Dee Odesláno 10. března 2014 Nahlásit Odesláno 10. března 2014 http://www.hodinky-koscom.cz/cz/casio-bem-111d-1a http://www.hodinky-koscom.cz/cz/seiko-snxf07 + k tomu pásek
habadej Odesláno 10. března 2014 Nahlásit Odesláno 10. března 2014 Hlídej si v prodejní sekci Seiko SKX007 nebo Seiko Orange Monster, třeba prodejci něco slezou nebo jim napiš a dej nabídku.Oboje hodinky jsem měl a asi 90% osazenstva fóra taky a určitě všichni potvrdí, že za tyto peníze těžko seženeš něco lepšího, tedy pokud ti nevadí automat.
Frantik Odesláno 10. března 2014 Nahlásit Odesláno 10. března 2014 Tak tak,tenhle šmejd(Festiny) sem podnikavci dotáhli v druhé půli 90.let a od té doby se tu drží jak mor.Nosí se opravdu jen u nás v cizině jsem je nikdy na nikom neviděl dokonce ani na východě.U Casia se sic v posledních letech zbláznili designéři ale pořád tam najdeš střízlivé modely.Je to spolehlivá značka která si na nic nehraje a poměr cena/kvalita je OK.No ty vole to je konecne poradnej nazor!!! Sem rad, ze nejsem jedinej
karel hb Odesláno 10. března 2014 Nahlásit Odesláno 10. března 2014 Ahoj, jestli Ti nevadí mechanika a nákup v zahraničí, tak jak už Tě někdo tady naváděl, koukni na Orientuhren.de. Za cenu lehce nad 3k pořídíš Orient Mako a dle mého soudu jsou to absolutně universální hodinky, které se hodí jak k riflím, tak ke kraťasům k vodě a zároveň i k obleku. Mají výzor potápek, lunetu s dobrým náběhem pod rukáv, nejsou moc velké ani vysoké a kožený řemínek k nim pořídíš třeba ve Strapshopu. Velmi dobrá lumi, přehledné, čitelné a designově povedené a poměrně přesné. Dělají se ve 4 barevných variacích,určitě bych doporučil modré, ten cifr je nádherný. Spousta lidí tady s nima začínala a troufám si tvrdit, že pokud Ti nevadí výzor potápek, tak za ty peníze nic lepšího a hlavně univerzálnějšího neseženeš, tedy pokud budeš mít jedny hodinky na všechno.http://www.orientuhren.de/orient-automatic-deep-em65002d-p-159.html?osCsid=56acqblqhriu3gjlpfoknv9jp2
USER47 Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 Jen dodám k těm Casiím - ne u všech se dá vyměnit náramek za kůži. Poměrně hodně modelů se tváří, že má ten článek tahu u pouzdra odendavací, ale je tam napevno. Při výběru si na to dej bacha a ověř si to.
Marcus Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 Naprostý souhlas s karlem hb. Snad jen s tím rozdílem, že modré Orient Mako jsou sice nádherné, ale černé jsou podle mého názoru ještě o něco víc univerzálnější. Ideální je mít možnost si je porovnat a sám si pak vybrat.
Zdeneli Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 (upraveno) Přestaňte už dělat z hov.a srač.u. V těhle cenách je to jedno jak se to jmenuje. Pokud to bude baterie, tak tam stejně bude asi miyota, Casio tam má něco jinýho, ale žádná výhra to taky není. Jestli koupíš mechaniku nevím, a pokud ano, tak jaká bude přesnost? 30sec? Ten kluk chtěl něco za pár šušňů.Vyhni se Timexu- jejich super vlastní strojek sice pujde dobře, ale je celej z plastu - nedá se opravit.Laciné Casio - ty jejich plastová pouzdra taky nechápu. Pozor na některé modely, mají lichá čísla na stěžejkách a zpracování (přesnost Dýnko a pouzdro) nic moc.Festiny (všechny) tak o 20 - 30 % nadhodnocené oproti průměru - ale pokud se líbí dizajn, tak proč neZáklad nerez, 100m, a pak je to jedno.Jestli seženeš mechaniku, tady za tu cenu nemám zkušenost, rád bych znal úskalí tak levného strojku. Upraveno 11. března 2014 uživatelem Zdeneli
Filip.J Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 Zdeneli, úskalí levné mechaniky je přesnost a zdobnost - i když ta už je diskutabilní. Pokud jde o přesnost, tak si holt hodinky jednou za pár dní seřídí podle mobilu, no bóže. Se zmíněnými Seiko 5 nebo Orienty dostane chudý student i za těch pár šušňů inhouse kalibr, a to se počítá Navíc i to nerez pouzdro a WR100, jak píšeš (Orient Mako mají dokonce WR200).
Flipik Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 Festina to je jako Lance Armstrong, jeden velký a skoro dokonalý podvod. Seiko a Orient jsou určitě dobrý začátek. PS: Jinak Armstrong byl prima chlápek, ale jmenoval se Neil a nosil krásné Omegy
dbu Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 řešil (řeším) něco podobného, v podstatě se rozhoduju mezi Seiko 5 Sport SNZG13 a zmíněnými Orient Mako
Frantik Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 Přestaňte už dělat z hov.a srač.u. V těhle cenách je to jedno jak se to jmenuje. Pokud to bude baterie, tak tam stejně bude asi miyota, Casio tam má něco jinýho, ale žádná výhra to taky není. Jestli koupíš mechaniku nevím, a pokud ano, tak jaká bude přesnost? 30sec? Ten kluk chtěl něco za pár šušňů.Vyhni se Timexu- jejich super vlastní strojek sice pujde dobře, ale je celej z plastu - nedá se opravit.Laciné Casio - ty jejich plastová pouzdra taky nechápu. Pozor na některé modely, mají lichá čísla na stěžejkách a zpracování (přesnost Dýnko a pouzdro) nic moc.Festiny (všechny) tak o 20 - 30 % nadhodnocené oproti průměru - ale pokud se líbí dizajn, tak proč neZáklad nerez, 100m, a pak je to jedno.Jestli seženeš mechaniku, tady za tu cenu nemám zkušenost, rád bych znal úskalí tak levného strojku.Ne, nechtel neco za par supu. Pta se, jestli je mozne si koupit kvalitni hodinky. Nemas zkusenost s mechanikou, ale delas chytracka. Takze si svoje rady o fekaliich nech pro svoje kamose na Fejsbuku!
efreeti Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 Jediný nové hodinky do 3tis Kč, které stojí za nákup jsou digitálky Casio G-shock.Není to žádná velká hodinařina, ale jsou to odolné hodinky, obvykle s "machr indexem", výborným marketingem, určitou fanouškovskou základnou. Seiko je super značka, ale do 3tis Kč jsou jejich hodinky velký kompromis.Orient Mako je dobrá volba, ale nejsem si jistý, že nové budou do 3tis. Navíc samotná značka Orient a její logo v očích hodinkově-nepolíbených asociuje tržnici. Nejlepší názor co sem tady viděl je tento: přišetřit ješte pár Kaček a jit tvrdě po Seiko SKX007 nebo Seiko Monster (podle vkusu každého soudruha). To sou poctivé hodinky co vydrží roky a člověk se za ně nemusí stydět i mnoho let po nákupu
Palusha Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 Ahoj, hledal jsem neco v podobne cenove relaci, sice ne z duvodu, ze bych tak uplne nemel na drazsi, ale jako prvni hodinky jsem nechtel investovat uplne nejvic. Nakonec jsem objednal ze Singapuru (http://www.creationwatches.com), Orient Blue Mako za 92? + 257 dan pri dovozu (vcetne rocni international zaruky). DHLkem jim to trvalo pouhe 4 pracovni dny (streda vecer objednano a vcera vpoledne jsem je mel na ruce). Cena i s dani dohromady 2774,-. Co se presnosti tyce, samozrejme jeste nemuzu po dni referovat presne. Ale od vcerejsiho nastaveni jdu zatim okolo 1 sekundy do minusu. Jsou nadherne, nemaj pro me jedinou chybicku. Jako startovni mustek myslim pekna volba.
Daemonultimate Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 Když se podíváš obecně na ceny hodinek,je jasný,že s tímhle rozpočtem fakt moc nevymyslíš.Rozhlídni se,zorientuj,podle toho navyš rozpočet.I tak Ti nezůstane moc k rozhodování kromě japonský čtyřky.Rozmysli co od hodinek očekáváš za funkce,který využiješ a co se Ti líbí.Využiješ třeba chrona (stopky),počítej s baterkou event. něčím na světlo.Tam na mechaniku nedosáhneš ani náhodou.V tříručkách už jo,vlákna,který Ti pomůžou v rozhodnutí v pohonu strojku najdeš tady na fóru.
Kytkosaurus Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 No není to moc, ale slušný quartzový Seika se za tu cenu určitě daj sehnat a nejspíš i ty nejlevnější mechanický modely. Takže jako první rozhodnutí, jestli quartz (přesnější, míň starostí v běžném provozu, odolnější, ale jednou za pár let výměna baterky) nebo mechaniku (nutnost seřizovat, chce trochu víc ohledů (ne nárazy atd.), ale bez baterky a třeba pro mě pocitově daleko příjemnější a návykovější, a to mám zatím první automaty a ne nějak dlouho). A pak vybírat, v jakých značkách se dá dobře lovit už tu doporučila řada zkušenějších přede mnou. Předpokládám (vzhledem k částce), že to budou na nějakou dobu tvý jediný hodinky. Pokud potřebuješ být občas za slušňáka (práce/škola), tak bych na tvým místě šel do nějakejch univerzálnějších a ne do vyloženě sportovního designu. Nemyslím vyloženě "oblekovky" klidně můžou zůstat sportovní, ale v rámci těch sportovních modelů trochu "tlumenější" takový hodinky jsou OK ke slušnějšímu i ke sportovnímu oblečení, kdežto vyloženě sportovní k slušnějšímu oblečení jsou většinou jak pěst na oko (jasně, jsou i výjimky, ale to jsou většinou hodinky za mnohonásobek tvýho rozpočtu). Od těch Festin v prvním příspěvku by mě na první pohled odradilo to day/date udělaný tak, aby to vypadalo "jakožechrono". Takový napodobování náročnějších a dražších funkcí na mě vždycky dělá lacinej pouťovej dojem. Přitom Seika jsem za 3000 koupil, pravda z ciziny, se skutečným chronografem. PS bacha na tohle fórum, je návykový a člověk nebezpečně rychle začne koukat do vyšších cenových sfér...
Toams Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 tak tu sa uz asi popisalo asi vsetko a dalej radit nie je co ... proste ak chces usetrit, rozmysli si maximalny budget, kup si hodinky, na ktore dosiahnes a basta, vymaz stranku z pamate a vypni pocitac.alebo sa pekne usad na stolicke a zacni luskat tunajsie prispevky. idealne prelustrovat sekciu Prodam, vzdy sa tam nieco najde, hlavne ked tomu clovek da cas a az na smutne vynimky su tu ferovi ludia, takze ziadne obavy mrknut na nieco z druhej ruky. to len na zaciatok, aby si mal predstavu o cenach HODINIEK potom na zaklade videneho a citaneho zacnes prehodnocovat, co to vlastne chces, ze jedny asi nebudu stacit atd. ak tomu das chvilu cas a "povzdelavas" sa v hodinkovom umeni, budget sa ti navysi, ci uz pracou alebo brigadami a az sa ti rozsiria obzory, tak az potom zistis, ze vlastne vybrat hodinky je narocnejsie, nez si si myslel kazdopadne len budem opakovat, ak ich potrebujes hned, tak Seiko ideal (sam som zacal Seikami Samurai v tej dobe za dnes srandovnych 130 bakov aj s postou z ameru), ak mas cas, tak nie je kam sa ponahlat ...
cosmo Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 Souhlasim s vyse zminenymi Orienty - jen doporucuji Raye ne Mako, jsou lepsi v zpracovani a modra varianta je pravy univerzal...Dokonce me tohle vlakno tak nakoplo, ze jsem sel do krabicky a po 3mesich od nakupu jsem sundal sve oblibene Certiny a nasadil opet Raye.-)...proste za ty penize,nejlepsi volba...paradni lumi, skvela presnost,atd...
Zdeneli Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 Ale já mu ty Seika nebo Orienty nerozmlouvám, jen se pozastavuju nad tím, jak dokážete jednu značku pomluvit a druhou s tím samým pajšlem pochválit.
Frostie Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 Ale já mu ty Seika nebo Orienty nerozmlouvám, jen se pozastavuju nad tím, jak dokážete jednu značku pomluvit a druhou s tím samým pajšlem pochválit.nesrovnáváš doufám Casio s Festinou, že ne...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se