moco Odesláno 3. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2020 V dnešní době na přežití stačí rozměry 85,60 × 53,98 mm (kreditní karta). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 3. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2020 Nech si u nožíře vyrobit nůž podle svých představ (na to svoje přežívání). Vyrobí skoro cokoliv. To s Tebou naprosto souhlasím, ale kladu si otázku, zdali velmi malé zlepšení požadovaných vlastností je vyváženo mnohonásobně vyšší cenou. Tenhle fakt je ještě navíc umocněn tím, že k noži tohoto typu se ne vždy chovám s láskou a péčí. Takže vidět, jak prasím nůž za desítku by mi asi rvalo srdce. Zůstal bych tedy u průmyslových kusů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 3. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2020 S tímhle nemam zkušenost, ale vždycky mě přitahoval. Ale je to teda větší Macek než Ka-Bar. http://www.knife.cz/Knifecz/tabid/36/ctl/Details/mid/1122/ItemID/226/Default.aspx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 3. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2020 No výborně Bandi :-) Ještě chvíli a jsme u pořádnýho Kukri ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chloupek Odesláno 3. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2020 nemám lepší radu než krtenek , buď si nech USMC nebo jdi k nožíři ... a zas tak mnohonásobně by to nebylo - najdi si na knife v galerii nožířů vlákno pospy a podívej se na to, co dělá, navíc si nože sám testuje a myslím, že tak jako on už ho nikdo používat nebude, myslím, že by Tě jeho nože mohly zaujmout a byl by to festovní upgrade Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 3. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2020 Takže nechceš nůž, ale kus ocele na prasení?Nůž je nástroj a pomocník. Ne věc na likvidaci. Ne, ale vyříznutí kusu trávy, drnu, na rozdělání ohně, považuji už za neláskyplné chování. Asi tak. Prostě žádnej kancldajving. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 3. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2020 Na m prasení bych si pořídil nějakou ESSE RAT... Jinak já používám fallkniven S1, takže bych se nebál větší A1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 3. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2020 Na todle použití mi sedí Fallkniven F1. Ačkoliv čepel takovou délku nemá, štípání (mj.) rozhodně nejni problém. https://www.kapesni-noze.cz/noze-s-pevnou-cepeli/fallkniven-f1-swedish-national-defense/ Fajn recenze třeba hír: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 3. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2020 Berte, na zmíněné prasení nebo useknutí nadbytečné okončetiny nepotřebuješ extra ocel - na to bohatě postačuje "spotřební" mačeta z hobbyshopu za 160 korun... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 3. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2020 Hele, přestaň mít blbý nápady, nebo Ti začnu šedý nutit seventies v nechronu :-) to jako, abys měl kombo .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chloupek Odesláno 3. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2020 větší ratka je určitě skvělý nůž - ale je to uhlíkovka jako USMC a tedy ne lepší, ergonomie je věc subjektivní a cenově je pomalu na úrovni nožíře, VG-10 (byť u fallknivenu) pro ten účel s uhlíkovkou u USMC nebo Ratky moc srovnávat nejde (vedle nich je to skoro salónní nůž, i když je jinak skvělý), o kované pružinovce kalené na hamon od dobrého nožíře už vůbec nemluvě, ale to je samozřejmě věc osobního rozhodnutí ... a nakonec pár mačet bimbajících se na báglu vůbec není blbej nápad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 3. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2020 (upraveno) Možná někde v buši,ale ne v našich končinách,ikdyž mačetu mám :-) Upraveno 3. ledna 2020 uživatelem bohus76 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Melly Odesláno 3. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2020 Hele, přestaň mít blbý nápady, nebo Ti začnu šedý nutit seventies v nechronu :-) to jako, abys měl kombo .... Hele osobně si myslím, že v požadované kategorii, aby to zas nebylo za nesmysl, nenajdeš lepší survival/fighter knife než TOPS Operator 7. Mám KA-BAR USMC a kdybych chtěl upgradovat, nepřemýšlím a jdu do něj. http://www.noze-nuz.com/tops/TPOP701.php Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 3. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2020 Teď si vzpomínám, já měl kdysi Ka-Bar Heavy Bowie a to byla kudla se skvělým úchopem na práci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 3. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2020 Melly, ta amerika nevypadá vůbec špatmě. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filltos Odesláno 3. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2020 (upraveno) Hele a co tohle? Taky oblíbenej sekáč. http://zlepsovak.cz/cs/teraevae/660-teraevae-skrama.html Upraveno 3. ledna 2020 uživatelem filltos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 3. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2020 Hmmmm, nechytil za srdíčko. Pánové, díky. Rozhodnu se mezi Mellyho návrhem a konzervativním setrváním u KA-BAR USMC s tím, že v případě USMC půjdu do nového kousku. Ještě jednou díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arkham Odesláno 3. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2020 Mám SRK od Cold Steelu. Ten nůž má tedy aspoň pro mě perfektní ergonomii i vyvážení. Čepel je nahoře v jedné rovině se střenkou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Melly Odesláno 3. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2020 Dej vědět, případně bych se rád podíval naživo někdy. Tady je docela dobrá recenze KA-BAR je fajn, měl jsem ho např. letos v Kazachstánu. Je to podle mě ale víc fighter, než suvival. Na svojí velikost je docela lehkej, tvar ostří mi taky přijde spíš na fight, takovej bajonet, nemá díru, aby sis mohl dát paracord a při sekání ho držet fakt jen za konec rukojeti a kdybychom šli do extrému, tak ta konstrukce přecijen taky není nejbytelnější (i když nevím, co bys musel dělat, aby to nedal) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 3. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2020 Kromě ty zpětný křivky, která omezuje možnosti broušení je fakt dobrej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se