wawrik Odesláno 9. ledna Nahlásit Odesláno 9. ledna Pri fotení som to mal dotiahnuté úplne na fest. Ten kĺb možno umožňuje aj nejaký malý laterálny pohyb (fabulujem), lebo lyžiarkový dojem som z toho nemal. Aspoň pri chôdzi po rovnom podklade v predajni, testovací mostík tam nemali. 1
African Odesláno 9. ledna Nahlásit Odesláno 9. ledna (upraveno) 17 minutes ago, wawrik said: Pri fotení som to mal dotiahnuté úplne na fest. Ten kĺb možno umožňuje aj nejaký malý laterálny pohyb (fabulujem), lebo lyžiarkový dojem som z toho nemal. Aspoň pri chôdzi po rovnom podklade v predajni, testovací mostík tam nemali. Zajímavá, ale ta cena je opravdu šílená... já bych se trochu bál už jen toho že je to právě od Salewy Asi bych volil spíše vysokými horami prověřené botky jako právě LS nebo Scarpa, navíc o kus levnější modely. Ale zajímavé to je, o tom žádná, velmi rád bych se v nich zkusil někde projít https://8a.cz/boty-vhodne-k-automatickym-mackam-scarpa-phantom-tech-hd-black-bright-orange Upraveno 9. ledna uživatelem African
Prochy68 Odesláno 9. ledna Nahlásit Odesláno 9. ledna A když se takhle zafixuje kotník, co tomu pak říkají kolena?
Lou Odesláno 10. ledna Nahlásit Odesláno 10. ledna Známýmu byly malý Hanwagy, tak mi je věnoval. Dnes test při střihání ve vinohradě. Kombinaci mírnýho mrazu a pomaličkého popocházení zvládly dobře. Jedny ponožky navíc by se ještě vlezly Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
kuncák7 Odesláno 10. ledna Nahlásit Odesláno 10. ledna Pánové, měl bych dotaz- po dvouch letech jsem vytáhl své těžké pohorky ( Gore tex, kotnikovky ) a světe div se, celej spodek je strašne tvrdej. Máte nějakou radu na změkčení? Rozchazim to od včerejška, ale ty túry jsou utrpení.
Kapo Odesláno 10. ledna Nahlásit Odesláno 10. ledna Byl jsem týden v Beskydech a na běžky i do pohorek jsem nosil vložky do ponožek od Moira a na to merino ponožky. Vložky do ponožek velmi doporučuji, jsem moc spokojený. https://www.moira.cz/produkt/vlozky-do-ponozek-cerna/
Prochy68 Odesláno 10. ledna Nahlásit Odesláno 10. ledna před 13 minutami, kuncák7 napsal: Pánové, měl bych dotaz- po dvouch letech jsem vytáhl své těžké pohorky ( Gore tex, kotnikovky ) a světe div se, celej spodek je strašne tvrdej. Máte nějakou radu na změkčení? Rozchazim to od včerejška, ale ty túry jsou utrpení. Takže kuže?
kuncák7 Odesláno 10. ledna Nahlásit Odesláno 10. ledna před 52 minutami, Prochy68 napsal: Takže kuže? Jojo.
Prochy68 Odesláno 10. ledna Nahlásit Odesláno 10. ledna před 56 minutami, kuncák7 napsal: Jojo. já používám tohle i když je to kůže s goracem, ale vědecky to asi nebude to nejlepší Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
horal Odesláno 10. ledna Nahlásit Odesláno 10. ledna (upraveno) Zkus se poptat tady kuncáku. https://festovniveci.cz/ Upraveno 10. ledna uživatelem horal 1
Radek Cigi Odesláno 11. ledna Nahlásit Odesláno 11. ledna Neuvěřitelný grip této podrážky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 3
wawrik Odesláno 11. ledna Nahlásit Odesláno 11. ledna (upraveno) před 32 minutami, Radek Cigi napsal: Neuvěřitelný grip této podrážky. Súhlas, mám ju tiež. Plus to skosenie vzadu je gamechanger, okrem lepšieho brzdenia to veľmi pomáha pri chôdzi – človek sa nehúpe ako v lyžiarkach a kĺby nedostávajú taký záhul ako v iných VHT topánkach. Veľmi podarené boty. Edit: Koľko vážia? Pozerám, že LaS prestala uvádzať na stránkach hmotnosť Upraveno 11. ledna uživatelem wawrik 1 1
DavidLC Odesláno 11. ledna Nahlásit Odesláno 11. ledna před 2 hodinami, wawrik napsal: Súhlas, mám ju tiež. Plus to skosenie vzadu je gamechanger, okrem lepšieho brzdenia to veľmi pomáha pri chôdzi – človek sa nehúpe ako v lyžiarkach a kĺby nedostávajú taký záhul ako v iných VHT topánkach. Veľmi podarené boty. Edit: Koľko vážia? Pozerám, že LaS prestala uvádzať na stránkach hmotnosť 1280 g pár vel. 42.
Zdenek1307 Odesláno 17. ledna Nahlásit Odesláno 17. ledna (upraveno) Dnes pokračovalo testování a "rozcházení" bot Tecnica Forge 2.0 gtx. Dali jsme 15 km, sníh, led, bláto, asfalt, co mě nejvíce překvapuje je pohodlnost. Konečně boty které mě od začátku nikde netlačí, netáhnou a jinak po celou dobu sucho, teplo (merino ponožky) a hlavně pohodlí. Žádné podklouznutí nebo pád. Opravdu velké překvapení a těším se na další km. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 17. ledna uživatelem Zdenek1307
Zdenek1307 Odesláno 17. ledna Nahlásit Odesláno 17. ledna V 10. 1. 2026 v 13:36, Lou napsal: Známýmu byly malý Hanwagy, tak mi je věnoval. Dnes test při střihání ve vinohradě. Kombinaci mírnýho mrazu a pomaličkého popocházení zvládly dobře. Jedny ponožky navíc by se ještě vlezly Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Co je to za trať?
Prochy68 Odesláno 17. ledna Nahlásit Odesláno 17. ledna Já jedu letošní zimu po té co se mi smrskly me oblíbené meindly zatím Olang, co tu někdo snad loni postoval v nějaké slevě asi za 13 kil. Vzal jsem je z prdele na venčení a za ty prachy to nemá konkurenci. To @wawrik, tvoje proroctví se nenaplnilo, zatím se s nákupy držím . I když ty LS co má Radek mě celkem berou, takže možná na podzim .
wawrik Odesláno 17. ledna Nahlásit Odesláno 17. ledna (upraveno) @Prochy68 Veď ešte nie je koniec januára V 7. 1. 2026 v 12:40, warann napsal: A ty bereš od koho? Díky. Teraz pri spätnom listovaní som si všimol, že si sa pýtal na heavyweight merino, no ja som to (na treku, z mobilu a v rýchlosti) omylom pochopil ako otázku na Darn Tough... Sorry. Tak ešte raz a tentokrát správne: Na treky beriem to najhrubšie, čo nájdem, časom som sa dopracoval k Smartwool Trekking Heavy Crew. Majú okolo 66 % merina, zvyšok nylon a elastan, no to v závislosti od šarže kolísalo (žiadny badateľný rozdiel). Podstatné pre mňa je to voľnejšie slučkové pletenie, vidno to zvnútra. Veľmi podobné a vizuálne aj zložením skoro totožné mám aj od Teko – Merino Trekking Heavy Crew. Na nohe ich nerozoznám, fungujú úplne rovnako. Z oboch mám ešte niekoľko párov, šetrím si ich na dlhé viactýždňové treky, lebo som ich už nedokázal zohnať. Aby som si ich neničil, na skúšku som pred rokmi kúpil náhradu, na ktorú som natrafil v miestnom Costcu – heavyweight vysoké merino ponožky, lebo na rozdiel od ostatných značkových boli tu na IS zaplatiteľné, pár vyšiel na nejakých 5 €. Majú rovnaké slučkové tkanie a len o málo menej merina, hrúbka trochu väčšia ako Smartwool. Celkom som trafil, fungujú veľmi podobne, ale po 4-5 hodinách mám pocit vlhkosti, tak sa raz za deň musím na minútu niekde zastaviť, vyzuť a vyvetrať. To im stačí. Aj prať ich musím tak o dva dni skôr ako SW. Na druhej strane vyzerá, že životnosť bude o dosť väčšia. Dnes som akurát dokúpil rovnaké, ale zmenili zloženie, zasa je tam o tri percentá menej merina (57 %). Čo mi naopak nikdy nesadlo boli Icebreaker alebo inak vychytené Bridgedale (tuším) Trekker, tie som rôzne porozdával, na mojej nohe to bol čistý prúser. Nevetrali, nohy prehriate, zaparené, opuchy. K otlakom nestihlo dôjsť, lebo som ponožky prezul skôr, ako by vznikli (novú výbavu vždy testujem s backupom). Ale iní to majú naopak, Smartwool nemôžu ani vidieť a Bridgedale si pochvaľujú. To sa proste musí skúšať, skratky neexistujú. Upraveno 17. ledna uživatelem wawrik 1
Prochy68 Odesláno 17. ledna Nahlásit Odesláno 17. ledna @wawrik já vážně smekam, ty tvé rozbory a analýzy jsou vždycky pomalu vědecky zpracovaný. Já se za desetiletí nedopracoval k ničemu, přijde mi, že se na mě podepisují ohledně puchýřu snad i erupce na slunci. A to myslím, že není věc, kterou bych v tomhle smeru ještě nevyzkoušel. Jak jdu nějakou dalku v tempu s větším převýšením, mám je vždycky a to točím ponožky (DT) po 10km. Pravda, teď mě došlo, že zhubnout jsem nezkoušel, ale to je poslední možnost .
bohus76 Odesláno 17. ledna Nahlásit Odesláno 17. ledna Tady jsou to samé vědecké pojednání. Já bych chtěl nějakou lehčí botu ( mám Prabos Tundry) a zkrátka jsou těžké. Nevadí mi kůže,( možná ji více preferuji)botu do terénu nad kotník, mám úzkou nohu a nizký nárt. Jestli nějakou syntetiku,tak něco co vydrží a dobře se bude udržovat.
nizkotucnytvaroh Odesláno 17. ledna Nahlásit Odesláno 17. ledna před 2 minutami, bohus76 napsal: Tady jsou to samé vědecké pojednání. Já bych chtěl nějakou lehčí botu ( mám Prabos Tundry) a zkrátka jsou těžké. Nevadí mi kůže,( možná ji více preferuji)botu do terénu nad kotník, mám úzkou nohu a nizký nárt. Jestli nějakou syntetiku,tak něco co vydrží a dobře se bude udržovat. Já teda zas budu propagovat HokyAle za mě pořád nejlehčí hybrid botasky/mid pohorky, na celoroční nošení. Mám už několikáté Speedgoaty, tentokrát 6 GTX MID, s tím novým šněrováním přes kotník do toho nepadá sníh ani bez návleků, nesmeky to netrhaji, váží to kolem 350g na botu, a když se včas impregnuje, ještě mi to nepromoklo, naposled jsem v zimě brodil se 4kama. V zimě se s tím dá za den ujít 40, v létě 65km aniž by Ti upadly nohy. Zvládly by víc, ale já už pak trpím samomluvou a nedostatkem zásob, nebo chodím na lehkoMěním je jen když už nemají podrážku, většinou vydrží 4 GADA, nebo 2 roky jako pravidelné trailovky se zátěží.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se