Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 336
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Mno... já to včera porušil, ale nešlo to jinak. Neprozřetelně jsem v nějaké záchvatu pocitu nesmrtelnosti nabíd, že party začne u mě doma .. no a pak už jsem nemoh být úplně na suchu. Sice jsem se po tom měsíci a půl abstinence docela dost ožral, ráno nebylo žádný hit, ale aspoň, že mě to vyšlo jen na 250 Kč :)

Zas aspoň 2 měsíce nechci alkohol vidět. (Trochu problém je, že kamarádka dnes slaví 30...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ani ne. 10x+ gin&tonic a nějaká slušná dýška k tomu, abych nemusel čekat frontu na baru a 2,500 bylo za večer pryč jako nic. Když jsem pozval na panáka pár kolegyň, tak byla dvojka v háji za 15 minut :) Moety apod jsem nekupoval, to by mě večer vyšel na min. dvojnásobek..

Jak to tu čtu, tak proti chlastu je pravidelné nakupování hodinek levná zábava pro chudé lidi. :)

Odkaz ke komentáři

Včera jsem to docela ustál. 3 drinky, 1 voda, 450 Kč. Když jsem ve 4 ráno odcházel, cítil jsem se střízlivější, než když jsem přišel :)

Tomas: Vyprošťováky nepraktikuju, to bych asi nikdy nevystřízlivěl :) Myslím, že mám s pitím asi trochu problém. Buď nepiju vůbec, nebo hrozně. ON, nebo OFF. Nic mezi tím :) Takže se teď snažím být na OFF.

Upraveno uživatelem pjanek
Odkaz ke komentáři

Tak odvykačka hnusný chlastem pokračuje docela úspěšně.

Krabicák ještě nedopitej (skoro po tejdnu), gin je fakt hnusnej - přyč cca 1/3 hlavně na kloktání a v čaji zmizel skoro půllitr hnusnýho slovenskýho tuzemáku Leon (btw - myslel jsem, že tuzemák je hnusnej vždy, ale zlatej božkov proti tomuhle.) No a ještě 4 pivka za víkend, což skoro nepočítám... nicméně jelikož chci zase začít hubnout, začnu se pídit asi i po nějakým hnusmým pivu.

Odkaz ke komentáři

Parádička, za celou tu etrémně dlouhou dobu :lol: , jsem měl jednu šampusku. Už se cítím celkem v pohodě, začátek byl ale krutej, no a večery jsou stále nudný, co si budeme povídat. Už se těším, až si sosnu :cheers:  Další prča bude, až si poprvé naleju, chci zůstat u 1-2 dvojek za večer, to taky nebude lehké se bojím. Možná těžší, než s tím seknout úplně. Já jak čichnu k červenému, tak je harakiri. No uvidíme..

tak jak to slape, Afromane? :)

Odkaz ke komentáři

I když na toto ještě nemám roky abych vám do toho kecal, tak od začátku sleduji toto téma a některé nápady mi připadjí z logického hlediska jako blbost. Vědecky je dokazáno, že malé množství alkoholu prospívá zdraví a pokud člověk nemá nějaké zdravotní potíže/popř. má skolny k alkoholismu, tak by si měl dopřát malé množství.

Jako hlavní blbost mi příjde omezit pití tím, že budu pít hnusné pití aby se mi to zhnusilo(když je to hnusné, tak to nepiju). U Africana situaci docela chápu a snad ti to výjde jak plánuješ. Jinak ono hranice alkoholismu je u každého podle mě jiná a dokud z toho pití nemá člověk problémy v rodině/práci/za volantem/mezi přáteli a nesnaží se každý problém řešit opíjením se, tak je cajk. :) Na odlehčení doporučuji přečíst . :D

Odkaz ke komentáři

Doporučuju zkusit nějaký hnusný krabicák. Čichneš si a udělá se ti zle... :-)

Parádička, za celou tu etrémně dlouhou dobu :lol: , jsem měl jednu šampusku. Už se cítím celkem v pohodě, začátek byl ale krutej, no a večery jsou stále nudný, co si budeme povídat. Už se těším, až si sosnu :cheers:  Další prča bude, až si poprvé naleju, chci zůstat u 1-2 dvojek za večer, to taky nebude lehké se bojím. Možná těžší, než s tím seknout úplně. Já jak čichnu k červenému, tak je harakiri. No uvidíme..

Odkaz ke komentáři

Souhlasím s názory, že nejhorší je překonat ten sociálně-kulturní rozměr chlastu, to je peklo. Nikdy jsem nekouřil a pamatuju si, jak v osumdesátých letech na českým venkově každýho nejen šokovalo a  iruitovalo, ale  doslova uráželo, když jsem si s poděkováním odmít s ním zapálit ...... Dneska už jsou lidé ( v Praze) mnohem tolerantnější :) Sem tam zajdeme na čaj bez chladiče .....

Má to ale i druhou stranu  - ti z mých známých, kteří našemu tempu chlastu propadli, začali propadat právě tehdy, když chlastali sami a z vnitřního nutkání - to je podle mne znamení šikmé plochy.

Takže hodně odvahy a , pokud mohu radit - hlavně se nesmíš nudit !!! Z praktického hlediska podle mne pomáhá k omezení spotřeby spíše pití drahého trvanlivého chlastu, který je záhodno ředit ( whisky s hodně ledem), a hlavně nepravidelnost, ta je nejdůležitější. 

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Jak to tady čtu, tak mi připadá, že se zase více objevuje bagatelizace možné
závislosti na alkoholu.

Myslím, že některé popisované stavy se už blíží tzv. bažení (craving).

Pokud by to někoho více zajímalo, tak přikládám pojednání o bažení.
Je to volně přístupné text dostupný také zde: www.drnespor.eu/cr12.doc

Určitě to stojí za přečtení a popřemýšlení, i když se o závislost ještě
nemusí jednat. Třeba k poznání všech možných rizik, ale taky pro
rozpoznání stavů, které se bažení už blíží.

EDIT: Tak se mi to nepodařilo vložit. Jak píšu výše, text je k dispozici zde:

www.drnespor.eu/cr12.doc

Upraveno uživatelem OpenMind
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...