Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

na jarni prazdiny hledam utek za teplem. Kazdy rok jezdime do Cancunu, ale podcenil jsem to a ted už se cenově nechytám, tak hledám aletrnativu a vylučovací metodou jsem došel k Emiratum. Nemate tip na fajn hotel, který je u plaze a ma nějaké zázemí pro děti - skluzavky atp.?

Ne, do Egypta nechci. Díky za radu. :)

Odesláno

Nemáte tip na nějakou dobrou autopůjčovnu na Sardínii přímo v Olbii? Už chci auto napřímo po letošních zkušenostech v Portugalsku kdy nás Rentalcars by Booking pěkně vojebal 😵‍💫

Odesláno
On 12/31/2025 at 10:02 AM, African said:

Nemáte tip na nějakou dobrou autopůjčovnu na Sardínii přímo v Olbii? Už chci auto napřímo po letošních zkušenostech v Portugalsku kdy nás Rentalcars by Booking pěkně vojebal 😵‍💫

Aktualizace, letenky i auta zajištěné :guitar: Takže popřípadě i tip na dobrá ubytka, nejlépe celý baráček pro šest lidí kdekoliv na pláži v pěším dosahu městečka kdekoliv. Budeme tam vždycky tři noci a přesuneme se do dalšího, odsud budeme vyrážet na výpravy. Já tam letos chrupkal po venku a to se jaksi manželce s dětmi nechce 😂

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Někdo nějaký osvědčený tip na ubytko v Dolomitech. Červenec, dva dospěláci, dva puberťáci a vychovaný pes? Někde blízko turistických cest, asi apartmán. Díky R.

Odesláno

Jedu jenom Booking, ale ta Sardínie vychází lépe a je mnohem vícero možností přes Airbnb, hlavně s možností zrušení zdarma. Už jsem se registroval, ale nikdy jsem přes Airbnb neorganizoval. Máte dobré zkušenosti? Platby odečítají stejně jako Booking a případné rušení rezervací bez problémů?

Odesláno

Používám Booking i Airbnb.

Podpora mi přijde OK u obou (komunikace, vratky, řešení problémů).

Poskytovatelé: na Bookingu mám pocit více profi přístupu (i u bytů jde až o hotelový servis/přístup), u Airbnb bych to spíše nazval (polo)amatérským nadšeným přístupem (nemyslím to pejorativně a beru, že někdy/někomu to sedí více).

U Airbnb mne jen vždy překvapí, že část poskytovatelů si vyhrazuje právo odmítnout rezervevaci (nejde rezervovat ihned).
Na druhou stranu: stalo se mi, že pronajímatel domu v ESP nárokoval údajné poškození vybavení (danou část výbavy jsme ani nepoužili) - podpora po posouzení jednoznačně rozhodla v můj prospěch.

Odesláno
7 minutes ago, Mareka01 said:

Používám Booking i Airbnb.

Podpora mi přijde OK u obou (komunikace, vratky, řešení problémů).

Poskytovatelé: na Bookingu mám pocit více profi přístupu (i u bytů jde až o hotelový servis/přístup), u Airbnb bych to spíše nazval (polo)amatérským nadšeným přístupem (nemyslím to pejorativně a beru, že někdy/někomu to sedí více).

U Airbnb mne jen vždy překvapí, že část poskytovatelů si vyhrazuje právo odmítnout rezervevaci (nejde rezervovat ihned).
Na druhou stranu: stalo se mi, že pronajímatel domu v ESP nárokoval údajné poškození vybavení (danou část výbavy jsme ani nepoužili) - podpora po posouzení jednoznačně rozhodla v můj prospěch.

Aha, zajímavé...u Airbnb jsem pochopil správně, že se platí hnedle všechno a v případě zrušení peníze vrací?

Odesláno

Koukal jsem na tři poslední rezervace Airbnb:
- dvakrát jsem platil zálohu cca 50% (ne hned po rezervaci, ale cca do měsíce) a zbytek před příjezdem
- jednou jsem zaplatil zálohu a rušil pobyt v rámci bezplatného storna - peníze do 48 hod zpět na kartě.

Ve starších pobytech taky vidím pokaždé nějakou zálohu.

• Díky 1
Odesláno (upraveno)

Používám jak booking, tak airbnb, dlouhodobě. Pokud mám plus mínus na výběr obdobné možnosti ubytování, preferuji booking. Airbnb volím až jako druhou možnost, pokud výrazně lepší poměr výkon/cena pro danou lokalitu/typ ubytování.

Upraveno uživatelem redd
  • Díky 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Poslední rezervaci přes Airbnb jsem dělal v roce 2018. Často se mi mění plány, takže na Bookingu beru takřka výhradně se zrušením zdarma a s co nejpozdější platbou, protože v té rezervaci nechci mít ani 50 % zaplaceno, byť by to vraceli bez problémů. Ještě mě na Airbnb krkalo dohadování ní se s hostiteli ohledně klíčů atd., ale to je vlastně na Bookingu už dneska taky běžné. Tehdy před lety byl Booking fakt jen na hotely.

Odesláno

ja idem vyhradne Airbnb. minimalne 3x rocne, ci uz lyze alebo more. Vzdy hladam co najvyhodnejsie storno podmienky (som ochotny uprednostnit horsie ubytko s vybornym stornom voci lepsiemu ubytku s horsimi storno podmienkami), datum platby neriesim, kedze s vratenim nikdy nebol problem. Casto rezervujem aj 3/4 roka vopred, ked sa zmenia plany tak zrusim a hotovo. Ked bookujes 3/4 roka vopred tak je ponuka uplne ina ako ked bookujes mesiac vopred. Napr. na lyze v nikdy nechodim sobota-sobota, vzdy naviac piatok pred a nedela po aby som sa vyhol zapcham. Toto mi samozrejme ponuku vyrazne zredukuje, preto lyze cez jarne prazdniny zasadne bookujem v Maji

Odesláno

Poprosím o doporučení ubytování v Brně, třeba nějaký hotel s wellness, na březen mám lístky na prohlídku Tugendhat, tak že bychom si na stará kolena udělali romantiku 😁. Děkuji... 

Odesláno
před 37 minutami, DavidLC napsal:

Poprosím o doporučení ubytování v Brně, třeba nějaký hotel s wellness, na březen mám lístky na prohlídku Tugendhat, tak že bychom si na stará kolena udělali romantiku 😁. Děkuji... 

Když wellness romantiku v Brně, tak Maximus u brněnské přehrady.

https://www.maximus-resort.cz/

Odesláno
V 31. 12. 2025 v 10:02, African napsal:

Používám onlysardinia a vzdycky spokojenost. 

Odesláno
9 hours ago, financ said:

Používám onlysardinia a vzdycky spokojenost. 

Díky, koukám na ně 👍 Kreditní karta už dnes nutnost asi všude v půjčovnách, že? V dnešní době ji prý chtějí už i u doktora v některých zemích, nebo i v některých hotelech. Divná doba, no nic, jednu už mám pro sichr na cestě.....

Odesláno
Před hodinou, African napsal:

Díky, koukám na ně 👍 Kreditní karta už dnes nutnost asi všude v půjčovnách, že? V dnešní době ji prý chtějí už i u doktora v některých zemích, nebo i v některých hotelech. Divná doba, no nic, jednu už mám pro sichr na cestě.....

U Sixta (se kterým jsem léta spokojený) kreditku nevyžadují.

Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, African napsal:

kreditku jsem nikdy neměl, mám běžnou debetní Erste

Upraveno uživatelem financ
Odesláno

Tak to je super kluci, jsem rád že ještě někteří zbývají 👍 Já celý život auta na debetku, a minulý rok už problémy v Portugalsku, Řecku a dnes to slyším už pomalu denně od kámošů, tamhle po nás chtěli kreditku a támhle po nás chtěli kreditku, překvapily právě i s těmi doktory....no uvidíme, pro jistotu bude v peněžence.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...