Přejít na obsah

Steinhart Ocean Vintage One

kloubik

Doporučené příspěvky

Takovi mozna jsou, i kdyz tomu moc neverim, ale zcela urcite nejsou tady na foru. Nahodne kolemjdouci, co to uvidi za vylohou a koupi bez znalosti cehokoliv tady neprobirame. Je jich asi tak pet.

To je asi pravda, samosebou jsem neměl na mysli lidi z fóra, to snad z toho bylo jasné. Tak mě to napadlo jsouce si vědom toho, jak lidi z mého okolí nakupujou hodinky a co maj na rukách. S většinou z nich se o hodinkách nemužu ani bavit, natož vznášet nějaké relevantní argumenty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 241
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak já si hlavně myslim, že 90 % lidí, co si koupí tyhle podle tebe "wannabe suby" nemá vůbec páru o tom, že nějaký "vopravdický Suby" existujou. Podle mě nikdo, kdo chce fakt pravý Suby, si Steiny nekoupí. A ostatní si kupujou funkční hodinky s dobrym poměrem cena/výkon.

Tohle je tisickrat opakovana lez vsech wannabiu. 90% naopak presne vi, ze to je Rolex klon za zlomek ceny. Nechapu, jak si nekdo muze myslet, ze 90% lidi, co si na siti vyhleda Steinhart a koupi si Oceany, nevi o Rolexu a kupuje si jen pekne a funkcni hodinky. Steinhart nejsou hodinky co lezi po stovkach v klenotech v Priorech a kupuji je mandy svym manzilkum pod stromecek, bo to jsou "pekne a funcni" hodinky. Steinharty Oceany si kupuji lidi cilene na siti a takovi, co presne vi, ci kupuji. Tyhle urban legends o nevedomych zakaznicich me prudi.

Odkaz ke komentáři

Takovi mozna jsou, i kdyz tomu moc neverim, ale zcela urcite nejsou tady na foru. Nahodne kolemjdouci, co to uvidi za vylohou a koupi bez znalosti cehokoliv tady neprobirame. Je jich asi tak pet.

To je asi pravda, samosebou jsem neměl na mysli lidi z fóra, to snad z toho bylo jasné. Tak mě to napadlo jsouce si vědom toho, jak lidi z mého okolí nakupujou hodinky a co maj na rukách. S většinou z nich se o hodinkách nemužu ani bavit, natož vznášet nějaké relevantní argumenty.

Souhlasim, ale kolik z nich ma Steinhart Ocean? Predpokladam, ze nikdo. Samy Esprit, QaQ, Lorus,.... Oceany si v drtive vetsine, ne-li v absolutni vetsine, kupuji wannabiove, co velmi dobre znajo Rolex.

Odkaz ke komentáři

Vždyť DS-1 a Transocean jsou úplně jiný hodinky, jediným společným prvkem je to protnutí 12-6 a 3-9 tenkou linkou na cifru...

No. Koukam na obrázky a takhle s fotek tam podobnost je, evidentně daná, jak píšeš, protnutím 12-6 a 3-9 tenkou linkou. Jinak co se týká obecně tohoto designu podobných kousků (až asi na ty linky) bude víc. Vím, že když jsem našel tenkrát ty DS-1, tak že jsem narazil na taky na nějaké TH, které byly taky hodně podobné, akorát s bílým datem, což mi vadilo a dražší. Nebudu to dál hodnotit, mohl bych být zaujatý.

Odkaz ke komentáři

Souhlasim, ale kolik z nich ma Steinhart Ocean? Predpokladam, ze nikdo. Samy Esprit, QaQ, Lorus,.... Oceany si v drtive vetsine, ne-li v absolutni vetsine, kupuji wannabiove, co velmi dobre znajo Rolex.

u modelu, ktery se pres 50 let nevyrabi, v tom nevidim problem. original se koupit neda, po svete se jich pohybuje tak leda par kusu. me tam vadi to kvalitativni zpracovani a zprzneni prakticky vseho co se zprznit da..

Odkaz ke komentáři

Tohle je tisickrat opakovana lez vsech wannabiu. 90% naopak presne vi, ze to je Rolex klon za zlomek ceny. Nechapu, jak si nekdo muze myslet, ze 90% lidi, co si na siti vyhleda Steinhart a koupi si Oceany, nevi o Rolexu a kupuje si jen pekne a funkcni hodinky. Steinhart nejsou hodinky co lezi po stovkach v klenotech v Priorech a kupuji je mandy svym manzilkum pod stromecek, bo to jsou "pekne a funcni" hodinky. Steinharty Oceany si kupuji lidi cilene na siti a takovi, co presne vi, ci kupuji. Tyhle urban legends o nevedomych zakaznicich me prudi.

Pravda, Steinhart není nic, s čím by se člověk setkal někde na krámu a ve výloze. Ty už se musej hledat / najít.

A máš pravdu, nemá je nikdo z mého okolí. Naposledy mě dobily nějaké diessely nebo guessy nebo něco takovýho. Bohužel u člověka, který se mnou několik dní po sobě vedl debatu o hodinkách. Už mu nic vykládat nebudu, to je hrách na stěnu.

Odkaz ke komentáři

takto se rechta vysmatej majitel novych stajn-subu jak vyzral na tu bandu z zenevy, co prodavaji predrazene hodinky s korunkou?  :lol2:

:gora:

amXAQev_460sa.gif

Je to tady porad stejne a milionkrat propirane klise, Stejny vs. Rolady. Kubsonova reakce na to vsechno je super!  :clap:

Odkaz ke komentáři

takto se rechta vysmatej majitel novych stajn-subu jak vyzral na tu bandu z zenevy, co prodavaji predrazene hodinky s korunkou?  :lol2:

Nikoli, to je Günter Steinhart, když si čte ChronoMag.

Nový majitel Oceánů pochopitelně v koutku pláče a zpytuje svědomí, nebo na báru balí kosti na své nové ?rolády?, záleží na osobnostním nastavení?

Odkaz ke komentáři

:gora:

Je to tady porad stejne a milionkrat propirane klise, Stejny vs. Rolady. Kubsonova reakce na to vsechno je super!  :clap:

To jsi dobre ujel. Nejsou to klise a ten vysmaty pan se nesmeje kako ze je nad veci a tyhle klise ho nezajimaji. A Kubson by takovou reakci nikdy nepostnul, coz se ostatne nasledne taky ukazalo. Ten tlustoch se smeje, protoze s radosti sleduje to stado wannabiu, kteri si vzdycky jsou schopni dat na ruku Oceany a poskladat dohromady obhajobu o klise, snobech, nechranenem vzhledu a proste "kvalitnich a funkcich hodinkach za dobrou cenu". Ti mu totiz nadsene sppnzoruji ten bucek za nula namahy, nebo invence. Easy life a skvely obchodni model, mamlasu je nekonecne mnozstvi. Stowa, MeisterSinger a dalsi, co pracne vymysleji a realizuji svoje napady takhle vyrani nikdy nebudou, ti to vypoti.

Odkaz ke komentáři

Hasna, s tym si nikto nepomoze, toto je vsade tak, nielen v hodinkach. Ak si lacnejsia (byt i menej kvalitna) alternativa najde svojich konzumentov, tak tu proste bude. Napriklad fotografi s tisickami eur v technike a mnohorocnymi skusenostami trpia tym, ze sa za posledne roky vyrojila banda amaterov s nulovymi skusenostami, ktori sa vydavaju tiez za fotografov a nalakaju ludi na zlomkove ceny. Ludia sice potom placu ked vidia co dostali, ale to je jedno, uz sa to stalo...

Toto je ta lacnejsia alternativa a obnasa to (okrem tych filozofickych) aj iste jasne meratelne kvalitativne problemy...

Aby som nebol od veci, tak hlavny dovod pre ktory by som si ja tieto hodinky nekupil je (odhliadnuc od toho ze nemam rad potapky celkovo), ze je to podla specifikacie takmer 200g oceli na 22mm nezuzenom tahu, co nemoze byt na kazdodenne nosenie pohodlne. Nosil som pilotky na podobne hrubom tahu, pacilo sa mi to, no uz som presiel na pohodlnejsie remene.

Kazdy sme v nejakom leveli, nieco sme v zivote dokazali, vdaka tomu kazdy vieme dat rozne ciastky za hodinky. Niekto viac, niekto menej.

Nemali by sme sa pozerat so zavistou smerom nahor a ani povysenecky s pohrdanim ci rozhorcenim smerom nadol...

Odkaz ke komentáři

Já tak nějak měl potřebu si koupit hodinky s GMT komplikací a šáhl jsem po Steinhart vintage GMT. Zpracování slušné, perfektní lumi, ocel, safír - prostě perfektní toolwatche. Nakonec mne ale stejně podobnost s GMT MASTERama natolik začala vadit, že jsem je stejně prodal. No a stejně jsem si jako otloukací toolwatche koupil zase steinhart, ale tentokrát Triton 100Atm a ty mi nijak moc neurážejí - do práce perfektní - téměř nerozbitné, masivní hodinky s dobrou přesností, vodotěsností a lumi. Necítím se jako žádný wannabe a ani mne nezajímá, jestli je to nějaká kopie a čeho - mně prostě vyhovují do práce.

Odkaz ke komentáři

Nikoli, to je Günter Steinhart, když si čte ChronoMag.

Nový majitel Oceánů pochopitelně v koutku pláče a zpytuje svědomí, nebo na báru balí kosti na své nové ?rolády?, záleží na osobnostním nastavení?

tak doufejme, ze tech novych majitelu tu na foru tolik neni, aby te museli proklinat, co ze's jim to prodal :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...