revue gt Odesláno 17. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna před 11 minutami, paya01 napsal: Já mám v garáží přijímač a anténu https://www.flightradar24.com/share-your-data No,jo, tak to mi budeš muset udělat do pokojíčku. To je bomba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paya01 Odesláno 17. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna před 21 minutami, revue gt napsal: No,jo, tak to mi budeš muset udělat do pokojíčku. To je bomba. Tady máš návod: https://www.flightradar24.com/build-your-own co se týče přijímače, tak dobré zkušenosti mám s tímto: https://www.nooelec.com/store/sdr/sdr-receivers/nesdr-smartee-sdr.html a k tomu ještě vhodná anténa (možnosti jsou na tom prvním odkazu)... 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 18. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna (upraveno) Dneska jsem se projel kolem noveho billboardu "3x tydne do Toronta" a neda mi to....twl, kdo chce litat do Toronta. Nemuzou konecne domluvit pravidelny spoj na Floridu nebo na zapadni pobrezi? I ta linka na JFK je jen sezoni. V San Francisco Bay area je dneska v IT velka ceska komunita, startupisti by pendlovali porad + turisti na zapadni pobrezi. To prazsky letisti je fakt naprosto marny... I letni sezonni linky na jih Evropy kolikrat litaji jen 2, max 3 mesice. Se snad prestehuju do Brna Upraveno 18. ledna uživatelem kloubik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
F.B. Odesláno 18. ledna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna (upraveno) Jj, dementi, fakt. Napr tolko vela miest uz zaviedlo priame lety do Las Vegas, naposledy ked som bol v oktobri, tak sa miestni az stazuju, hahaha, ze kolko nemciny/francuzstiny a inych europskych jazykov tam pocut...ale cestina a slovencina nic. Skoda. To by bol let, co by som tiez uvital. Ale Toronto, my a$$. F. Upraveno 18. ledna uživatelem F.B. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
F.B. Odesláno úterý v 15:49 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 15:49 Boom Supersonic test flight prave teraz F. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
F.B. Odesláno úterý v 16:38 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 16:38 Tak je to tam! F. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JDenver Odesláno úterý v 19:57 Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 19:57 před 3 hodinami, F.B. napsal: Tak je to tam! F. Omluv mou neznalost, ale čím je tenhle test potažmo letoun výjimečný? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
F.B. Odesláno úterý v 20:01 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 20:01 Prve civilne lietadlo vyvinute a vyrobene v Amerike, prekonalo zvukovu barieru. Sanca, ze si my mladsi, co sme nestihli Concord, zalietame nadzvukovo ako civili, prave dostala realnejsie kontury. F. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno středa v 07:15 Nahlásit Sdílet Odesláno středa v 07:15 Pro začátek, vůbec létání a letadlům nerozumím. Nicméně včera jsem čučel na letecké katastrofy a letadlo spadlo z důvodu poruchy umělého horizontu. Ještě si to nějak blbě prepnuly, že ani ten záložní jim nefungoval. A tak si pro sebe říkám, proč třeba nemají někde umístěnou nějakou malou jakoby nádobku, v které bude kapalina a ta bude přece vždy ukazovat jestli mám nějaký náklon. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suflik Odesláno středa v 07:43 Nahlásit Sdílet Odesláno středa v 07:43 (upraveno) Vem si sklenici s kafem do auta a za jízdy sleduj, jak ukazuje vodorovně. Omlouvám se za politý auto po první křižovatce. Proto to nefunguje. Zkrátka kromě tíhového zrychlení, které rovná hladinu a ukazuje vodorovně, by tam působilo zrychlení v zatáčkách, pádech atd. takže ve výsledku by to neukazovalo nic užitečného. Upraveno středa v 07:49 uživatelem suflik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno středa v 08:36 Nahlásit Sdílet Odesláno středa v 08:36 před 12 hodinami, F.B. napsal: Prve civilne lietadlo vyvinute a vyrobene v Amerike, prekonalo zvukovu barieru. Sanca, ze si my mladsi, co sme nestihli Concord, zalietame nadzvukovo ako civili, prave dostala realnejsie kontury. F. To jim to trvalo První snahy Boeingu byly na konci šedesátých let minulého století (v době, kdy se vyvíjel Concorde), skončily na financích, pokud se dobře pamatuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno středa v 18:21 Nahlásit Sdílet Odesláno středa v 18:21 před 11 hodinami, papun napsal: A tak si pro sebe říkám, proč třeba nemají někde umístěnou nějakou malou jakoby nádobku, v které bude kapalina a ta bude přece vždy ukazovat jestli mám nějaký náklon. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno středa v 18:44 Nahlásit Sdílet Odesláno středa v 18:44 před 10 hodinami, geometr napsal: To jim to trvalo První snahy Boeingu byly na konci šedesátých let minulého století (v době, kdy se vyvíjel Concorde), skončily na financích, pokud se dobře pamatuju. No on byl Concorde taky těžce prodělečný projekt pokud se nepletu, ale prestiž je sviňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno středa v 18:49 Nahlásit Sdílet Odesláno středa v 18:49 před 26 minutami, VS napsal: Ty kokos.... jasné vymyslel jsem hloupost. Nicméně teď mi velmi polopaticky a stručně vysvětlete, proč to tak je ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno středa v 19:58 Nahlásit Sdílet Odesláno středa v 19:58 Před hodinou, papun napsal: Nicméně teď mi velmi polopaticky a stručně vysvětlete, proč to tak je ? síly Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JDenver Odesláno včera v 00:12 Nahlásit Sdílet Odesláno včera v 00:12 V 28. 1. 2025 v 21:01, F.B. napsal: Prve civilne lietadlo vyvinute a vyrobene v Amerike, prekonalo zvukovu barieru. Sanca, ze si my mladsi, co sme nestihli Concord, zalietame nadzvukovo ako civili, prave dostala realnejsie kontury. F. Tak to mě asi zmátlo. Civilní dopravní letadlo si představuji jinak. Tohle mi evokuje spíš stíhačku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno před 23 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 23 hodinami před 8 hodinami, papun napsal: Ty kokos.... jasné vymyslel jsem hloupost. Nicméně teď mi velmi polopaticky a stručně vysvětlete, proč to tak je ? Vymyslel jsi vodováhu. Ta funguje na základě gravitace. V letadle působé odstředivá síla, která je větší, než gravitace. Newtonovy zákony. Kontrolní otázka: Vzlétne letadlo z dopravního pásu, který se pohybuje stejenou rychlostí, jako je rychlost vzletu, ale opačným směrem? 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamil.K Odesláno před 21 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 21 hodinami Ne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno před 21 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 21 hodinami Jdu pro popcorn. Bude sranda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno před 19 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 19 hodinami před 3 hodinami, VS napsal: Vymyslel jsi vodováhu. Ta funguje na základě gravitace. V letadle působé odstředivá síla, která je větší, než gravitace. Newtonovy zákony. Kontrolní otázka: Vzlétne letadlo z dopravního pásu, který se pohybuje stejenou rychlostí, jako je rychlost vzletu, ale opačným směrem? To jsem myslel, že je záležitost stíhaček atd. Njn, tak Nobelova cena nebude . Díky za osvětu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se