Tobi Odesláno 2. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2024 Spoje nerozebíratelné-Loctite 648-zelený. před 3 hodinami, bohus76 napsal: Strženy závit se sekunďákem opravit nedáA na zajištění jsou dva druhy Loctite, modrý na zajištění s dalším možným rozebráním , spojení pružné ( dle možností) a červený Loctite na nerozebíratelné spoje ( dá se také rozebrat,ale po nahřátí spoje). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 2. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2024 před 3 hodinami, mydlinkaTM napsal: Tenhle je na sroubky OK Ta 243 bych řekl, že bude asi zbytečně silná. Třeba na KTM to výrobce doporučuje na uchycení brzdových třmenů (nedávno jsem dělal). Asi bude taky použitelná, ale viděl bych to spíš na tu 222. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 2. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2024 Tak jako u všeho chce to praxi. U toho červeneho nerozebíratelného s tím někteří zajistí ( zalepí) šroubek a pak se diví, že to nejde povolit a servou jej . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 2. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2024 V 1. 6. 2024 v 19:51, visual napsal: Jakut od mistra Kalmara. Asi muj vejvic nejoblibenejsi nuz do lesa kdyz je hezky, jen ta udrzba uhlikovky:( Sent from my SM-S921B using Tapatalk Paráda, já mám pro menší jednoduché nože slabost, věřím že řeže parádně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy88 Odesláno 4. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2024 Rodina byla v Japonsku, na dotaz “co chci přivézt” jsem nemusel dlouho přemýšlet: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 5. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2024 Taky jsem měl higonokami a nějak mi neseděla ta sedlácká pojistka, bál sem se, že mi zaklapne a uříznu si prsty, ale na otvírání dopisů, pytlíků kafe a krájení jablka to pujde Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Mate Odesláno 6. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2024 Po delší době taková blbost motýlí. keramická ložiska, nerez damach, něco v DLC, odpružená pojistka, fatcarbon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obrbobr Odesláno 6. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2024 V 5. 6. 2024 v 7:18, Moty napsal: Taky jsem měl higonokami a nějak mi neseděla ta sedlácká pojistka, bál sem se, že mi zaklapne a uříznu si prsty, ale na otvírání dopisů, pytlíků kafe a krájení jablka to pujde ty dopisy a kafe asi jo, na jabko bych s tím netroufl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
visual Odesláno 6. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2024 Pokračování "lesních" nožů. Opět uhlíkovka.Už toho poměrně dost zažil a taky podle toho vypadá.Sent from my SM-S921B using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Mate Odesláno 6. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2024 V 2. 6. 2024 v 12:44, mydlinkaTM napsal: Tenhle je na sroubky OK mám ho na M3 na čepu čepele a klidně bych zvládl pevnější. Jako je ok, ale... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mydlinkaTM Odesláno 6. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2024 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mydlinkaTM Odesláno 6. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2024 Já ho používám od M1,6 asi do M5 a je v pohodě. Nemusím potom při demontáži celý nůž nahřívat aby povolily šroubky a nestrhli se hlavičky. Klasický případ US kudel ZT/Kershaw, Spy a BM. Když je montážník (s prominutím) debil, tak to proleje skrz naskrz a neštěstí je hotovo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 6. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2024 Pánové, jdu si pro radu. Do tohloto vlákna občas kouknu, ale spíš jen tak ze zvědavosti. Nožům jsem zatím naštěstí nepropadl. Teď na cyklovýletě jsem vyklepal nůž https://www.deejo.cz/ Asi to není žádná hitparáda, ale líbilo se mi že je lehký a na to, čemu sloužil, bohatě stačil. Koupil bych si ho znovu, ale jako nechce se mi dávat přes 1500 za něco, co použiju jeden týden v roce. Neměli byste typ na něco podobnýho (jasně asi o fous těžšího, ale né moc) za tak půlku peněz? Dík za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juk Odesláno 6. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2024 Victorinox Bantam Alox https://www.victorinox.com/en/Products/Swiss-Army-Knives/Medium-Pocket-Knives/Bantam-Alox/p/0.2300.26 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mydlinkaTM Odesláno 6. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2024 Nebo Vinox Sentinel. Jedna čepel v použitelné velikosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juk Odesláno 6. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2024 (upraveno) Sentinel má jednoruční otevírání a pojistku. Což je praktické, ale v některých zemích zakázané... Nebo na potraviny je bezkonkurenční Picknickový zavírací nůž. S pojistkou, ale dvouručním otevíráním. https://www.victorinox.com/en/Products/Cutlery/Paring-Knives/Swiss-Classic-Picnic-Knife/p/6.7831.FB Upraveno 6. června 2024 uživatelem juk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 6. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2024 Dal jsem tam Loctite 222. Mám taky 243, určitě bude taky použitelná, ale na malý šrouby doporučujou 222. Sem přesvědčenej, že by to drželo i bez lepidla, ale tak spíš pro ten pocit, že sem udělal maximum... Kdyby to povolilo, což nepředpokládám, dám tam 243 . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mydlinkaTM Odesláno 6. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2024 (upraveno) Sentinel ma cepel bud OneHand (ten je uz nesehnatelnej) ale i klasiku, ktera by mela byt pruchozi i v Nemecku. Neni to jednotucni otevirani. Upraveno 6. června 2024 uživatelem mydlinkaTM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 6. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2024 před 5 hodinami, kral083 napsal: Pánové, jdu si pro radu. Do tohloto vlákna občas kouknu, ale spíš jen tak ze zvědavosti. Nožům jsem zatím naštěstí nepropadl. Teď na cyklovýletě jsem vyklepal nůž https://www.deejo.cz/ Asi to není žádná hitparáda, ale líbilo se mi že je lehký a na to, čemu sloužil, bohatě stačil. Koupil bych si ho znovu, ale jako nechce se mi dávat přes 1500 za něco, co použiju jeden týden v roce. Neměli byste typ na něco podobnýho (jasně asi o fous těžšího, ale né moc) za tak půlku peněz? Dík za rady. Pokud je zadání lehký, levný a přitom funkční, tak bych doporučil nějaký Opinel https://www.4camping.cz/c/opinel/vybaveni/noze-a-multitooly/?ppcbee-adtext-variant=RSA+-+Akce&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwvIWzBhAlEiwAHHWgvbdmvFgOoY1ktxY96iWbzEhjy5wnEyMj18uTkqToKUdiKuu9jPDIRxoCcjUQAvD_BwE#sort=price_asc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 6. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2024 Díky za tipy. Ještě bych to trochu upřesnil. Vinox, Opinel vlastně de facto úplně všechno bude dostačující, když to nebude vážit přes 100g. Ale upřímně se přiznám, že koupě takového, jak to jen říct, tuctového nože?, mi moc radosti nepřinese. Ten Deejo sem měl asi pět let a vždycky když jsem ho měl použít, tak mě to prostě bavilo, jestli mi rozumíte. S výše navrhovanými tohle nenastane, to sem si jist. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se