Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Spoje nerozebíratelné-Loctite 648-zelený.

před 3 hodinami, bohus76 napsal:

Strženy závit se sekunďákem opravit nedá😁A na zajištění jsou dva druhy Loctite, modrý na zajištění s dalším možným rozebráním , spojení pružné ( dle možností) a červený Loctite na nerozebíratelné spoje ( dá se také rozebrat,ale po nahřátí spoje).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 1. 6. 2024 v 19:51, visual napsal:

Jakut od mistra Kalmara.
Asi muj vejvic nejoblibenejsi nuz do lesa kdyz je hezky, jen ta udrzba uhlikovky:(265cceecc3764dc11d59e763ce7e4c95.jpg5ff67119721438ca5dcce0957a2378d2.jpg

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

Paráda, já mám pro menší jednoduché nože slabost, věřím že řeže parádně 👍

Odkaz ke komentáři

Taky jsem měl higonokami a nějak mi neseděla ta sedlácká pojistka, bál sem se, že mi zaklapne a uříznu si prsty, ale na otvírání dopisů, pytlíků kafe a krájení jablka to pujde

Odkaz ke komentáři

V 5. 6. 2024 v 7:18, Moty napsal:

Taky jsem měl higonokami a nějak mi neseděla ta sedlácká pojistka, bál sem se, že mi zaklapne a uříznu si prsty, ale na otvírání dopisů, pytlíků kafe a krájení jablka to pujde

ty dopisy a kafe asi jo, na jabko bych s tím netroufl 😝

Odkaz ke komentáři

Já ho používám od M1,6 asi do M5 a je v pohodě. Nemusím potom při demontáži celý nůž nahřívat aby povolily šroubky a nestrhli se hlavičky. Klasický případ US kudel ZT/Kershaw, Spy a BM. Když je montážník (s prominutím) debil, tak to proleje skrz naskrz a neštěstí je hotovo. :( 

Odkaz ke komentáři

Pánové, jdu si pro radu. Do tohloto vlákna občas kouknu, ale spíš jen tak ze zvědavosti. Nožům jsem zatím naštěstí nepropadl. Teď na cyklovýletě jsem vyklepal nůž https://www.deejo.cz/ Asi to není žádná hitparáda, ale líbilo se mi že je lehký a na to, čemu sloužil, bohatě stačil. Koupil bych si ho znovu, ale jako nechce se mi dávat přes 1500 za něco, co použiju jeden týden v roce. Neměli byste typ na něco podobnýho (jasně asi o fous těžšího, ale né moc) za tak půlku peněz?

Dík za rady.

Odkaz ke komentáři

Sentinel má jednoruční otevírání a pojistku. Což je praktické, ale v některých zemích zakázané...

Nebo na potraviny je bezkonkurenční Picknickový zavírací nůž. S pojistkou, ale dvouručním otevíráním.

https://www.victorinox.com/en/Products/Cutlery/Paring-Knives/Swiss-Classic-Picnic-Knife/p/6.7831.FB

Upraveno uživatelem juk
Odkaz ke komentáři

Dal jsem tam Loctite 222. Mám taky 243, určitě bude taky použitelná, ale na malý šrouby doporučujou 222. Sem přesvědčenej, že by to drželo i bez lepidla, ale tak spíš pro ten pocit, že sem udělal maximum... Kdyby to povolilo, což nepředpokládám, dám tam 243 :default_wink:.

IMG_20240606_171809.jpg

Odkaz ke komentáři

před 5 hodinami, kral083 napsal:

Pánové, jdu si pro radu. Do tohloto vlákna občas kouknu, ale spíš jen tak ze zvědavosti. Nožům jsem zatím naštěstí nepropadl. Teď na cyklovýletě jsem vyklepal nůž https://www.deejo.cz/ Asi to není žádná hitparáda, ale líbilo se mi že je lehký a na to, čemu sloužil, bohatě stačil. Koupil bych si ho znovu, ale jako nechce se mi dávat přes 1500 za něco, co použiju jeden týden v roce. Neměli byste typ na něco podobnýho (jasně asi o fous těžšího, ale né moc) za tak půlku peněz?

Dík za rady.

Pokud je zadání lehký, levný a přitom funkční, tak bych doporučil nějaký Opinel 😉

https://www.4camping.cz/c/opinel/vybaveni/noze-a-multitooly/?ppcbee-adtext-variant=RSA+-+Akce&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwvIWzBhAlEiwAHHWgvbdmvFgOoY1ktxY96iWbzEhjy5wnEyMj18uTkqToKUdiKuu9jPDIRxoCcjUQAvD_BwE#sort=price_asc

Odkaz ke komentáři

Díky za tipy. Ještě bych to trochu upřesnil. Vinox, Opinel vlastně de facto úplně všechno bude dostačující, když to nebude vážit přes 100g. 

Ale upřímně se přiznám, že koupě takového, jak to jen říct, tuctového nože?, mi moc radosti nepřinese. Ten Deejo sem měl asi pět let a vždycky když jsem ho měl použít, tak mě to prostě bavilo, jestli mi rozumíte. S výše navrhovanými tohle nenastane, to sem si jist. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...