redd Odesláno 25. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2023 Já už dlouho uvažuji nad tímhle, jen furt bojuju s cenovkou. Myslím, že tady ten nápad opravdu dotáhli. https://weberworkshops.com/products/moonraker Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Denjl Odesláno 25. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2023 Tenhle týden jsem si na pražírně fakt užil! Pražič měl dovolenou, tak jsem se k tomu zase po čase postavil sám a fakt je to uklidňující krásná práce konec týdne jsme pak zakončili návštěvou zákazníka a jeho týmu, kdy jsme ho provedli cuppingem….Tak mě napadá… byl by zájem o něco takového mezi zdejšími chronomagory? Nějaký společný cupping, třeba i ukázky pražení na Loringu, pokec o kávě a hodinkách? Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 25. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2023 Za mě super nápad, aspoň bych si udělal výlet do Brna a ukázka prazeni by byla super. Jinak nedávno jsem ve Frydku měl tvou promytou Etiopii a musím říct, že to byla velká paráda... no dobře žes sem napsal, uvědomil jsem si, že mi dochází domácí zrno, jdu něco objednat, máš tam teď moc pěknou nabidku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodeo65 Odesláno 26. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2023 před 23 hodinami, Bert napsal: Takto sofistikované nikoli Hoď sem pls odkaz. Díky. Ahoj, https://www.printables.com/model/481587 přesně jak Maxmillian píše. Kdyby někdo chtěl akupunkturní jehly, mám jich ještě 85 ks Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodeo65 Odesláno 26. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2023 před 22 hodinami, redd napsal: Já už dlouho uvažuji nad tímhle, jen furt bojuju s cenovkou. Myslím, že tady ten nápad opravdu dotáhli. https://weberworkshops.com/products/moonraker Právě proto jsem si to vytiskl, sice to není tak profi, ale autor odkazuje na stejný matematický model distribuce - nemusím hádat kdo to od koho vzal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 15. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2023 Moje dvě nejoblíbenější pražírny… mít z čeho vybírat je potřeba Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 22. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2023 (upraveno) Tak jsem po 6 letech měnil pumpu na Silvii, má někdo podobnou zkusěnost, nebo je to běžná doba? Používám balenou Dobrou vodu a v podstatě neodvápňuju, možná je chyba v tom. Předchozí DeLonghi poloautomat, odešel na podobnou závadu taky po 6 letech, ale když jsem viděl tu změť plastových trubiček s 1mm průměrem, nechtěl jsem do toho investovat už ani korunu. Silvie je oproti tomu zlatá, mám poslední model bez EU "kurvítek" z r. 2017 s BC PIDem. Upraveno 22. prosince 2023 uživatelem OndraPod Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hento Odesláno 22. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2023 Mám Silvii již 12 let a stále šlape bez problému. Pouze jsem zlomil tu plastovou krytku sprchy a funguju bez ní. Odvápňuji tak jednou za rok. Sice už tolik parády v kuchyni nenadálé, ale žádná kavárna mi neudělá tak dobré espresso, jak u mě doma. Jen doufám, že jsem si tu bezporuchovost tímto příspěvkem nezakřiknul... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 22. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2023 Diky, asi to bude dělat obdobně a jednou za rok to preventivně odvápním. Napadlo mě ještě porovnat pumpy a ona je v tom stejná Ulka EP5 230V/48W, to je ale překvápko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 23. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2023 Některé pumpy šly rozebrat , jednu jsem tak na odstaveném kávovaru rozběhal . Jinak u Gaggie Classic mám lepší zkušenost s kojeneckou vodou. Předtím jsem požíval filtrační konvici Brita a zavápńoval se hlavně bojlerek ,ale u Silvie je mosazný . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 23. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2023 Taky používám Silvii roky bez problémů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 23. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2023 (upraveno) před 3 hodinami, Effe napsal: Některé pumpy šly rozebrat , jednu jsem tak na odstaveném kávovaru rozběhal . Jinak u Gaggie Classic mám lepší zkušenost s kojeneckou vodou. Předtím jsem požíval filtrační konvici Brita a zavápńoval se hlavně bojlerek ,ale u Silvie je mosazný . JJ, koukal jsem na nějaká videa. Prodávají se opravné sety pro Ulky, ale ze zahraničí to vyjde s poštovným na půlku ceny nové, tak jsem to neřešil. Starou si nechám na díly. Ta moje se zasekávala a nedávala vůbec tlak. Většinou pomohlo parkrát pustit extrakci na prázdno a pak už zase běhala. Nakonec jsem ji musel pomahat stlaČeným vzduchem a pak už ani to nepomohlo. Upraveno 23. prosince 2023 uživatelem OndraPod Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 23. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2023 V tom mém případě to byl jen pokus o zprovoznění takové dlouho odstavené vintage Gaggie ,která by spolehlivě fungovala dál , ale do modernější kuchyně se jaksi nehodila ..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shane001 Odesláno 7. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2024 (upraveno) Poradíte mi, prosím s výběrem mlýnku? Podle čeho vybírat a na co se zaměřit? Kameny keramika, nebo kov? Skleněný, nebo nerez? Chtěl bych se pohybovat do max 2 tis. Nebo to v této ceně nemá smysl řešit? Žena pije kafe z mašiny. Ale já jsem barbar a nejradši mám turka. Proto primárně na turka, max na 2 kávy? Kdyby měl někdo něco na prodej, tak prosím o nabídky do SZ. Děkuji Upraveno 7. ledna 2024 uživatelem Shane001 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 7. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2024 Shane, pokud na turka, a do dvou tisíc, tak bych to neřešil. Tzv. turek vzniká za nedefinovatelné teploty po nedefinovanou dobu (než ho vypiješ). Obojí výše napsané vstupuje do procesu tvorby výsledné chutě tak výrazně, že řešit mlýnek je nesmysl. Za další: na prodej/ poptávku je tady vlákno. Dodržuj, prosím, pravidla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 7. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2024 Do 2 tisíc na filtrovanou kávu nějaký mlýnek od Timemore. Turka nahradit french pressem nebo aeropressem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shane001 Odesláno 7. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2024 Děkuji za rady. @Bert omlouvám se. Přišlo mi lepší hodit poptávku sem, než zakládat kvůli takové drobnosti inzerát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dagoberd Odesláno 7. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2024 Při čtení dnešních příspěvků mne přepadla taková nostalgie, že jsem se jal hledat frenchpress a nejbližší sámošku vybavenou pořádným hardware.. Mimochodem timemore chesnut c2 mohu doporučit, stejně jako kavárnu Dobrý Kafe v Pardubicích, pokud náhodou pojedete kolem. (Nejsem majitel, pouze lokální (i) kavárenský povaleč.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 7. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2024 Na té fotce chybí už je dvacet deka vlašáku do papíru Super! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 7. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2024 A pak že nemůžeš cejtit a slyšet fotku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se