Kluk jako buk Odesláno 31. července Nahlásit Odesláno 31. července před 30 minutami, moco napsal: Ahoj, rychlý dotaz na La Sportiva Ultra Raptor 3 (bez gtx). Chtěl jsem objednat velikost 47 EU (vložka 30,3 cm), ale doslechl jsem se, že u tohoto modelu uživatelé volí o půl čísla větší - v mém případě 47,5 EU (vložka 30,6 cm), takže se přikláním k větší velikosti, navíc boty na běh nebo i kožené do lesa mám 30,5 cm. Asi se reálnému porovnání/zkoušení nevyhnu, neb je to těsné a individuální dle kopyta Může mi někdo potvrdit, jen pro jistotu, že je vhodné vzít radši o toho půl čísla větší? O nic nejde, když nesednou, tak vezmu větší/menší, ale chci se vyhnout procesu vrácení. New Balance nosím 43, Gant 42, Ultra Raptory GTX mám 44 La Sportiva TX5 Evo jsem vzal 43,5 a asi bych snesl i 43. Takže ano, Ultra Raptory asi radši větší. 1
moco Odesláno 31. července Nahlásit Odesláno 31. července před 1 hodinou, TLD napsal: Moco,mam treti par ted. Boty od treba adidas,5.10,nike,vans jedu 42.5 a la sportiva mam 43,5. Raptory a i tx5 vysoky. A rekl bych,ze jsou i uzsi nez jine. Jinak top bota. Spokojenej. Oni ty trojky jsou prej ve špičce teď širší - máš přímo 3. generaci?
TLD Odesláno 31. července Nahlásit Odesláno 31. července Před hodinou, moco napsal: Oni ty trojky jsou prej ve špičce teď širší - máš přímo 3. generaci? Hele nevim. Mam je neco malo pres rok myslim. Zkusim se kouknout jestli to nekde nepíšou. Nebo je nejake poznavaci znameni?
moco Odesláno 31. července Nahlásit Odesláno 31. července dvojky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. trojky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Jsou prej dosti odlišné
TLD Odesláno 31. července Nahlásit Odesláno 31. července Tak mam dvojky. A abych rekl pravdu,trojky se me nelibej
African Odesláno 2. srpna Nahlásit Odesláno 2. srpna (upraveno) On 7/31/2026 at 4:06 PM, moco said: Oni ty trojky jsou prej ve špičce teď širší - máš přímo 3. generaci? Trojka je trochu širší co jsem je zkoušel, je to spíš už turistická bota kde chceš prostor, kdež to dvojka je běžecká. Každopádně jedna z mála nesmrtelných bot od LS, jinak ta kvalita u nízkých bot šla pěkně do zadele. Doporučuji všemi deseti než výrobní proces doplní takzvané ekomateriály Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 2. srpna uživatelem African 1 1
bluman Odesláno 2. srpna Nahlásit Odesláno 2. srpna @moco urcite odporucam rovno objednat 2 velkosti a vyskusat, ktora lepsie sadne. To vratenie do eshopov nie je zas az taky problem. Ja som naposledy chcel kupit Ultra Raptor II Mid, objednal 2 pary, potom dalsie 2 ci 3, a kazda ta bota bola kusok ina. Z tych vsetkych mi jedna sadla dokonale, ale na druhu nohu zial ziadna. Ostatne boli nejak kusok vacsie, mensie, ci divne krive, posunute, skrutene. Jasne, jednu nohu mam o malicko vacsiu, ale toto bolo fakt dost mimo, vystupna kontrola kvality tragedia. No, mozno to bolo tym, ze to uz boli vypredaje, tak to boli mozno tie nevydarene kusky, co poostavali. Aj ked podla zabalenia to nevyzeralo, ze by ich bol niekedy niekto uz vybaloval a skusal.
African Odesláno 2. srpna Nahlásit Odesláno 2. srpna 1 hour ago, bluman said: @moco urcite odporucam rovno objednat 2 velkosti a vyskusat, ktora lepsie sadne. To vratenie do eshopov nie je zas az taky problem. Ja som naposledy chcel kupit Ultra Raptor II Mid, objednal 2 pary, potom dalsie 2 ci 3, a kazda ta bota bola kusok ina. Z tych vsetkych mi jedna sadla dokonale, ale na druhu nohu zial ziadna. Ostatne boli nejak kusok vacsie, mensie, ci divne krive, posunute, skrutene. Jasne, jednu nohu mam o malicko vacsiu, ale toto bolo fakt dost mimo, vystupna kontrola kvality tragedia. No, mozno to bolo tym, ze to uz boli vypredaje, tak to boli mozno tie nevydarene kusky, co poostavali. Aj ked podla zabalenia to nevyzeralo, ze by ich bol niekedy niekto uz vybaloval a skusal. Pravda, taky vždycky objednávám tři čísla a jedny zůstávají doma. LS dělá menší botky, takže v případě Raptoru mám o číslo větší než mé běžné číslo.
Ivan Lelák Odesláno 18. srpna Nahlásit Odesláno 18. srpna V 2. 8. 2026 v 9:38, African napsal: Trojka je trochu širší co jsem je zkoušel, je to spíš už turistická bota kde chceš prostor, kdež to dvojka je běžecká. Každopádně jedna z mála nesmrtelných bot od LS, jinak ta kvalita u nízkých bot šla pěkně do zadele. Doporučuji všemi deseti než výrobní proces doplní takzvané ekomateriály Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Co z těch dvojek dělá běžeckou botu? Já teď koupil boty na běhání, jsou to úžasné bačkůrky, nesrovnatelné s čímkoliv turistickým, co jsem měl a hodlám je nosit i na nenáročnou turistiku. Obecně by prý měla být běžecká bota trochu větší a taky širší, aby netlačila, až se noha při běhu trochu "rozplácne".
Prochy68 Odesláno 18. srpna Nahlásit Odesláno 18. srpna Ivane, na nenarocnou turistiku staci jakakoli bezecka bota s trailovou podrazkou. 1
African Odesláno 18. srpna Nahlásit Odesláno 18. srpna 2 hours ago, Ivan Lelák said: Co z těch dvojek dělá běžeckou botu? Já teď koupil boty na běhání, jsou to úžasné bačkůrky, nesrovnatelné s čímkoliv turistickým, co jsem měl a hodlám je nosit i na nenáročnou turistiku. Obecně by prý měla být běžecká bota trochu větší a taky širší, aby netlačila, až se noha při běhu trochu "rozplácne". Podrážka a uzčí kopyto. 1
Kapo Odesláno 18. srpna Nahlásit Odesláno 18. srpna před 4 hodinami, Prochy68 napsal: Ivane, na nenarocnou turistiku staci jakakoli bezecka bota s trailovou podrazkou. Souhlas, a do batohu vždy dávám goretexové ponožky pro případ deště. Několik let jsem měl Altry, ale pak jsem vyzkoušel Joma a úspěšně je druhým rokem tahám. 1
Ivan Lelák Odesláno 19. srpna Nahlásit Odesláno 19. srpna Když si dala Monča na nohu moje Hoky, tak i když jí byly hrozně velké, hned se zamilovala do tlumících a odrazových vlastností běžeckých trailovek. Tak jsme včera znovu navštívili prodejnu, kde si je vyzkoušela ve správné velikosti ale pro jistotu si vzala na nohu dalších 6 jiných bot. Vteřinu potom, co si obula tyhle Brooks Cascadia 20 W řekla "bomba, tyhle chci"! Po chvíli ještě upravila velikost, o půl čísla větší jí seděly lépe. Ty sice neměly v téhle barvě, ale neva - zamluvili jsme je a snad během pár dnů dorazí. Monča v nich nebude jen běhat, baví jí i rychlá chůze s hůlkami i bez nebo různé tůry, ale v téhle relativně civilní barvě je bude myslím nosit i na běžné procházky nebo venčení psa. No proč ne. A k tomu si zrovna vybrala čelenku a minimalistický opasek na telefon. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
wawrik Odesláno čtvrtek v 08:55 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 08:55 ... aby sa nezabudlo... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3
wawrik Odesláno čtvrtek v 18:17 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 18:17 Dokážem už chodiť Ale ten trojdňový zostup bol vskutku výživný... 1
Kluk jako buk Odesláno pátek v 10:59 Nahlásit Odesláno pátek v 10:59 (upraveno) V 19. 8. 2026 v 9:10, Ivan Lelák napsal: Když si dala Monča na nohu moje Hoky, tak i když jí byly hrozně velké, hned se zamilovala do tlumících a odrazových vlastností běžeckých trailovek. Tak jsme včera znovu navštívili prodejnu, kde si je vyzkoušela ve správné velikosti ale pro jistotu si vzala na nohu dalších 6 jiných bot. Vteřinu potom, co si obula tyhle Brooks Cascadia 20 W řekla "bomba, tyhle chci"! Po chvíli ještě upravila velikost, o půl čísla větší jí seděly lépe. Ty sice neměly v téhle barvě, ale neva - zamluvili jsme je a snad během pár dnů dorazí. Monča v nich nebude jen běhat, baví jí i rychlá chůze s hůlkami i bez nebo různé tůry, ale v téhle relativně civilní barvě je bude myslím nosit i na běžné procházky nebo venčení psa. No proč ne. A k tomu si zrovna vybrala čelenku a minimalistický opasek na telefon. Pěkné. Vybíral jsem teď něco podobného a zalíbily se mi tyhle. Takže je mám pro jistotu ve dvou barvách. (Mammut Aenergy Hike Low Men) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno pátek v 11:01 uživatelem Kluk jako buk 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se