instant Odesláno 10. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2014 V 9. 1. 2014 v 19:33, shag napsal: Bedjasson, Organic, parada. Ja som len na zaciatku, este zvazujeme aj rekonstrukciu starsieho baraku. shagu, takto. nazivo sa mi zdas uplne normalny rozumny chlap.. ...a nie, tretie prasiatko naozaj nebyvalo v montovanom dome
Lamiczka Odesláno 10. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2014 Bedjasson: parádní domek a hlavně moc pěkná práce. A ten výhled do okolí, co byl vidět na fotkách je super. Zdá se mi to, nebo to má číslo popisný jako chata? lac1: Já žiju v tom, že metr pálenýho zdiva při podobných tepelněizolačních vlastnostech je dražší než ytong
CEGY Odesláno 10. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2014 Myslim, ze m2 Ytongu 240 lambda a Porotherm 240 pd vyjdou zhruba stejne. Z Ytongem se dela fajnove, postavil jsem si z toho garaz.
lub Odesláno 10. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2014 Bedjasson - skvělé, takhle nějak vypadá kvalitní dřevostavba, jste borci. měl jsem navrženou skladbu s dif. otevřenou kcí - osb zevnitř jako parobrzda, vata zvenku, pojisná hydroizolace, rošt a prkenný obklad. celý jsem to měl ve 3d, každý prkýnko. přišlo mi to tak náročný na provedení, že jsem to nakonec předělal na keramiku + zateplení.. no a nakonec to dopadlo úplně jinak - starší barák přímo ve městě..
shag Odesláno 10. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 10. ledna 2014 (upraveno) V 10. 1. 2014 v 1:02, instant napsal: shagu, takto. nazivo sa mi zdas uplne normalny rozumny chlap.. ...a nie, tretie prasiatko naozaj nebyvalo v montovanom dome Ocuj, musis kupit slabsi blower... Upraveno 10. ledna 2014 uživatelem shag
Dali Odesláno 10. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2014 O tom jaký zvolit materiál na výstavbu domu vpodstatě rozhoduje při nějakých představách o dispozici a tvaru domu hlavně cena, případně požadovaná rychlost výstavby. Montovaná dřevostavba je vždy rychlejší. Je třeba mít na zřeteli jednu důležitou věc, s kterou je třeba počítat a beru ji jako nevýhodu dřevostaveb to je prakticky žádná akumulace. Není závislá na množství tepelné izolace, ale na schopnosti zdiva naakumulovat teplo a držet po nějakou dobu stálou teplotu. Beton a cihly jsou výrazně lepší ( souvisí s hmotností konstrukce). Po přerušení vytápění dřevostavba téměř okamžitě vychladne. V případě výpadku proudu ( což u nás není vzácnost) doporučuju mít krb nejlépe s teplovzdušným rozvodem.Ten samý problém je v létě s přehříváním interiéru. Je dobré používat chlazení. V USA, kde jsou prakticky všechny RD dřevěné používají elektrické jednotky, které v zimě funfují jako přímotop, v létě chladí. Krby mají také poměrně často.
panedge Odesláno 10. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2014 V 9. 1. 2014 v 19:33, shag napsal: Bedjasson, Organic, parada. Ja som len na zaciatku, este zvazujeme aj rekonstrukciu starsieho baraku.Tak jsem to udělal já.A to z jedinýho důvodu-mám dobrej flek skoro v centru,přitom v klidu,pár set metrů od školy,školky,obchodů,od zastávky MHD.Ukrutně by mě nebavilo furt někam jezdit s dětma nebo na nákupy.Bydlení na vsi nebo mimo civilizaci je fajn,ale jen když je dovolená...Samozřejmě to byl rok nervů,ale teď jsem maximálně spokojenej.
skalis Odesláno 10. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2014 My zvazujeme to same. Za par roku bychom se do toho chteli pustit. Vyhodu rekonstrukce vidim v integraci domu do stavajici zastavby a infrastruktury (skoly, skolky, MHD), naopak drevostavbu bych volil v pripade zajimaveho pozemku s obtiznejsi zastavitelnosti (svah atd.). Takovy pozemek ma vyhodu v tom, ze cloveku vedle baraku nevyroste satelit! Postavit na takovem pozemku drevostavbu muze byt vyrazne jednodussi a levnejsi nez zalozit klasickou stavbu. No uvidime, jak to nakonec dopadne. V 9. 1. 2014 v 19:33, shag napsal: Bedjasson, Organic, parada. Ja som len na zaciatku, este zvazujeme aj rekonstrukciu starsieho baraku.
Tomas_2002 Odesláno 14. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2014 (upraveno) Tak jsem teď byl u projektanta a evidentně mi nic jiného než montovaná stavba nezbyde. V cihle mi to spočítal na děsnou dardu... Chtěl jsem se zeptat - máte někdo zkušenost s firmami jako jsou http://www.dumrazdva.cz/ ? Nechci stavět palác pro příští generace, stačí mi něco s poločasem rozpadu +/- 60 let. Nebo firmy Ekonomické stavby, Retail House nebo tak...asi to bude všechno na jedno brdo... Upraveno 14. ledna 2014 uživatelem Tomas_2002
panedge Odesláno 14. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2014 Bedjasson-to je ňáký divný,bydlel jse ve dvou cihlových domech(tloušťka jeden metr) a v létě tam je vždy nádhernej chládek.
JR_2010 Odesláno 14. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2014 Bydlím v rekonstruovaném, kamenném domě, v létě chládek, v zimě teplo, ve vichru celkem ticho a stabilita (nic kromě krovů nelupe). Postavil jsem v životě asi 7 domů, vždy klasickou (zděnou metodou) z materiálů, které se postupně objevovaly na trhu, ale dnes bych šel klidně do montovačky. Plno mých známých tak postavilo, bylo to hned, žádný bordel, po letech bydlení (cca 5-10) žádná výrazná negativa. Důležité jsou podle mne reference uživatelů, jak se stavbou, tak i co se bydlení týká, a jak píše Bedjasson, nejdůležitější je výběr lokality, respektive prostudování územního plánu a intuice, co se může z "romantické" krajiny za pár desítek let stát. Hodně důležité je také složení sousedů a vybavenost lokality, ten barák je v podstatě to poslední a pokud bude zásadní zádrhel v tom předešlém, může být ze zlata a narvaný všemi nejmodernějšími technologiemi a stejně se vám nebude chtít z práce "domů"...
Tomas_2002 Odesláno 14. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2014 V 14. 1. 2014 v 11:24, JR_2010 napsal: Bydlím v rekonstruovaném, kamenném domě, v létě chládek, v zimě teplo, ve vichru celkem ticho a stabilita (nic kromě krovů nelupe). Postavil jsem v životě asi 7 domů, vždy klasickou (zděnou metodou) z materiálů, které se postupně objevovaly na trhu, ale dnes bych šel klidně do montovačky. Plno mých známých tak postavilo, bylo to hned, žádný bordel, po letech bydlení (cca 5-10) žádná výrazná negativa. Důležité jsou podle mne reference uživatelů, jak se stavbou, tak i co se bydlení týká, a jak píše Bedjasson, nejdůležitější je výběr lokality, respektive prostudování územního plánu a intuice, co se může z "romantické" krajiny za pár desítek let stát. Hodně důležité je také složení sousedů a vybavenost lokality, ten barák je v podstatě to poslední a pokud bude zásadní zádrhel v tom předešlém, může být ze zlata a narvaný všemi nejmodernějšími technologiemi a stejně se vám nebude chtít z práce "domů"... Hele a nějaký tip na firmu co dodává montované domy s dobrými referencemi bys neměl ? :-)
Tomas_2002 Odesláno 14. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2014 Co si myslíte o takovémto domku ? http://www.centrumstaveb.cz/luxusni-dum-ahaus-5s/286 Když připočtu základovou desku cca. 300.000,- Kč tak to pořád vychází dost dobře ne ? Sice mi tam jedna místnost chybí, ale to se holt nedá nice dělat.
JR_2010 Odesláno 14. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2014 V 14. 1. 2014 v 12:59, Tomas_2002 napsal: Hele a nějaký tip na firmu co dodává montované domy s dobrými referencemi bys neměl ? :-)Zeptám se svých známých, kdo byl dodavatelem a dám Ti vědět, ale z hlavy to nevím. Vím ale, že než firmu vybrali, tak objížděli různé satelity, dívali se na design, provedení těch montovaček a ptali se majitelů, které viděli na zahradách, nebo i občas zazvonili.
Tomas_2002 Odesláno 14. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2014 V 14. 1. 2014 v 13:29, JR_2010 napsal: Zeptám se svých známých, kdo byl dodavatelem a dám Ti vědět, ale z hlavy to nevím. Vím ale, že než firmu vybrali, tak objížděli různé satelity, dívali se na design, provedení těch montovaček a ptali se majitelů, které viděli na zahradách, nebo i občas zazvonili. To bys byl moc hodnej, budu moc rád za tip.
Hasňa Odesláno 14. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2014 Bedjasson: Nemas na obrazku floor plan?
decebal Odesláno 14. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2014 Kdysi jsem se byl potápět s chlapíkem co staví tohle. http://artvilla.cz/cz/profil/projekty-realizace/rodinna-vilka-3-5mil-kc/Podle toho, co říkal (a píše to i natěch stránkách), se postará i o dozor nad kompletní realizací. mám to jako jednu z variant, kdybych se rozhodl do toho někdy jít.
decebal Odesláno 14. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2014 V 14. 1. 2014 v 15:29, wave ceptor napsal: Krásné krematorium.Věc názoru:-).
Tomas_2002 Odesláno 14. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2014 V 14. 1. 2014 v 15:37, decebal napsal: Věc názoru:-). Hele, nerad říkám, že bych něco nechtěl ani zadarmo, protože zadarmo spousta věcí získává na kráse, ale tohle by muselo být opravdu hodně levný
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se