Kostra Odesláno 30. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2013 Drazí přátelé, mám cca 40 hodin na rozhodnutí, zda vzít "jeté" ORIS Chronoris (oranžová reedice) v NOS stavu nebo funglovky Damasko DA36. Cena je téměř stejná, naopak design a parametry jsou si na míle vzdálené. Je mi jasné, že finální rozhodnutí za mě neuděláte. Svého favorita mám, ale budu rád za všechny postřehy a názory, které by mi mohly být při výběru nápomocny. Předem děkuji za jakékoliv komentáře.
Frostie Odesláno 30. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2013 DA36, příjdou mi subjektivně odolnější, propracovanější a ne tak tuctové
geometr Odesláno 30. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2013 Těžká volba. Vem teď ty Orisy za tu cenu a později přikoupíš ty Damaska :-)
kloubik Odesláno 30. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2013 Urcite Chronoris ,tady bych nevahal ani minutu. Damaska pak muzes koupit vzdycky, klidne z druhy ruky a diky jejich pouzdru budou vypadat jak novy.
Daemonultimate Odesláno 1. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2013 Tak za mně ty Orisky,jak píší kolegové,DA můžeš koupit později.Ten styl oranžád stojí za to vyzkoušet.
Kostra Odesláno 1. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 1. prosince 2013 Díky za komentáře. Aldo, zrovna u tebe jsem tušil:-)
vraby Odesláno 1. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2013 Šel bych do Oris, design Damasko mi nic neříká a můžeš je koupit kdykoliv.
sery.vlk Odesláno 1. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2013 Aby člověk koupil Chronoris, to musí být z fandovství a z lásky. Kombinace retro pouzdra, přebytku oranžové, chrona bez malé vteřinovky s pouze jedním sčítačem, to přece racionální uvažování musí jako alternativu vyloučit.Takže pokud máš Chronoris rád, tak není co řešit, nenech se zviklat.Racionálně Damasko.
sect Odesláno 1. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2013 Cokoliv je lepší než Damaska a ty Chronorisy jsou navíc skvělé.
baza Odesláno 1. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2013 Bral bych Chronoris - má řemínek i tah, Damasko je proti nim nuda...
Petr_123 Odesláno 1. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2013 Já měl jak Damasko, tak i Chronoris. Nejraději vzpomínám na Oris. Popravdě jediné co mi na nich vadilo bylo to, že se nehýbala žádná ručička. Tvar pouzdra mám rád a té oranžové tam není až tak moc. Ta černá na cifru je naživo nádherná. Damasko jsou univerzálnější, ale taky nudnější. Tož tak :-)
palom Odesláno 1. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2013 mal by som rovnaky problem ako ty. Na mechanikach vsak potrebujem pohybujucu sa rucicku. Oris su sexi a Damasko univerzalnejsie....asi by som nakoniec zvolil Damasko
Juraj11 Odesláno 1. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2013 Tady není o čem přemýšlet-určitě Chronoris
IzTaPa Odesláno 1. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2013 pokud radeji preferujes absolutni technickou dokonalost, nicmene bez emoci, pak damasko. pokud chces, aby z hodinek dychaly alespon nejake emoce, pak ORIS...
Juraj11 Odesláno 1. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2013 K těm Damaskům-jsou to technicky vymazlený hodinky,ale když se na ně podívám,tak šeď,nuda.Je pravda,že v jednoduchosti je síla,ale jak dlouho tě ta jednoduchost bude bavit?Pro mne osobně jsou to prostě tvarem,velikostí i potiskem obyč dětsky hodinky,který nejsou nijak zajímavý-teda pokud neberu technickou stránku.Alda tady dává super fotky,ale na živo mně nezaujaly.Oris naproti tomu mají duši,historii a své jedinečné kouzlo.Jsou to hodinky,které jen tak bavit dle mne nepřestanou,ostatní se nad nimi pozastaví prostě zaujmou . Asi nejlepší,pokud by byla ta možnost,tak oboje hodinky zkusit,porovnat,pomazlit.Na fotkách to nikdy nepoznáš
cigi Odesláno 1. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2013 (upraveno) :D Nenech se napálit !! Damasko DA 36 jsou sterilní tuctový racionální letecký hodinky - ořezanej základní model bez chronografu pro chudý. S kecama vokolo. Vyrábí-li vůbec nějaké "technicky vymakané" kousky, tak začínají někde na 3 tisících euró a mají valjoux. Jediný, co pro ně hovoří, je jejich relativní řídkost a malovýroba, snad spojená s vyšší péčí - u ořezaného ekonomy modelu je to otázkou a dobrej prodejce. Chronoris si na nic nehrajou - normální velkoseriové racing chrono redukované na podstatné. Asi tak dvojnásobný poměr cena/výkon , když si odmyslím mnohonásobné charisma. Ale řekl bych, že mohou být poněkud příliš rozšířené. Rozdíly ve funkcích nezmiňuji, jsou zřejmé, u Damaska snad jen antimagnetická vložka, je-li pro tebe podstatná. Upraveno 1. prosince 2013 uživatelem cigi
Chosef76 Odesláno 1. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2013 Srdce volí Orisky, rozum Damaska. P.S.: osobně jsem srdcař, z Damaska mám rád jen Aldovy fotografie..hodinky mě naživo nezaujaly.
Kostra Odesláno 1. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 1. prosince 2013 Mám pocit, že tu čtu spoustu vlastních myšlenek:-) Vaše názory výše, jsou přesně to co potřebuju, takže jen tak dál prosím. Oboje hodinky jsem měl na ruce, takže naštěstí nejedu podle fotek. Muj favorit jsou rozhodně DA36, technicky parádní, krásné, univerzální, přehledné, ... Prostě s náběhem na definitivky do sucha i do vodičky:-) Co mě hlavně láme na Orisky je to, ze z nich chrstají emoce, neztratí už hodnotu, takže, kdyby mě za chvíli omrzely, tak je bez problémů pošlu dál a budu žít s pocitem, že jsem si je odzkoušel. Co mi na této variantě vadí, je moznost, že se mi dostanou pod kůži a budu řešit nové dilema, jestli si nechat je nebo Colty, protože dvoje leštěnky tohoto typu neunosím:-( U Damasko stejně skončím v tom mám jasno, ale na rozdíl od Orisek mi "neutečou".
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se