jacob Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 Z Le Premier dvě košile. Jedna super, druhá (stejný střih) malá přes záda a krátké rukávy. Když se jim to povede, tak za necelých 2 500 jsou to úplně dostačující košile, které neurazí. Oblek nevím, u saka bych měl již větší strach, jak to sedne.
Jeremy Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 Nesezenes MTM pod 40 je stejnej fundamentalismus jako "stereo pod 200 je nahovno" nebo "hodinky pod kilo jsou shit" nebo "bike pod 70 nejede"....... :-)Pokud jsi top manager ve firme s obratem miliardu, tak asi musis mit oblek nad 40, ale to neplati pro vsechny.Souhlas (mimo jine, firmy, kde jsem, maj obrat pres 10 miliard a s kvalitou obleku pod 20 jsem zatim nemel problem - ve srovnani s okolim)
Frantik Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 Souhlas (mimo jine, firmy, kde jsem, maj obrat pres 10 miliard a s kvalitou obleku pod 20 jsem zatim nemel problem - ve srovnani s okolim)Souhlas. Ja te videl, a sluselo ti to
Wanderer Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 Tady jsem narazil na výborný příspěvek na téma, kde si nechat ušít... Docela by mě zajímalo, kdo je ten Ali zač.Taky o obleku uvažuju a jak to vypadá, stejně se budu muset vypravit do Prahy nebo do Brna. K LP do Znojma se mi nějak nechce, navíc po tom dohadování o boty. Když jsem tam byl naposled, tak tam akorát oměřovali pána a nepusobili na mě moc jako profíci. V LP, to teď bude po náboru samá odborná rychlokvaška a když tomu jeden zas tolik nerozumí a není nikdo, kdo by mu soudně poradil... Mám pocit, že mě akorát blbě změří, dodají co dodají (viz zkušenosti shora), zase se budu s nima dohadovat a oni mě budou přesvědčovat, že je to tak dobře. http://www.muzivcesku.cz/forum/tema/oblek-2 Jakub Tichý11. 02. 2015 v 20:55Je Vám 22 let a studujete ? pravděpodobně nemáte v plánu prodávat za okýnkem v KFC nebo McD hranolky, takže se brzo budete prohánět po různých pohovorech na stáže.Cenu neřešte ? důležité je, aby ste se v obleku cítil tak, jakobyste na sobě žádný neměl. Látka musí být jemná na dotek, poddajná, ale nemačkat se. Střih moderní, bez nevzhledných boulí, vln do X, rozbíhajících se klop, lezoucích nitek a knoflíků vyrobených narychlo v číském Qiaotou. Nepočítejte, že seženete dobrý oblek za 10 000 korun. Pokud jej neseženete v nějakém úžasném výprodeji nebo v sekáči, tak je ta cena nereálná. Vycházejte z toho, že 100x150cm průměrně kvalitní látky vyjde maloobchodně na 70? (velkoobchodně 40?) a na sako potřebujete tak 175x150cm, na kalhoty 150x159cm a na vestu 75x150cm. Připočtěte práci. Proto za 10 000 možná budete mít akorát dobrou látku ;-)Takže levná konfekce co mne napadá z hlavy:VanGraaf nebo jeho obdoba Peek & Cloppenburg nabízí docela dobré půměrné obleky ? na dotyk materiál neurazí, ale nijak nepotěší. Pravděpodobně někde nasbíráte body ?za snahu?, ale neoslníte.V Blažkovi možná narazíte na slušnou látku (pokud proberete co je z vlny), ale střih a kvalita provedení moc zázračná není.Obleky v C&A, Zara, Mango, H&M nechte? ani nevím pro koho jsou určené ? nosit je nejde ani jednu sezónu, ušité jsou prostě špatně, materiál je děs. Použít a vyhodit ? osobně tuto ?filosofii? nehodlám podporovat.Pietro Filipi je parodie na cokoli ? umí akorát špatně okopírovat přední návrháře za použití nejhorších možných materiálů.TM Lewin ? mají opravdu dobré střihy, materiál je horší, pokud ale nechcete nakupovat v zahraničí, je to z levných značek v ČR nejlepší volba.Burberry ? nemají drahé obleky (v ceně průměrné MtM), látky a střihy jsou ale perfektníLevné MtM:LePremier ? obleky jim šijí na Slovensku ? servis mají celmi dobrý, obleky taky gutBernhardt ? šijí v ČR v Prostějově ? servis co jsem zažil děs ? pokud nevíte co chcete, nemáte šanci, protože obsluha je tam akorát ?pro krásu? a slušného vychování občas nepobrali.Friendly Suits ? děs! Viděl jsem hodně obleků od nich a spíš podprůměr ? co bylo naposledy na blogu pana Králička tomu nasadilo korunuPan Hartl ? mám odzkoušeno už po několikáté ? výborný servis, opravdu umí vyrobit to, co chcete, pokud nemáte vlastní látky, tak má dobré zasoby velmi kvalitních látek. Osobně doporučujiAli ? šije také velmi dobře, spiš italské střihy ? doporučuji, umí velmi dobře saka ;-) látku je lepší si přinést svou
Pirx Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 Zajímavé jsou ty zkušenosti s le premier, skoro to vypadá jenom na další z řady projektů, kde nedostatek kvality nahrazuje majitel svojí neobyčejnou užvaňeností, případně urážením kritiků, jak už tu taky proběhlo... :-( Mejta ze Zlína je na tom charakterově asi zle, když bere zakázky skutečně od kohokoli :-) ale vážně, jeho prezentace na netu, obzvláště v kategorii kterou nazývá 'leisure', je taky dost zoufalá (světle modrý oblek a pod ním tričko ala Miami Vice, to si na míru nechal ušít nějakej gottwaldovskej vekslák?) :-) Známej má oblek z Asie www.mujoblek.cz a je to.....oblek z Asie. Když si stoupne někam a nechá se vyfotit, tak je to docela dobrý, na to, že to bylo skoro zadarmo...:-) S panem Hartlem máte někdo nějaké zkušenosti? http://www.hartltailor.com/
Dee Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 Kurnik vy neumíte číst? Píšu MTM pod 40, ne oblek pod 40.
Jeremy Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 Souhlas. Ja te videl, a sluselo ti to To jsem jeste delal mro multimiliardare a nevic jsem nemel oblek! A nebyl jsem tak sedivej! :-D
Blackthorne Odesláno 27. února 2015 Nahlásit Odesláno 27. února 2015 Já mám s Galardem jen ty nejlepší zkušenosti. Mám od nich jedno MTMko ( bral jsem ze skladových látek ) a vyšlo mě tuším kolem 18 tisíc. Dle jejich informací je konstrukce MTMek "half canvas". Podruhé jsem chtěl vyzkoušet bespoke a nechtěl jsem to lepené, takže se sako dělalo "full canvas". Standardně to lepí ( je s tím méně práce ) ale pokud si o to krejčího požádáte, tak vám samozřejmě vyhoví ( a je to bez nějakýho extra příplatku ). Oblek vyšel na 36 000.
uff Odesláno 27. února 2015 Nahlásit Odesláno 27. února 2015 Dovolim si lehkej offtopic. Muj sef nosi hodinky Festina a ac je to velkej kapo a ma na starosti jako GM cele CE a k tomu brutalni plat, tak nejede ani zadny drahy hadry. Fakt myslite, ze to je v praci o hadrech? Ja na to taky pecu, sako si kupuju kolem ctyrky a vubec to neresim, ale mozna proto mi nechtej pridat... Zajimal by me vas nazor. Chapu, ze u vice presidenta to uz muze mit opodstatneni, ale u normalnich manazeru??? Nas bejvalej obchodni reditel nosil Omegy a drahy hadry a vylil ho po necelem roce, tak nevim...
ivan_989 Odesláno 28. února 2015 Nahlásit Odesláno 28. února 2015 No ono je to easy. Neni idealne ked sikovny skuseny manazer chodi v lacnom pokrčenom obleku a festinach. A este horsie je ked je neschopak v kvalitnom obleku s omegami.Ja som mal na stavbe senior robotnika co mal monterky tommy hilfiger. Prisamvacku. A bol fakt sikovny. Raz mi to nedalo a reku ze take monterky som v zivote nevidel a on ze to si kupil v ked robil na stavbe v nemecku, ze nebolo to predavane ako monterky ale bola to hruba a pevna bunda s vackami monterkoveho typu tak si ju kupil. Proste skuseny sikovny robotnik a este aj nahodeny. Ideal.
bassman Odesláno 25. března 2015 Nahlásit Odesláno 25. března 2015 Jedno aktuální varování z oblasti MTM... http://www.modnipeklo.cz/clanky/oblekovy-prusvih/
Wanderer Odesláno 26. března 2015 Nahlásit Odesláno 26. března 2015 Koukám, že to bude jak při nákupu auta, chce to vzít s sebou odborníka co tomu rozumí. Pokud tam bude člověk sám, tak nemá šanci odhalit, jak to sedí třeba na zádech. Za třicet litrů bych čekal lepší práci. Škoda, že tam neuvedli firmu. Nějak mě to začíná víc odrazovat.
Wanderer Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2015 Pánové nemáte prosím nějaké tipy na salony ve Vídni?
VasekN Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2015 Dovolim si lehkej offtopic. Muj sef nosi hodinky Festina a ac je to velkej kapo a ma na starosti jako GM cele CE a k tomu brutalni plat, tak nejede ani zadny drahy hadry. Fakt myslite, ze to je v praci o hadrech? Ja na to taky pecu, sako si kupuju kolem ctyrky a vubec to neresim, ale mozna proto mi nechtej pridat... Zajimal by me vas nazor. Chapu, ze u vice presidenta to uz muze mit opodstatneni, ale u normalnich manazeru??? Nas bejvalej obchodni reditel nosil Omegy a drahy hadry a vylil ho po necelem roce, tak nevim... Ono to totiž v hodinkách ani hadrech není ;-) Když jsi levej nebo neschopnej, drahé hodinky ani oblek tě nezachrání, zato když jsi šikovnej a schopnej je tak nějak fuk co nosíš. Orientoval bych se spíš na vlastní pocit, než na to, co tomu řeknou ostatní :-)
VasekN Odesláno 8. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2015 Pánové nemáte prosím nějaké tipy na salony ve Vídni?Přímo na proti opeře je taková ulička kde dělají na míru boty a obleky.
adamo Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 Pánové nějaké nové zkušenosti z oblasti obleků na míru? Čím hlouběji se do toho ponořuji, tím jsem zoufalejší. Chci oblek na svatbu. Znáte někdo ostravské Abi Totre? Byl jsem pro ně v podstatě rozhodnutý, ale po včerejší návštěvě a přístupu pana Abiho to ještě přehodnocuji. Cenu předpokládám kolem 17 tisíc, víc to natahovat nechci. Ještě jsem narazil na pražské Suit and me, ale šijí v Hong Kongu. Ceny dobré.
Bobisek Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 Projdi si diskuzi zde: http://www.muzivcesku.cz/forum/tema/kde-koupit-oblek-2 V zásadě souhlasím s tam napsaným, pokud nemáš moře zkušeností či přesně nevíš, co chceš, nenabízí MtM mnoho navíc a bude to spíše zklamání. Já to samé zažil s košilemi a u obleku by mě asi jímala hrůza. Včera jsem objednal pár obleků ze Suit Supply a uvidíme, co sedne...
Marfael Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 Přesně tak. Pokud nevíš co jak kde má sedět a vypadat, budeš maximálně za MtM zklamaný. Osobně doporučuji, pokud nemáš vyloženě atypickou postavu, zde zmíněné suit supply, které jsou materiálově solidní a střihově mají také na výběr z víc variant. Případná doprava tam i zpět kdyby oblek neseděl, je zdarma. Případné detaily doladíš u krejčové max za pár tisíc, víc ne, ale třeba taky vůbec, nebo jen za pár stokorun a budeš to mít v podstatě taky na míru.
Kytkosaurus Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 (upraveno) A teď co dělat, když člověk nemá konfekční postavu (v podstatě jediná košile, kterou jsem zatím zkoušel a která mi je, je regular fit od Levina, ale to "je mi" je ve smyslu obleču ji a můžu v ní existovat a pohybovat se, ne ve smyslu "padne mi" přes břicho by mi seděl jejich slim fit, ale to je bohužel spíš weak fit (má zúžený i průramky a ramena), takže v tý bych nemohl zvednout ruce (což je např. při focení poměrně velkej nedostatek)). Původně jsem myslel, že půjdu do LP, protože to cenově už není moc navíc proti českým cenám TML, ale jak to tak čtu, tak nevím. Chtěl jsem pár košil a během roku oblek, ale jak tak o tom čtu, zůstat u triček se zdá jako stále přijatelnější volba. Upraveno 3. února 2016 uživatelem Kytkosaurus
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se