Přejít na obsah

Káva

Doporučené příspěvky

Já jsem taky nějakou dobu čekal, jestli nenajdu bazarovej kousek, ale moc kusů tu asi obecně nebude, tak jsem vzal novej. Plánuju si ho nějakou dobu ponechat, takže poreferuji po x extrakcích. Jinak používám 1Zpresso jxpro a doma niche zero. 

Funguje to celkem podobně jako mokka, jen to tlačí 9barů, vodou o teplotě cca92-94 stupňů přes klasické espresso sítko, ve kterém je káva namletá na espresso hrubost :-). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 29. 4. 2024 v 21:40, Jehlan napsal:

Víkend na chatě. Nejbližší kafe na Shellce, takže Bez Kávy. Tak jsem ten Chesnut 2 objednal. 

Nadšení, mlýnek je masivní, ale není zbytečně těžký. Příjemný na uchopení. 

(na)Mleto  Doubleshot Start (pražená 20.05.24)  a prohnáno přes moka konvičku. 

Samotné mletí - první záběr je tužší a nesmí se přestat, ale konzistentně točit kličkou až do konce. 

Vůně už během mletí, zintenzivní otevřením zásobníku. 

Odkaz ke komentáři

Pánové du si pro radu. 

Máme Kávovar Philips 5000 už 5 let a jednou za čas vzadu vlevo pod kávovarem dělá louži vody. Není to čistá voda, přijde mi, že to asi bude voda z průplachu při zapnutí a vypnutí, není vyloženě čistá. Nějak extra to neteče, ale loužička se tam  časem vytvoří. Pravidelně čistím, mažu, vodvápňuju, ale tohle nevim čím by to mohlo být, jestli nemá někdo podobnou zkušenost než se s tím obrátím na servis. Kromě tý louže je všechno OK, ale ta loužička mě sere , protože tam bejt určitě nemá.  

Poslední dobou jedu kávu z Doubleshotu, neměl jsem lepší, není úplně levná, ale nemám s tím problém. Klidně bych zkusil  i nějakou jinou pražírnu v Praze, tak jestli by měl chtěl někdo nasměrovat. Bude toho určitě hodně, ale nechal bych si  poradit z osobní zkušenosti. 

Díky

Odkaz ke komentáři

Projel jsem par stranek zpatky a odpoved jsme nenasel, tak zkusim dotaz. :D

Chtel bych si doma sam pro sebe pripravovat kávu, v co nejlepsi kvalite a moc do toho neinvestovat. Mam obdobi kdy me z kavy pali zaha a muze zustat zase nevyuzity...

Mam rad silnou malou kavu:

Mokka na indukci

https://www.cerstvyboby.cz/bialetti-new-moka-induction-cervena-na-2-salky-kavy/

Aeropress

https://www.cerstvyboby.cz/aeropress/?hgtid=2908f6a9-8252-4a59-927b-ef1e1cc6c0ef

Pripadne pakovy kavovar nebo nespresso kapsle?

Co bude nejchutnejsi, nejrychlejsi a nejjednodussi na cisteni? :D Chapu ze je to nesplnitele, ale chci najit nejlepsi kompromis.

Odkaz ke komentáři

Aeropress je fajn, ale určitě to není ideální na malou kávu. Je to spíše na hrnek dobrýho filtrovanýho kafe. Ale poměr cena / výkon / chuťové možnosti - nejepší volba. Chce to slušnej mlýnek (cca od 2 tisíc výš)

Kapsle jsou cesta zpět, protože si zavíráš dveře k čerstvě pražený výběrový kávě (až na výjimky).

Pákovka je cesta do finančního pekla... tam musíš mít taky dobrý mlýnek, mít chuť a čas se učit a příprava tě musí bavit.

Jinak mokka konvičku můžeš mít i do zásuvky. Já už nepoužívám vůbec - když nedělám na pákovce, beru aeropress.

Odkaz ke komentáři

Dik za rady, kolega ma tu moka konvicku, tak vyzkousim. 🙂 Aha ja mam tento mlynek a bral jsem ze bude v pohode stacit. :D Nemel se v nem uplne pohodlne, ale ve vysledku byt takovy rozdil nemuze ne?

rucni-mlynek-lodos-temp-cerny.jpg

Odkaz ke komentáři

Ten Lodos je největší peklo. Když tam dáš čerstvou kávu, tak statická elektřina udělá své a bude to nalepené všude. Navíc kvalita výstupu o ničem. Z těch levnějších doporučuji Hario Skerton.

Odkaz ke komentáři

Odkaz ke komentáři

před 3 minutami, redd napsal:

Určitě ten Timemore, sice je to starší verze, ale oproti tomu rhinu bude kvalita mletí úplně jinde.

Souhlas,

Chesnut C 2

- Mám 14 dní a spokojenost. Kvalitní materiály, provedení a funkčnost. 

Odkaz ke komentáři

Tak uz intenzivne zkousim moka a jsem celkem spokojeny. Kdyz jsem koukal na videa vsem to dela i krasnou penu, mi nic. To jsem zkousel 3 druhy kavy, ruznou intenzitu indukce i teplotu vody. Prisuzuju to druhy nebo mleti kavy. Kde je chyba? 😀

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, krutor napsal:

Tak uz intenzivne zkousim moka a jsem celkem spokojeny. Kdyz jsem koukal na videa vsem to dela i krasnou penu, mi nic. To jsem zkousel 3 druhy kavy, ruznou intenzitu indukce i teplotu vody. Prisuzuju to druhy nebo mleti kavy. Kde je chyba? 😀

A byla káva čerstvá? Čerstvější kávy nebo s obsahem robusty krémují ochotněji. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...