Přejít na obsah

Nove modely Seiko 2014-2024

People

Doporučené příspěvky

Tak nejak to ale uz ma Seiko ve svem dna... Ze dela hodinky za deset a ty "same" za sto.. vzdyt jeste nedavno i GS se jmenovali jen Seiko.. :-)

Taky by pro mne bylo srozumitelnejsi mit levnou radu, stredni radu a top.. a nemichat to.. a clovek by si setril a jednou si udělal radost s kouskem z top linie.. a byly by furt top.. nez tohle prolinani a dvoji cislovani a tak trochu blazinec.. ale uz to tak je.. najdu si proste nejaky kousek a bude.. bez koukání nalevo a napravo.. a v te aktualni varce jich par peknych bylo :-)

Upraveno uživatelem petr_cha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako jak dobře dělají? Vydají LE pro fandy značky za ranec a pak ti ten pocit vyjimečnosti že máš kus rodinného stříbra podělají tady tím.

No nevim.

A nakonec tu legendu zadupou do země, zelenou, žlutou , modrou, oranžovou,....

Neřek sem, že dobře dělají, jen že dobře vědí co dělají :-)
Odkaz ke komentáři

Jako jak dobře dělají? Vydají LE pro fandy značky za ranec a pak ti ten pocit vyjimečnosti že máš kus rodinného stříbra podělají tady tím.

No nevim.

Taky myslím, ze to časem dopadne jako se želvama. Udělají z toho barevné peklo.
Odkaz ke komentáři

No nevim.

Problem je v tom, jak ja to vidim, ze to rodinny stribro puvodne nebylo vubec ze stribra. Slavnym a cennym se to stalo z uplne jinych duvodu a mnohem pozdeji. To ze to pak ozivili, postribrili a prodali za ranec (kterej to nikdy nestalo) a nasledne udelali jeste lowcost variantu (ktera je puvodnimu modelu blizsi nez to ?stribro?), je pro majitele rodinnych klenotu samo hnusny, ale co je spatne? Delat predrazenou reedici, nebo tu realnou/lidskou? Je spatne delat obe, to asi jo.

Odkaz ke komentáři

Není to moc relevantní příspěvek, ale už jsem si vyřešil, jak se tý neustávající kartáčový palbě těch kdysi low - nedávno high - a zase low-costů bránit. Prostě neprodat šóguny, který jsem chtěl prodat, a je to.

Taky už se neorientuju v tom, jaký je zase čeho výročí - za poslední roky furt něco slaví s takovým elánem, že by to v jednočlenný domácnosti odpovídalo frekvenci měnění hajzlpapíru.

Odkaz ke komentáři

Ono to u Seika ale neni nic novýho, takovej maglajs v modelech. Podívejte se do katalogů ze 70. a 80. let, kdy mělo Seiko před ostatními náskok v quartzu. Chrlilo nesčetně modelů s, na první pohled, malými rozdíly, a ve velkých cenových rozdílech...

Řady: Superior - Grand quartz - King quartz - Lord quartz - Type II - Quartz, všechno na první pohled stejný ...

Teď je v módě i pro širokou veřejnost zase mechanika a Seiko má zase náskok v mechanice za dobrou cenu a tak chrlí model za modelem tak jako v sedmdesátkách...

Odkaz ke komentáři

Maj to jak v automotive. Vylezou na trh s verzí ST a za rok přidaj ST line.

Snad každý poslední povedený SLA maj do roka sockabráchu.

Sdílím ale instantovu obavu, že ty jakowillardy můžou shodit nějakým detailem na pouzdru (nebo dýnku) a udělaj z toho nenositelný hodinky. Willardy totiž seděj dokonale.

No a co ten Coating? Měl by být tvrdší než Diashield, ale furt je to nějaká vrstva (na toolech), která po odloupnutí vypadá jako by ty hodinky byly postříkaný lakem na vlasy (aspoň Diashield tak vypadá).

To asi na hodinkách za 30 nechci. Vlastně mě nenapadá, na jakých bych to vůbec chtěl, ani za deset, ani za sto.

Odkaz ke komentáři

Tys viděl ještě někde oloupaný diašíld kromě toho co tady kdosi postnul ten zmetek z hodinky-365 ?

A to že ty SPB budou jiný než SLA plyne z podstaty modelové řady - snad, teda.

Upraveno uživatelem kamilb
Odkaz ke komentáři

Mne sa teda anniversary trilogy brutalne pacia. Vsetky. Willardofky su hnusne.

Ale ja nemam vkus, preto som si aj kupil Omegy. Tam clovek vkus mat nemusi :-)

Teda Roman, Vojta aj Tomas prepacia, pretoze vsetci sa zhoduju v tom, ze tie "povodne, origo, drahe willardy" su brutalne dobre spracovane, atd. Ja som ich v ruke nemal, tak sa opieram o nazor znalcov (neznamena, ze napriek tomu nemozu byt hnusne).
Nechcel by som nikoho nasrat, ale dufam, ze tie "nove" willardofky budu v dacom dojebane (nielen kaliber), uz len z ucty k tisicom ludi, ktorí si kupili tie prave. No som sa zamotal, ale asi rozumiete, ktore myslim :-)

Co som vlastne chcel povedat...uz viem...ze to mam v pazi. Ked ma niektore oslovia a zdovodnim si cenu, tak si ich kupim. Nikdy som sa presne v tych vsetkych modeloch nevyznal a ani sa nechystam to menit.
Na odporucania tu mam profikov, ktorym vopred dakujem.

Seiku zdar!
Odkaz ke komentáři

Tak nevím no. Hodinky jsou to krásný a asi bych si vybral (a velmi pravděpodobně i vyberu).. Ale poté, co jsem koupil za 80 Willardy mám trošku hořkost v puse. Tu strategii nějak nechápu. To jako Japonec čeká, že si opět koupím nějaký jejich flag ship, na který pak udělají inhouse homáž? :)) teď samozřejmě neřeším, že původní 6105 byly také hodinky za pár korun, ale stejně.. Možná letos Rolex vydá SUBy za 20 s horším strojkem. :))) ale co. Jsem fanoušek a musím být za to spravedlivě potrestán.

Odkaz ke komentáři

Hele, tahle strategie má svoji logiku, kdyby to udělali vobracene, bylo by to divný. Limitky nelimtky, legenda nelegenda. Jak správně poznamenal Kristian.nov, Seiko to obdobně dělalo vždycky, jen v tu dobu tady většina buď tahala kacera, nebo byla ještě na houbách...

To, že měli víc plodný období, kdy sekali jeden hezčí kus než druhej, je pravda, stejně tak je pravda, že dělali i v minulosti mraky a mraky nehezkejch modelu, který by si nikdo nekoupil ani dneska.

Upraveno uživatelem villain83
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...