Jezevcik2 Odesláno 14. června 2013 Nahlásit Odesláno 14. června 2013 I název Orient mi přijde takový nemoc vhodný.BTW - víte, že Orient i Vostok je vlastně jedno? Česky "východ" (ve smyslu světová strana).Vidíš a název Occident by u hodinek ne moc vhodný nikomu nepřišel - možná na Východě :-)
guca Odesláno 14. června 2013 Nahlásit Odesláno 14. června 2013 Hodinky řady SEIKO 5 jsou pěkné a v poměru cena/výkon vyvážené. Koupil jsem bráchovi Seiko SNZF15K1 a musím říct, že jsem byl příjemně překvapen. Brácha je z nich nadšený a nosí je moc rád. Pak jsem si koupil pro sebe Spirity SCVS001 a "za ty peníze" jsou úžasné. Každý produkt má svého kupce. Kdo chce, koupí.
straspol Odesláno 15. června 2013 Nahlásit Odesláno 15. června 2013 Seiko je podle mne úplně fantastická firma. Dokáže vyrábět superhodinky za opravdu dlouhé peníze a přitom neohrnuje nos ani nad lidmi, kteří prostě nosí hodinky, aby věděli kolik je hodin. Těm dokážou prodat mechaniky za cenu kolem 1000-1500 KORUN !!!!!! To jsou ty naše kritizované pětky. Sám jsem si je v Japonsku taky koupil, pár jich mám, něco jsem nosil, ale pak jsem začal hodinky dost střídat. Nicméně kvalita toho co jsem v Japanu pořídil za pár šupů mne úplně omráčila. Tak široké pole působnosti, aby měla hodinky pro opravdu každého zákazníka, podle mne jiná firma prostě nemá. Kdyby skončily nesmyslné války, Elton se spojil s MPM a upravili cenovou politiku, dokázali by společně pokrýt obrovskou část trhu. Elton by dělal fešáckou manufakturu a zakázkový hodinky, MPM masovku, na kterou má odpovídající prodejní síť....Ale ani s pověstnou Myiotou by se na tyhle ceny nedostali při udržení srovnatelné kvality. Za mne pro SEIKO palec nahoru- vzít si je na ruku není podle mne rozhodně žádná ostuda !! Ať si tohle někdo na trhu zkusí!
jankoxxx Odesláno 15. června 2013 Nahlásit Odesláno 15. června 2013 Spíš než Tissot bývá z celkem malicherných důvodů odsuzován orient. Kvůli svému logu tu má dost "odpůrců". I mně na některých jejich modelech asi moc nesedí a měl jsem z něho obavy, když jsem kupoval orienty. Ale na živo to pak bylo v pohodě. Jinak ať se vrátím k seikům. Co přesně má symbolizovat ta 5?viem ze ti uz bolo odpovedane na tvoju otazku, ale fakt neviem preco mas potrebu zapajat sa do diskusie in medias res. ked nevies vynalozit aspon tu namahu, ze si precitas predosle 2 strany diskusie tak radsej mlc....
Chosef76 Odesláno 15. června 2013 Nahlásit Odesláno 15. června 2013 (upraveno) Měl jsem několikatery "pětky" , pač jsou to pěkný a dobře udělaný hodinky za "pakatel". Poměr cena/ výkon úžasný, což se u mnoha tzv. dražších značek nedá vždy říci. Seiko je desetiletími ověřená kvalita a pokud někomu 5 na cifru vadí, ať si je nekupuje.Seiko 5 žije ;-) Upraveno 15. června 2013 uživatelem Chosef76
Daemonultimate Odesláno 15. června 2013 Nahlásit Odesláno 15. června 2013 Pětky mě opravdu kladně oslovují,jsou to střízlivý hodinky pro každou příležitost,za parádní cenu.A s day-date,který tam padne jak prdel na hrnec.
hodnypan Odesláno 26. června 2013 Nahlásit Odesláno 26. června 2013 Zpracováním, lumi, odolností a přesností jsou Seiko 5 na slušné úrovni.. A že jsou levné je přeci výhoda:) Holt, jestli někdo hledá "luxusní" kousek, který zaujme okolí, tak zvolí jinak... Pro začínající či nemajetné chronomagy jsou pětky, podle mě, super volba.
Toblin Odesláno 29. června 2013 Nahlásit Odesláno 29. června 2013 Pětky, moje první automaty, mi otevřely cestu do světa mechanických hodinek. SNX115 nosím jako univerzály na nato i tahu. Když je přehodím na pěkný prošívaný řemen rázem se promění v hodinky, které můžete vzít do společnosti. Stejně tomu 95 pct lidí nerozumí a když jim řeknete, že máte Seika s průhledným dýnkem nevyhnete se údivu Zpracování je kvalitní a cena velmi příznivá.
kaliw124 Odesláno 30. června 2013 Nahlásit Odesláno 30. června 2013 seiko ma mezi levnejsima hodinkama pekny kousky. me se moc libi jejich skxka v pepsi, ale zatim nemam mentalne na mensi hodinky. respektive mam v sobe asocialni blok, ze pod 43mm nejdu, coz me utvrdilo, kdyz jsem si je dal na ruku a to jsem ten rozmer ani nevedel. jinak bych je mel na kridle, neresit-dekuji. ale jak delaji tu verzi v 38mm, tak potkat to na krasne babe, ...jsem ztracen.
Návštěvník swanieck Odesláno 4. července 2013 Nahlásit Odesláno 4. července 2013 Máte svatou pravdu....SEIKO 5 SPORTS není žádný klenot ale ...... .....copak asi dělá ortodoxní ROLEXÁK či BRAJTLAŘ, když je nutno občas přiložit ruku k dílu v domácnosti, když jde sportovat, na kolo či do lesa na houby ????? Nesmí přece na tahu, pouzdře a nedejbože na safu udělat jedinou vlásečnici, jelikož diskfalifikace při pozdějším prodejí je velký strašák. A tak sundá ty svoje nádhery do winderu a na zápěstí má jen sluncem vypálený proužek a nebo si nandá nějaké "kvarcové šity či pološity" . Jen aby ho někdo neviděl proboha....to by bylo po skvostné image. A to je přece špatně..........kromě parády mají hodinky také užitnou hodnotu ! A pětky od SEIKA na denní nošení.............proč ne? Přesné, krásně se krásně nosí, skvěle vypadají a při štípání dříví se automat nabudí na dva dny. Takže si jako socka se stigmatem na zápěstí fakt nepřipadám.
Jeronimo Odesláno 5. července 2013 Nahlásit Odesláno 5. července 2013 Hm, Seiko 5 mám rád. Kde jinde bych našel v konkrétní cenové hladině nekonečný výběr modelů? Kde jinde bych našel hromady universálek, oblekovek a hlavně sportovních hoďinek? Myslím, že u Orientu těžko, tam se mi líbí jen pár kousků. Ikdyž nejlepší pětky má Marta Jandová vypichnu boží emefovi Seiko 5 z vlákna co máte dnes na ruce. Při prvním pohledu by mě vůbec nenapadlo, že jde o pětky.
F.B. Odesláno 5. července 2013 Nahlásit Odesláno 5. července 2013 Hm, Seiko 5 mám rád. Kde jinde bych našel v konkrétní cenové hladině nekonečný výběr modelů? Kde jinde bych našel hromady universálek, oblekovek a hlavně sportovních hoďinek? Myslím, že u Orientu těžko, tam se mi líbí jen pár kousků. Ikdyž nejlepší pětky má Marta Jandová vypichnu boží emefovi Seiko 5 z vlákna co máte dnes na ruce. Při prvním pohledu by mě vůbec nenapadlo, že jde o pětky.Joooo F.
emef Odesláno 5. července 2013 Nahlásit Odesláno 5. července 2013 Koukám, že tady to je "o nás bez nás" tak díky, kluci. Jo, pětky jsou super! Koupil jsem jedny i přítelkyni a myslím, že je spokojená. Já na ty Seika nedám dopustit, i když teď víceméně pořád mám na ruce Steiny. Jo a skvěle svítěj.
Lamiczka Odesláno 5. července 2013 Nahlásit Odesláno 5. července 2013 Ty stejný pětky jen s bílím cifrem jsem koupil přítelkyni a taky je nedá z ruky. Jsou fakt povedený, už jsem i přemýšlel, že jí je sem tam seberu...
Jeronimo Odesláno 6. července 2013 Nahlásit Odesláno 6. července 2013 Joooo F..... Koukám, že tady to je "o nás bez nás" tak díky, kluci. Jo, pětky jsou super! Koupil jsem jedny i přítelkyni a myslím, že je spokojená. Já na ty Seika nedám dopustit, i když teď víceméně pořád mám na ruce Steiny. Jo a skvěle svítěj. Ty stejný pětky jen s bílím cifrem jsem koupil přítelkyni a taky je nedá z ruky. Jsou fakt povedený, už jsem i přemýšlel, že jí je sem tam seberu...Určitě vypadají skvěle i na řemenu.. Pár pětek mi rukama už prošlo a vždy spokojenost. Před dvěma lety jsem blbec koupil mojí Festiny ceramic a dnes toho lituju, za dva roky už třetí reklamace. Příště dostane Pěteky a hotovo.
Džimy Odesláno 2. září 2013 Nahlásit Odesláno 2. září 2013 Odjinud, tebe víc štvou samotný hodinky, nebo lidi, co je kupujou? Na jednu stranu chápu, že všeho moc škodí, a když je vidíš na každým bazaru (čemuž se nedá divit při ''nekonečnosti'' této řady), tak už jich máš plný zuby. A vlastně mám i něco podobnýho u motorek. Mám averzi na Hondy. Přitom to jsou držáky za pár peněz a sednou skoro každýmu. A právě to mě na nich štve - že se podbízí a jedou jenom na čísla prodeje. A tak bych nesnesl tu s křidélky ( motorku se znakem KFC na nádrži ). Ale i tak někdy přemýšlím, jestli za to může samotná Honda, nebo ti, co je kupují...Nevim, jestli nemelu kraviny, ale z tohodle pohledu je to pro mě tak nějak pochopitelný.Ale u Seiko 5 je to přecejenom trošku jinak - Kvalita za pakatel bez podbízení (viz třeba velikosti). Podle mého si nezaslouží opovržení jenom pro to, že jsou dostupný a jejich dostupnost značí ta osudová pětka. Buďto je budeš muset nechat být, nebo se nad to povznést.
Kostra Odesláno 2. září 2013 Nahlásit Odesláno 2. září 2013 Seiko mám moc rád a hluboce ho jako firmu obdivuji z mnoha důvodů, které tu již zazněly. A konkrétně pětky jsou úžasné držáky za pakatel, ale ta pětka na cifru mě tak s.re, že to nedokážu překousnout. Naopak má drahá, kterou jsem teď donutil trošku koukat na hodinky z ní byla nadšená, je narozená 5.5. a pětku má jako své šťastné číslo. Takže je to dle mého opravdu na vkusu každého jednotlivého soudruha.
Zdeněk H. Odesláno 2. září 2013 Nahlásit Odesláno 2. září 2013 Nosím svoje 5ky každý deň a nehanbím sa za to (a to by som si tiež mohol dovoliť aj niekoľkonásobne drahšie hodinky). Je to masová produkcia, ale mňa to netrápi. Sú to univerzálky, s triezvym nadčasovým dizajnom, spracovanie a celkový pocit z nich u mňa rozhodne prevyšuje očakávania plynúce z obstarávacej ceny. Nositeľné na koži aj na praktickom nato strape, plne mi vyhovujú a stále z nich mám radosť.SNZG15K1.jpg Souhlasim, nicmene mam osobne velky problem s napisem Sports na cifru. Neuveritelne je srazi.
USER47 Odesláno 2. září 2013 Nahlásit Odesláno 2. září 2013 ...Kde jinde bych našel hromady universálek, oblekovek a hlavně sportovních hoďinek?...Oblekovky v řadě Seiko 5? Kde?:-o Všechny společensky laděný pokusy Seika v nižších řadách než SARB/SCVS mi přijdou dost tristní. Možná se dá něco málo najít u Seiko 5 superior, ale to je spíš výjimka potvrzující pravidlo.
Jezevcik2 Odesláno 3. září 2013 Nahlásit Odesláno 3. září 2013 Tahy jsou u těchto pětek slabší, ale pokud se přehodí na vkusný řemen, tak vypadají důstojně. Tristní a mnohdy ještě daleko horší je to, co se prodává v klenotnictvích v nákupních centrech.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se