African Odesláno 7. dubna Nahlásit Odesláno 7. dubna V 7. 4. 2025 v 6:20, gunman napsal: Jdu pro radu - moje ženy rozhodli, že je vezmu do Egypta, letíme brzo. Budeme v hotelu Concorde Moreen Beach & Spa, letiště Marsa Alam, což by mělo být blízko. Chtěl bych vidět pyramidy, protože tam budeme poprvé a nejsem si jistý, že se tam chci vracet. Na co se zaměřit u výletu? Ideálně bych to objednal v hotelu, jestli jste někdo byli nedávno, kolik je tak cena? Rozšířit Pyramidy i údolí Králů jdou udělat úplně na pohodu, dělali jsme s děckama obojí Autobus od cestovky i letadlo je nesmysl, mega pakárna. Nebyl jsem v Concorde hotelu, ale v Marse čtyřikrát a každý hotel má vlastní možnosti, vlastní taxi službu. Takže jsme pronajali vlastní auto, po diskotéce jsme vyjeli, udělali lůžkovou úpravu a budili se v Káhiře nebo v Luxoru, a to důležité, všechno ve vlastní režii. Takže sem chci, sem nechci, už chci jet, prostě pohoda. Cena pro 2+2 okolo desítky, levnější než s cestovkou busem, chce to ale smlouvat. Je dobré že letíte teď, nebude takový zájem a vedro....i když v údolí Králů v březnu jsme měli 40
DavidLC Odesláno pondělí v 15:30 Nahlásit Odesláno pondělí v 15:30 Zdravím, dcera chce jet na dovču do Lotyšska, Riga, internety píšou že O.K., ale není nad osobní zkušenost, tipy? Děkuji
kopis Odesláno před 22 hodinami Nahlásit Odesláno před 22 hodinami Riga - super muzeum aut, skvělá národní knihovna (hlavně oddělení s mapama, ale to asi není pro každého), místní síť restaurací Lido, skvělý produkty v central marketu a hezký výlet k majáku Daugavgrivas. Jo a taky muzeum kgb. Myslím, že na víkend ideální. Pláštěnky s sebou.
gunman Odesláno před 21 hodinami Nahlásit Odesláno před 21 hodinami Zeptám se ti zítra odpoledne dcery, byla v Pobaltí před dvěma roky s kamarádkou a v pohodě, ale nevím kde přesně.
Steke_m Odesláno před 18 hodinami Nahlásit Odesláno před 18 hodinami Ahoj, nemáte náhodou někdo tip na hotel, penzion v Itálii u moře, kde je to vhodné pro děti (3 a 6)? Ideálně dojezd autem, chci pak dát ještě Alpy na pár dní. Díky
DavidLC Odesláno před 12 hodinami Nahlásit Odesláno před 12 hodinami před 22 hodinami, kopis napsal: Riga - super muzeum aut, skvělá národní knihovna (hlavně oddělení s mapama, ale to asi není pro každého), místní síť restaurací Lido, skvělý produkty v central marketu a hezký výlet k majáku Daugavgrivas. Jo a taky muzeum kgb. Myslím, že na víkend ideální. Pláštěnky s sebou. Rozšířit Děkuji, chtějí v létě na cca týden, ono tam nebude takové vedro, což jim vyhovuje.
DavidLC Odesláno před 12 hodinami Nahlásit Odesláno před 12 hodinami před 21 hodinami, gunman napsal: Zeptám se ti zítra odpoledne dcery, byla v Pobaltí před dvěma roky s kamarádkou a v pohodě, ale nevím kde přesně. Rozšířit Díky...
kral083 Odesláno před 11 hodinami Nahlásit Odesláno před 11 hodinami Chlapi, dotaz. Trasa Písek - Janov (IT) navigace mi doporučuje přes Rakousko na Brenner, nebo na Mnichov přes Švýcarsko, což mě překvapilo. Časově a kilometrově šul nul. Přiznám se, že mě drtí ta rakouská 100 na dálnicích,tak bych zkusil to Švýcarsko. Je něco kromě teda roční známky, s čím musím počítat? Nevyjde to nakonec levněji, když nebudu muset platit za rakouskou známku,Brenner a podstatně delší cestu po italských dálnicích?
Igicz Odesláno před 11 hodinami Nahlásit Odesláno před 11 hodinami V 21. 4. 2025 v 15:30, DavidLC napsal: Zdravím, dcera chce jet na dovču do Lotyšska, Riga, internety píšou že O.K., ale není nad osobní zkušenost, tipy? Děkuji Rozšířit Riga je nádherná. Je malá, takže když je čas, dá se prochodit pěšky. Já si našel 10 nej památek na google a obešel si je. Kde se mi líbilo, tam jsem se stavil na kafe nebo jídlo. Ubytko někde v diplomatické ulici za pár kaček. Určitě se tam rád zase někdy podívám.
Paw Odesláno před 11 hodinami Nahlásit Odesláno před 11 hodinami (upraveno) před 11 hodinami, kral083 napsal: Chlapi, dotaz. Trasa Písek - Janov (IT) navigace mi doporučuje přes Rakousko na Brenner, nebo na Mnichov přes Švýcarsko, což mě překvapilo. Časově a kilometrově šul nul. Přiznám se, že mě drtí ta rakouská 100 na dálnicích,tak bych zkusil to Švýcarsko. Je něco kromě teda roční známky, s čím musím počítat? Nevyjde to nakonec levněji, když nebudu muset platit za rakouskou známku,Brenner a podstatně delší cestu po italských dálnicích? Rozšířit Prvni prázdninový víkend mě čeká podobná cesta, jen víc na jih (Nice). Taky přemýšlím kudy jet. Cestu neporadím, ale napíšu, co jsem zatím zjistil. Přes Švýcarsko je potřeba počítat navíc s nákladem na místní SIM + včasný přehození dat. Jak není v EU, tak tam jsou data pekelně drahý. Brenner je rozkopanej, jezdí se tam 1+1, případně 2+1 (záleží na termínu). Riziko zácp je hodně velký (https://www.asfinag.at/en/construction-maintenance/construction-projects/a-13-brenner-motorway-lueg-bridge/) EDIT: kolem Bregenzu se jede kus přes Rakousko, dálnice by tam měla být výjimečně bezplatná, ale zatím jsem nenašel odkud kam Upraveno před 11 hodinami uživatelem Paw
bandicoot Odesláno před 10 hodinami Nahlásit Odesláno před 10 hodinami před 18 hodinami, Steke_m napsal: Ahoj, nemáte náhodou někdo tip na hotel, penzion v Itálii u moře, kde je to vhodné pro děti (3 a 6)? Ideálně dojezd autem, chci pak dát ještě Alpy na pár dní. Díky Rozšířit My jsme byli s malejma dětma v Caorle. Je to blízko.
kral083 Odesláno před 10 hodinami Nahlásit Odesláno před 10 hodinami @Paw díky, obojí mi uniklo. Co jsem hledal,tak ten kousek kolem Bregenzenu se zdá být placenej. Ještě uvidím, ale ten průjezd Svycarskem mě pořád láká víc a víc,než přes Brenner,kde už to znám skoro nazpaměť.
obchodnik-o3 Odesláno před 10 hodinami Nahlásit Odesláno před 10 hodinami Mimo víkend sa ten Brenner dá , sme to absolvovali pred 3 týždňami a pohoda, jasne že v lete to môže byt iné.
Kairos Odesláno před 10 hodinami Nahlásit Odesláno před 10 hodinami před 18 hodinami, Steke_m napsal: Ahoj, nemáte náhodou někdo tip na hotel, penzion v Itálii u moře, kde je to vhodné pro děti (3 a 6)? Ideálně dojezd autem, chci pak dát ještě Alpy na pár dní. Díky Rozšířit Marina di Venezia, kemp kde muzes bydlet v bungalovu, ve stanu, v privesu, krasne plaze pro deti a skvele osvezovny pro dospele, market, restaurace a bazeny v kempu, Benatky muzes navstivit lodi, ceny v MdV velice prijemne
Potkan Odesláno před 8 hodinami Nahlásit Odesláno před 8 hodinami (upraveno) před 10 hodinami, kral083 napsal: @Paw díky, obojí mi uniklo. Co jsem hledal,tak ten kousek kolem Bregenzenu se zdá být placenej. Ještě uvidím, ale ten průjezd Svycarskem mě pořád láká víc a víc,než přes Brenner,kde už to znám skoro nazpaměť. Rozšířit Uz nekolik let se tam neplati, normalne to projedes az po Hohenems/Diepoldsau. https://www.tcs.ch/de/der-tcs/sektionen/waldstaette/news/pickerl.php Upraveno před 8 hodinami uživatelem Potkan 1
DavidLC Odesláno před 2 hodinami Nahlásit Odesláno před 2 hodinami před 11 hodinami, Igicz napsal: Riga je nádherná. Je malá, takže když je čas, dá se prochodit pěšky. Já si našel 10 nej památek na google a obešel si je. Kde se mi líbilo, tam jsem se stavil na kafe nebo jídlo. Ubytko někde v diplomatické ulici za pár kaček. Určitě se tam rád zase někdy podívám. Rozšířit Děkuji, taky na mě nějaký seznam vyskočil a vypadá to hezky. I jak píšeš ubytování je v podstatě levné, tak pro študàky ideál...
Jery Odesláno před 1 hodinou Nahlásit Odesláno před 1 hodinou před 10 hodinami, kral083 napsal: @Paw díky, obojí mi uniklo. Co jsem hledal,tak ten kousek kolem Bregenzenu se zdá být placenej. Ještě uvidím, ale ten průjezd Svycarskem mě pořád láká víc a víc,než přes Brenner,kde už to znám skoro nazpaměť. Rozšířit Ze Svycarska jsem se vratil v pondeli, dalnice pekny, rychlost jak kde, vetsinou 80-120. Sem tam radar. Dalnicni znamka rocni za 40CHF, prilepili mi ji az na dalnici u mytny brany (pred Basileji), platil jsem kartou. SIM doporucuju v podobe eSIM, pokud to tvuj telefon dovoluje, vychazel mi lip Revolut nez airalo (kupoval jsem 3gb, platnost mesic). Provoz plynulej, zadny lepeni se na pr.el jako u nas, policajty jsem nevidel za 5 dni nikde. Ve srovnani s udolim smer Brenner se vyhledy nedaji srovnavat - Svycarsko za me mnoohem hezci benzin mimo dalnice cca 1.6-1.8CHF, kurz podobny euru 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se