Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 21 minutami, revue gt napsal:

No,jo, tak to mi budeš muset udělat do pokojíčku. 😃 To je bomba. 👍

Tady máš návod:

https://www.flightradar24.com/build-your-own

co se týče přijímače, tak dobré zkušenosti mám s tímto:

https://www.nooelec.com/store/sdr/sdr-receivers/nesdr-smartee-sdr.html

a k tomu ještě vhodná anténa (možnosti jsou na tom prvním odkazu)...

• Like 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska jsem se projel kolem noveho billboardu "3x tydne do Toronta" a neda mi to....twl, kdo chce litat do Toronta. 

Nemuzou konecne domluvit pravidelny spoj na Floridu nebo na zapadni pobrezi? I ta linka na JFK je jen sezoni. V San Francisco Bay area je dneska v IT velka ceska komunita, startupisti by pendlovali porad + turisti na zapadni pobrezi. To prazsky letisti je fakt naprosto marny...   I letni sezonni linky na jih Evropy kolikrat litaji jen 2, max 3 mesice. Se snad prestehuju do Brna :) 

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři

Jj, dementi, fakt. Napr tolko vela miest uz zaviedlo priame lety do Las Vegas, naposledy ked som bol v oktobri, tak sa miestni az stazuju, hahaha, ze kolko nemciny/francuzstiny a inych europskych jazykov tam pocut...ale cestina a slovencina nic. Skoda. To by bol let, co by som tiez uvital. Ale Toronto, my a$$.

F.

Upraveno uživatelem F.B.
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Pro začátek, vůbec létání a letadlům nerozumím. Nicméně včera jsem čučel na letecké katastrofy a letadlo spadlo z důvodu poruchy umělého horizontu. Ještě si to nějak blbě prepnuly, že ani ten záložní jim nefungoval.

A tak si pro sebe říkám, proč třeba nemají někde umístěnou nějakou malou jakoby nádobku, v které bude kapalina a ta bude přece vždy ukazovat jestli mám nějaký náklon.

Odkaz ke komentáři

Vem si sklenici s kafem do auta a za jízdy sleduj, jak ukazuje vodorovně. Omlouvám se za politý auto po první křižovatce. Proto to nefunguje.

Zkrátka kromě tíhového zrychlení, které rovná hladinu a ukazuje vodorovně, by tam působilo zrychlení v zatáčkách, pádech atd. takže ve výsledku by to neukazovalo nic užitečného.

Upraveno uživatelem suflik
Odkaz ke komentáři

před 12 hodinami, F.B. napsal:

Prve civilne lietadlo vyvinute a vyrobene v Amerike, prekonalo zvukovu barieru. Sanca, ze si my mladsi, co sme nestihli Concord, zalietame nadzvukovo ako civili, prave dostala realnejsie kontury.

F.

To jim to trvalo 🙂  První snahy Boeingu byly na konci šedesátých let minulého století (v době, kdy se vyvíjel Concorde), skončily na financích, pokud se dobře pamatuju.

Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, geometr napsal:

To jim to trvalo 🙂  První snahy Boeingu byly na konci šedesátých let minulého století (v době, kdy se vyvíjel Concorde), skončily na financích, pokud se dobře pamatuju.

No on byl Concorde taky těžce prodělečný projekt pokud se nepletu, ale prestiž je sviňa  😆

Odkaz ke komentáři

V 28. 1. 2025 v 21:01, F.B. napsal:

Prve civilne lietadlo vyvinute a vyrobene v Amerike, prekonalo zvukovu barieru. Sanca, ze si my mladsi, co sme nestihli Concord, zalietame nadzvukovo ako civili, prave dostala realnejsie kontury.

F.

Tak to mě asi zmátlo. Civilní dopravní letadlo si představuji jinak. Tohle mi evokuje spíš stíhačku.

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, papun napsal:

Ty kokos.... jasné vymyslel jsem hloupost. Nicméně teď mi velmi polopaticky a stručně vysvětlete, proč to tak je :D ?

Vymyslel jsi vodováhu. Ta funguje na základě gravitace. V letadle působé odstředivá síla, která je větší, než gravitace.

Newtonovy zákony.

Kontrolní otázka: Vzlétne letadlo z dopravního pásu, který se pohybuje stejenou rychlostí, jako je rychlost vzletu, ale opačným směrem? 😃

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, VS napsal:

Vymyslel jsi vodováhu. Ta funguje na základě gravitace. V letadle působé odstředivá síla, která je větší, než gravitace.

Newtonovy zákony.

Kontrolní otázka: Vzlétne letadlo z dopravního pásu, který se pohybuje stejenou rychlostí, jako je rychlost vzletu, ale opačným směrem? 😃

To jsem myslel, že je záležitost stíhaček atd. Njn, tak Nobelova cena nebude 😁. Díky za osvětu.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...