozvi Ypouškovi ... dík ..... je to sice dětská 7, ale nepohrdul bych Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 19. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2019 Jo, je to taková francouzská rybička. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lolohh Odesláno 19. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2019 nasratDíky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 19. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2019 sem ujetej dost ..... sbírám i flašky od piva hele jesli je pán lesák, tak by možná ocenil něco do lesa ...... bude to zhruba stejně těžký jako ten zavírák a do kapsy vaťáku se to taky vejdeJak jsem psal dřevo/kost a zavírák. K 70ti nám. Tohle vypadá jak z tržnice pro Ramba :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YPO Odesláno 19. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2019 Jak jsem psal dřevo/kost a zavírák. K 70ti nám. Tohle vypadá jak z tržnice pro Ramba :-)tak nic ... no ...... kup mu ten dřevo x kost za 12 dolarů ..... k sedumdesátinám ...... mě jebne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 19. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2019 Je v Praze nějaká prodejna, kde je z těch Opinelů výběr a daj se vošahat na živo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se