Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Nech si u nožíře vyrobit nůž podle svých představ (na to svoje přežívání). Vyrobí skoro cokoliv.

To s Tebou naprosto souhlasím, ale kladu si otázku, zdali velmi malé zlepšení požadovaných vlastností je vyváženo mnohonásobně vyšší cenou. Tenhle fakt je ještě navíc umocněn tím, že k noži tohoto typu se ne vždy chovám s láskou a péčí. Takže vidět, jak prasím nůž za desítku by mi asi rvalo srdce. Zůstal bych tedy u průmyslových kusů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nemám lepší radu než krtenek , buď si nech USMC nebo jdi k nožíři ... a zas tak mnohonásobně by to nebylo - najdi si na knife v galerii nožířů vlákno pospy a podívej se na to, co dělá, navíc si nože sám testuje a myslím, že tak jako on už ho nikdo používat nebude, myslím, že by Tě jeho nože mohly zaujmout a byl by to festovní upgrade :lol2:

Odkaz ke komentáři

Takže nechceš nůž, ale kus ocele na prasení?

Nůž je nástroj a pomocník. Ne věc na likvidaci.

Ne, ale vyříznutí kusu trávy, drnu, na rozdělání ohně, považuji už za neláskyplné chování. Asi tak. Prostě žádnej kancldajving.

Odkaz ke komentáři

větší ratka je určitě skvělý nůž - ale je to uhlíkovka jako USMC a tedy ne lepší, ergonomie je věc subjektivní a cenově je pomalu na úrovni nožíře, VG-10 (byť u fallknivenu) pro ten účel s uhlíkovkou u USMC nebo Ratky moc srovnávat nejde (vedle nich je to skoro salónní nůž, i když je jinak skvělý), o kované pružinovce kalené na hamon od dobrého nožíře už vůbec nemluvě, ale to je samozřejmě věc osobního rozhodnutí ... a nakonec pár mačet bimbajících se na báglu vůbec není blbej nápad  :lol2:  :lol2: 

Odkaz ke komentáři

Hele, přestaň mít blbý nápady, nebo Ti začnu šedý nutit seventies v nechronu :-) to jako, abys měl kombo ....

Hele osobně si myslím, že v požadované kategorii, aby to zas nebylo za nesmysl, nenajdeš lepší survival/fighter knife než TOPS Operator 7. Mám KA-BAR USMC a kdybych chtěl upgradovat, nepřemýšlím a jdu do něj.

http://www.noze-nuz.com/tops/TPOP701.php

Odkaz ke komentáři

Dej vědět, případně bych se rád podíval naživo někdy. Tady je docela dobrá recenze

KA-BAR je fajn, měl jsem ho např. letos v Kazachstánu. Je to podle mě ale víc fighter, než suvival. Na svojí velikost je docela lehkej, tvar ostří mi taky přijde spíš na fight, takovej bajonet, nemá díru, aby sis mohl dát paracord a při sekání ho držet fakt jen za konec rukojeti a kdybychom šli do extrému, tak ta konstrukce přecijen taky není nejbytelnější (i když nevím, co bys musel dělat, aby to nedal)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...