Přejít na obsah

Změna času (letní/zimní čas)

262 hlasů

1. 1. Jste pro zimní / letní čas nebo jen jeden?

• jsem pro zachování zimního a letního času a jejich střídání
      65
    • jsem pro jeden čas
      197

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Co kdybychom zkusili dát nějaký argumenty pro ten který celoroční čas? Já si třeba uvědomuju, že kdyby byl celoročně zimní, znamená to výrazně víc nehod se zvěří, protože většina zvěře je aktivní při soumraku. Proto je ten nárůst po změně času na SEČ každý rok skokový.

Zároveň by to znamenalo výraznou komplikaci pro sportovní kluby, které jsou provozovány venku. Náš malej chodí na fotbal. Ve škole končí ve tři, někdy ve čtyři. Trenéři taky chodí do práce, takže trénink může začínat nejdřív v pět. V zimním čase bys to znamenalo, že od poloviny září do poloviny dubna mají smůlu. Stejně na tom budou atleti, hasiči, pozemní hokejisti, cyklisti, kanoisti....

To jsou zcela praktické dopady. Ještě jsem neslyšel žádnou hmatatelnou výhodu "zimního" času.

A já neslyšel ještě žádnou letního a asi ani zimního. Třeba pro mne jsou Tvé argumenty zcela bezpředmětné. Jak říká můj táta: "Každý má své zájmy." Takže tu máme dvě zájmové skupiny a pro jednu to zřejmě nedopadne dobře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 365
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

A já neslyšel ještě žádnou letního a asi ani zimního. Třeba pro mne jsou Tvé argumenty zcela bezpředmětné. Jak říká můj táta: "Každý má své zájmy." Takže tu máme dvě zájmové skupiny a pro jednu to zřejmě nedopadne dobře.

...zcela bezpředmětné... Hmmm, to je spíš smutné.

Odkaz ke komentáři

A má to nějaký hlubší význam, kromě toho, že se ti to nelíbí? Nějaké speciální dopady? Já měl od šesté třídy školu od sedmi a nemám pocit, že by to mělo nějaký speciální dopad. Moji rodiče chodili oba do práce na šestou, tedy výrazně za tmy po víc, než polovinu roku, a taky to nebrali, jako újmu. Jít/jet do školy/práce můžeš i za tmy bez problému. Jsou věci, které za tmy provozovat nelze.

No vidíš. Píšeš o sobě, svých rodičích a svých sportujících dětech. A má to nějaký hlubší význam krom toho, že tobě vstávání do tmy nevadí a tvoje děti chtějí po odpolednách sportovat?

A není jedno, jestli ti jelen skočí pod auto v 5 nebo v 6?

Odkaz ke komentáři

Změna času 2x za rok je naprostá pakárna. Napřed dopředu a pak dozadu...  :frusty:

Ideální bude mít samozřejmě jen jeden a takový, který tu platil odjakživa od českých knížat a králů až do války v roce 1938. Němci i Rusáci to tu všechno rozjebali a dodnes je z toho guláš. Jak z toho ven - Winterzeit ist recht, natürlich.

**

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři

No vidíš. Píšeš o sobě, svých rodičích a svých sportujících dětech. A má to nějaký hlubší význam krom toho, že tobě vstávání do tmy nevadí a tvoje děti chtějí po odpolednách sportovat?

A není jedno, jestli ti jelen skočí pod auto v 5 nebo v 6?

To právě dost není. Zcela statisticky dopravní proud klesá až po šesté hodině. Pokud se od šesti smráká, riziko se skokově zvýší.

Ano, snažím se svoje argumenty konkretizovat a tedy personifikovat. Diskvalifikuje je to? Nebo existuje v životě nebo víc, než život sám? Nevěřím, že sloužíme vyššímu principu.

Odkaz ke komentáři

Diskvalifikuje. Zejména ta personifikace. Fuj tajbl, to je jazyk. Takže: Vyřazuje. Zejména to přizpůsobování vlastním potřebám... No a máme tu ty zájmy - osobní, o kterých jsem psal. A nikoliv společnosti obecně prospěšné výhody.

Do dneška jsem si myslel, že sportování a aktivní život je společensky žádané, ale asi se pletu. Tak nic.
Odkaz ke komentáři

Ano, ale někdo chodí plavat v pět ráno do bazénu třeba, to že Tvůj synek chodí v pět na fotbal, neznamená, že v tuhle dobu sportují všichni. Zrovna tak v létě třeba běhat brzy ráno za světla, než je vedro může někomu vyhovovat víc, než hrát ve vedru v pět odpoledne fotbal. Nebo rejpat zahrádku nebo co já vím. Ale to je furt dokola.

Odkaz ke komentáři

Do dneška jsem si myslel, že sportování a aktivní život je společensky žádané, ale asi se pletu. Tak nic.

tak si tam na tom hřišti rozsviťte TVL ... to sou argumenty, že bych se posral .... hele já pracuju  v nepřetržitým nepravidelným provozu a vidím jak lidi běhaj po ulicích .... ve dne .... v noci .... za deště .... za sněhu .... a opět za tmy ... za světla ........ a nic je nesere

kdo chce něco dělat tak si cestu vždycky najde

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři

Nojo starej Procházka, to byl nějakej pokrokář.  :photo:, ale bez české koruny, poslední korunovaný byl Ferdinand Dobrotivý. Jako český král Ferdinand V., jako rakouský císař Ferdinand I. 

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři

Jsem určitě pro jeden čas, už jenom pro to neskutečně votravny prerizovani hodin a hodinek. Nejsem úplně ten pilnej kluk, co by si sednul ke všem digitálkam a hezky si je přenastavil, takže když pak odcházím z bytu, hodim na sebe třeba Tissot t-race touch a běhám venku se špatným časem, protože nemám čas ani trpělivost koumat jak se prerizuji. Letos se mi třeba u gshock Gravity master, který jsou řízeny rádiem stalo, že se prostě nechytly a já musel obvolavat kde koho abych zjistil že s nima musim do Říčan, nebo nakonec do koscomu, aby je přenastavili... V práci resim rozvozy a tudíž je cas dost dulezitej a hodně střídám auta, konkrétně asi deset, a protože naši řidiči jsou laxní, nikdo v autech hodiny neprerizuje. Ne že bysme pak jezdil pozdě, ale je to fakt vopruz to furtt řešit :-))) zimní/letní = akorát problémy

Odkaz ke komentáři

Litam pracovne do USA a casovym posunem 6 az 9 hodin, je to darda, ale za 2 az 3 dny jsem ok. Posun o 1 hodinu 2x za rok mi nijak nevadi, prijde mi to jako prkotina. Mi nakonec prijde, soude podle mistnich debat, ze nejlepsi je nechat dnesni stav :), vsichni budou spokojeni aspon 1/2 roku :).

Upraveno uživatelem skalis
Odkaz ke komentáři

Pavelpu27 tu prosazuje zájmy své a své rodiny a jeho vytrvalost obdivuju. Jenže jeho argumenty jsou pro nás zaprděnce spící deset hodin denně už vo ničom, proto mně (a podobným) bude vlastně fuk, jak to dopadne, nicméně, jak už jsem psal jinde, ruku bych zved pro zimu. Bo mi to přijde tak nějak přirozenější. :)

Odkaz ke komentáři

Pavelpu27 tu prosazuje zájmy své a své rodiny a jeho vytrvalost obdivuju. Jenže jeho argumenty jsou pro nás zaprděnce spící deset hodin denně už vo ničom, proto mně (a podobným) bude vlastně fuk, jak to dopadne, nicméně, jak už jsem psal jinde, ruku bych zved pro zimu. Bo mi to přijde tak nějak přirozenější. :)

Dodneška jsem si myslel, že tím, že stejné postoje na tuhle věc, má i drtivá většina mých známých, že se jedná o přijatelné názory. Asi jsem se spletl. Upraveno uživatelem Pavelpu27
Odkaz ke komentáři

Ničí argumenty nejsou správnější, každý si bude hájit to svoje, někdo plave v 5h, někdo plave v 17h, Ostravak robi od 6, Pražák maká od 9, děti se učí od 8, ale učí se (dom.úkoly) i odpoledne za tmy atd. atd.

Argumentů pro a proti bude vždy dost, ale který je ten správnější nelze objektivně říci.

Každý čas, tak jako všechno na světě, má své výhody a nevýhody.

Osobně jsem ale za letní čas, mám na to podobný náhled jako Pavelpu27.

Míru zdar!

A propo, stejně byl nejlepší ten Věčný čas (se SSSR), no ni? :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...