Foundryman Odesláno 5. června 2007 Nahlásit Odesláno 5. června 2007 (upraveno) Do prodejů bych poplatky nemíchal, osobně se rád podívám, co je k mání, i když moc neprodávám, sekce je užitečná nejen pro prodejce. Upozornil bych na jedno úskalí - jakmile se začne vybírat, nastane problém se zákony. To znamená - výběrčí subjekt, registrace, daňová evidence atd. atd. V tom okamžiku se totiž jedná o komerční činnost, i kdyby se vybíralo 5,- Kč na osobu ročně. Upraveno 5. června 2007 uživatelem Foundryman
Baker Odesláno 5. června 2007 Nahlásit Odesláno 5. června 2007 Jsem pro pravidelny rocni prispevek. Kilo nebo dve nikoho nezrujnuje.
lolohh Odesláno 5. června 2007 Nahlásit Odesláno 5. června 2007 (upraveno) Já už hlasoval pro pravidelný roční příspěvek. Paušální poplatek za každá prodej si neumím představit. Jak by se řešil případ, kdy NIGHTinGALE zdarma daroval (v sekci Prodej) hodinky? To je výjimka, já vím. Ale myslím, že za prodej Primek v ceně 300 Kč by se mělo platit méně než za prodej hodinek za 10 tisíc Kč. Proto spíš x% z ceny. Ale roční příspěvek mi připadá nejlepší. Upraveno 5. června 2007 uživatelem lolohh
NIGHTinGALE Odesláno 5. června 2007 Nahlásit Odesláno 5. června 2007 1. Platil bych paušálně. Už jen proto, aby se dalo do vláken dávat tolik fotek, kolik kdo chceme a v dostatečném rozlišení. A datový prostor prostě zadarmo není. a 2. Platil bych klidně i z prodeje. Velmi rád. Prodávám toho dost. Sice s tím neobchoduji a prodávám to, co už doma mám, ale klidně bych to zpoplatnil. Když koupím větší sbírku hodinek, ze které potřebuji třeba cca. 50% pro sebe, tak těch zbylých 50% buď můžu rozdat a nebo (zcela logicky) prodat. Takže za to (opět zcela logicky) i rád zaplatím. btw: Ohledně hodinek zadarmo Nemám čas ani chuť fotit hodinky, které žádnou závratnou cenu nemají. Ty rád daruji při osobních setkáních či je nabídnu zdarma v sekci prodej. I poštovné vezmu na sebe (jako u těch quartzek). Pár dražších modelů jsem ale nucen prodávat, aby mi to alespoň část sběratelských nákladů pokrylo. Smutné, ale je to tak
Stefan Odesláno 5. června 2007 Nahlásit Odesláno 5. června 2007 Jsem taky pro roční příspěvek, ale pouze pro registrované, kteří chtějí přispívat. I když sám moc nepřispívám, tak bych ho zaplatil Čtení fóra bych nechal otevřené pro všechny, jinak hrozí, že moc nových členů nepřibude.
NIGHTinGALE Odesláno 5. června 2007 Nahlásit Odesláno 5. června 2007 Tak to nechme ANONYMNÍ, ten příspěvek. Prostě sem dejte číslo konta a kdo chce, tak tam něco pošle. Ten, kdo chce a může dát víc, ať dá. A nebude to vypadat, že staví na odiv finance. Ten, kdo může dát méně či nic, ať dá dle svých možností. Je tu cca. 1.500 členů. I když dá každý (v průměru) pár desetikorun, bude to slušná sumička, která provoz fóra pokryje, ne?
Ondraj Odesláno 5. června 2007 Nahlásit Odesláno 5. června 2007 Tak záleží na tom, jestli majitel tady z toho chce udělat prodejní server. Pokud ano (to by byla škoda), tak se to bez poplatků určitě neobejde (zisk je úmysl). Pokud to tu nemá být prioritně pro prodej, tak se mi zdá dobrá varianta x prodejů za x období zdarma, zbytek nějak zpoplatnit. Prostě nechat tu volný průběh takovým těm běžným ?kamarádským? obměnám hodinek. Ten, kdo tu vlastně jen prodává, tak by mohl platit a nemuselo by se tu pak např. hrát na 50 příspěvků typu "." nebo "555555". Jinak jsem spíše pro symbolickou paušální platbu. Nevím, jak je Chronomag ekonomicky nastaven, kolik vrátí reklamy atd. Pokud poplatky budou vysoké, hrozí, že vznikne (už vlastně vzniklo) nové fórum zdarma a tam se většina přesune. Nebo přibude více anonymních čtečů zdarma a zmizí část registrovaných platících písačů, kteří se chtějí podělit o své zkušenosti a vědomosti. Možná začátek konce. Ale jinak by byla dobrá platba tak 1.000 Kč týdně, alespoň by byl účinný lék na Chronomag. Takže buď neplatit nebo platit pravidelný roční příspěvek do 100-200 Kč nebo za prodej více než x týdně, měsíčně (nebo x krát za x období) Někdy se tu prodávají věci pod cenou jen proto že jsme na Chronomagu a tedy z jakési kolegiality, tak platit procentně z dosažené ceny nebo paušál mi přijde špatné řešení. To tu máme Aukro, pak by tam mohla vzniknout sekce diskuze a bylo by to pak stejné.
RomanP Odesláno 5. června 2007 Nahlásit Odesláno 5. června 2007 Já myslím, že 200 kč ročně by nikoho nezlikvidovalo. Byl by to další filtr a koho tématika zajímá, zaplatil by. Ta komplikace by stála a třeba by zabránila vzniku podobných threadů (ne názorů, na ten má právo !) : http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=7410 Místní šmelení bych nechal volný tak jak je, ale jen pro registrované a platící, aby zde byla nějaká jistota férovosti. Sice jsem zde zatím přes prodej / koupě nic nepořídil, ale nedusil bych to poplatkem, pokud to má být taková klubová výhoda.
Návštěvník Snow Odesláno 5. června 2007 Nahlásit Odesláno 5. června 2007 Jsem pro platbu jednou ročňě a nevadila by mi představa 1200,- jednorázově ročně, tzn. stovka měsíčně, a to nikoho nepoloží :-)
redd Odesláno 6. června 2007 Nahlásit Odesláno 6. června 2007 Snow napsal: Jsem pro platbu jednou ročňě a nevadila by mi představa 1200,- jednorázově ročně, tzn. stovka měsíčně, a to nikoho nepoloží :-) 100kc/měsíčně?! Haha, Good Luck.
Návštěvník Ondra Odesláno 6. června 2007 Nahlásit Odesláno 6. června 2007 redd napsal: Dal bych třeba členům 10, 20 prodejů ročně zdarma a za každý další by se platil nějaký drobný paušalní poplatek. Souhlas, tak nějak bych to také viděl
Návštěvník Snow Odesláno 6. června 2007 Nahlásit Odesláno 6. června 2007 (upraveno) redd napsal: 100kc/měsíčně?! Haha, Good Luck. nechápu je to mnoho nebo málo, aby chronomag fungoval bezvadně a nyní budu citovat NIGHTinGALa "Už jen proto, aby se dalo do vláken dávat tolik fotek, kolik kdo chceme a v dostatečném rozlišení. A datový prostor prostě zadarmo není". Já sem cpu fotografií docela dost a tak proto budu prostor potřebovat Upraveno 6. června 2007 uživatelem Snow
BUBÁK Odesláno 6. června 2007 Nahlásit Odesláno 6. června 2007 (upraveno) A co aby každý, při přihlášení poklikal reklamní linky v záhlaví fóra ? Obávám se,že při plošném zpoplatnění fóra to tady půjde (holandsky řečeno)- dohoven. Stačí se mrknout na knife.cz - super fórum o nožích, žádné poplatky, inzerce neomezená pro každého, i nově příchozího, kolegiální a gentlemanské chování je samozřejmostí, administrátor- majitel financuje provoz zřejmě z nemnoha reklamních odkazů umístěných na fóru. Upraveno 6. června 2007 uživatelem BUBÁK
spiderer Odesláno 7. června 2007 Nahlásit Odesláno 7. června 2007 BUBAK - Tady by bylo samozrejme mozny aby chronomag nasadil vyraznou reklamu, neco navic oproti google nahore, ale treba za me, dam radsi nejaky prispevek na fungovani nez abych mel pul stranky zaplacanych reklamou Je to jenom zamerne zveliceno. Myslim, ze idealni by bylo dat moznost dobrovolnych pripsevku, i kdyz da kazdy 10,- mesicne tak to naklady na provoz fora pokryje dostatecne. Pripadne nastavit nejakou castku, kterou zaplati kdo bude chtit a bude za to mit nejakou vychytavku navic (treba se mu reklama nebude zobrazovat vubec, bude mit neomezeny limit na obrazky atd.). Ale tohle rozhodnuti jak to udelat asi bude ciste na uvazeni Chronomaga jak se s tim popere, myslim, ze tu je dostatek lidi, kteri by meli zajem chodu trosku pomoci
Baker Odesláno 7. června 2007 Nahlásit Odesláno 7. června 2007 Ja jsem taky radeji pro dak o kilo rocne vic a bez reklam.
farářskej Odesláno 10. června 2007 Nahlásit Odesláno 10. června 2007 365,- ročně, to by šlo, ne? Kačka denně a o přestupným roku bysme si užili jeden den zadara :-) P.S.: NIGHTinGALE, až se finančně zmátořím z dovolený, na kterou mě vyštvala manželka, tak od tebe něco koupím - rád dostávám hodinky zadarmo :-)))
African Odesláno 11. června 2007 Nahlásit Odesláno 11. června 2007 Každý má svůj osobitý názor na věc a to je správně" tak ať se to nakonec udělá tak, jak ukáže anketa, co říkáte?
Lord Odesláno 14. června 2007 Nahlásit Odesláno 14. června 2007 no taky by zalezelo kolik by to clenu dalo pokud majitel, admini a modi budou kalkulovat dejme tomu ze 100.- tak to da 90%, pokud treba 500% tak bude vyrazne platicich ubyvat. Myslim ze 100-200.- neslozi nikoho a su pro treba dat i 500.- kdyz nebudu mit reklamu
Pfosser Odesláno 14. června 2007 Nahlásit Odesláno 14. června 2007 No, tak jsem chtěl hlasovat podle vlastního uvážení. Vzhledem k tomu, že zde nechci nic prodávat ani nakupovat, tak nevidím důvod, proč mám platit. Volba "Neplatit" (či jak je to tam napsané, bo teď vidím houby) je možná. Zvolil jsem ji. Částka je v tuto chvíli irrelevantní, tak jsem nezvolil žádnou. Ale ejhle, to prý nejde. Tak to jako když říkám neplatit, tak mám zároveň říct kolik nechci platit? Ze zdánlivě irrelevantní otázky se stala otázka iritující. Možná nedopatřením, možná záměrně, se stala ze svobodné ankety lehce zmanipulovaná anketa. Jako východisko bych viděl doplnit volbu 0 kč. Jak jsem se koukal do diskuse, tak se s tímto potýká více diskutujících.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se