Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 5,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po 2 týdnech...
Odesláno

Přemýšlím, že bych si udělal radost novým ručním mlýnkem. Většinou jedu espresso a na to mám elektrický Ascaso. Ale čas od času a vlastně čím dál častěji dělám V60 a na tu mám aktuálně nějaký Porlex. Ten se ale ,,sám" šteluje při mletí a stojí to už za prd.

Takovým králem co jsem četl je Comandante, ale nevím jestli chci dát tolik peněz. Nicméně nemám zase toliko zkušeností a tak mi zase imponují recepty, které říkají kolik kliku nastavit. Člověk pak má nějaký odrazový můstek a můžu pak ladit. 

Nějaké nápady? Ideálně ho mít na do smrti a děcka si ho pak na památku vystaví 😁. Sehnatelný v ČR, případně možnost opravy a dílů. Děkuji za pomoc.

Odesláno
před 7 hodinami, papun napsal:

Přemýšlím, že bych si udělal radost novým ručním mlýnkem. Většinou jedu espresso a na to mám elektrický Ascaso. Ale čas od času a vlastně čím dál častěji dělám V60 a na tu mám aktuálně nějaký Porlex. Ten se ale ,,sám" šteluje při mletí a stojí to už za prd.

Takovým králem co jsem četl je Comandante, ale nevím jestli chci dát tolik peněz. Nicméně nemám zase toliko zkušeností a tak mi zase imponují recepty, které říkají kolik kliku nastavit. Člověk pak má nějaký odrazový můstek a můžu pak ladit. 

Nějaké nápady? Ideálně ho mít na do smrti a děcka si ho pak na památku vystaví 😁. Sehnatelný v ČR, případně možnost opravy a dílů. Děkuji za pomoc.

Za sebe mohu doporučit z levnějších Timemore S3. Zatím s ním meleme asi měsíc a je opravdu super. Krásné zpracování, mele super, bez výhrad. Jenom má celkem velký průměr, takže to někomu s malou rukou nemusí vyhovovat. Před tím jsme měli necelé dva roky Kingrinder K6, ale začala mu upadávat dřevěná rukojeť, takže byl reklamován a nahrazen. Jinak za mě Kingrinder nepůsobil tak hezky jako Timemore, ale měl třeba tužší aretaci nastavení hrubosti mletí. Nyní se prodává již s jinou rukojetí, takže je to třeba vyřešené a pak bych se ho vůbec nebál. Oba tyto mlýnky mají nastavení hrubosti zvenku, což Comandante nemá. Pro někoho je to plus, pro někoho mínus :D

Možná bych recepty tolik neřešil, ale vyzkoušel si to sám podle vlastní chuti. Ve výsledku co druh kávy, to trochu jiné nastavení. 

Odesláno

Vždycky, když vedeme diskuze o kávě, tak si vzpomenu na příběh, kdy se kamarád setkal se dvěma labužníkama kávy. Říkali mu, že teď jedou v  Blue Mountain (Jamajka) a je to pecka. On říká, tak vám dám kafe, udělejte si to na svých strojích a pak mi řeknete, jak vám to chutnalo. Druhý volají "ty vole to je bomba, co to je za kafe?" a on na to "to je kafe z pražírny Ústí nad Labem" :D 

Odesláno
Před hodinou, Johny198 napsal:

Za sebe mohu doporučit z levnějších Timemore S3. Zatím s ním meleme asi měsíc a je opravdu super. Krásné zpracování, mele super, bez výhrad. Jenom má celkem velký průměr, takže to někomu s malou rukou nemusí vyhovovat. Před tím jsme měli necelé dva roky Kingrinder K6, ale začala mu upadávat dřevěná rukojeť, takže byl reklamován a nahrazen. Jinak za mě Kingrinder nepůsobil tak hezky jako Timemore, ale měl třeba tužší aretaci nastavení hrubosti mletí. Nyní se prodává již s jinou rukojetí, takže je to třeba vyřešené a pak bych se ho vůbec nebál. Oba tyto mlýnky mají nastavení hrubosti zvenku, což Comandante nemá. Pro někoho je to plus, pro někoho mínus :D

Možná bych recepty tolik neřešil, ale vyzkoušel si to sám podle vlastní chuti. Ve výsledku co druh kávy, to trochu jiné nastavení. 

K6 Podle mě není teď moc k sehnání. Pokud není jak píšeš nová verze, která se jinak jmenuje. 

Na Timimore jsem se taky díval. 

Odesláno
před 4 minutami, papun napsal:

K6 Podle mě není teď moc k sehnání. Pokud není jak píšeš nová verze, která se jinak jmenuje. 

Na Timimore jsem se taky díval. 

To ne, podle webu je to stále K6, jenom má zahnutou rukojeť. Ale je fakt, že když jsem ho kupoval, tak byl také hůř k sehnání. Je příliš populární na diskusních fórech :D Oba mlýnky se dají případně koupit výrazně levněji rovnou z Aliexpressu. 

Odesláno

Keď som si začal kávu pripravovať sám, kúpil som si nejaké basis Hario. Ok good super, 15g kávy melieš dlho. Po nejakom čase mi spadol zo schodov, niečo sa v ňom niekde ohlo a u mletia to bolo cítit. Vymenil som ho za 1Zpresso s magnetickou nádobkou a skladacou rúčkou. Melieš ultrakrátko, ale tá skladacia rúčka ma ultrasrala, neustále sa odskrutkovávala a proste mi to časom liezlo na nervy tak, že som vymenil za Comandante. U toho ma štve, že káva zostáva nalepená na stenách tej sklenej nádobky a musím do toho šmátrať prstom (u 1Zpresso a Haria sa to nestávalo). Melieš o niečo dlhšie než u 1Zpresso. Nevyberieš si, každý mlynček má "niečo".

Odesláno

Začínal jsem hariem a nedoporučil bych ho ani největšímu nepříteli. Přešel na timemore a za me super prvni mlýnek, obzvlášť za ten litr nebo kolik stoji přímo z činy. Navic sem tam človek narazil na nejaky vyprodej i v Česku a dal se koupit okolo 1500 i na kofiu (jestli to stále platí nevim). Ja po 3 rokach uz ale pozoruju horší konzostentnost mletí a uz to proste neni ono, jako na začátku (je mozne, ze uz se ztupily kameny? Bude mit namleto tak 50kg), na narozeniny asi taky půjdu do comandante. Pokud chces ušetřit, tak existuje jeste nejaka "outdoor" verze se stejnýma kamenama, ale cca o litr levnější. Mrkni ještě na YouTube, je tam hromada testů a zdá se, že i comandante ma uz dneska konkurenty, kteří ho předčí.

Odesláno

Taky vybírám ruční mlýnek a nakonec jsem vyselektoval tyto a nemůžu se rozhodnout. Všechny jsou kovové (aby se statickou elektřinou nelepila namletá káva na stěny plastové nádobky) a s vnějším nastavením hrubosti mletí. Přecházím z Porlex Mini, tak předpokládám u kteréhokoliv z nich posun kupředu.

https://millab.com/products/m01

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

https://www.timemore.com/collections/coffee-grinder-manual/products/timemore-manual-coffee-grinder-chestnut-s3

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

https://1zpresso.coffee/product/kultra/

Odesláno

Tak uvažuju, že opravdu priplatim a půjdu do Comandante. Trošku nerozumím rozdílům v ceně. Jestli to chápu, tak v zásadě je vše C40 MK40 a pak už jde jen design? Rozdíly jsou dost velké. Třeba Mironet ho má asi za 5 tis. Pak takové ty kávové shopy od cca 5,6 tis. A některé více známé i třeba za 8 tis. 

Nechci riskovat fake - jestli se to teda fejkuje. Ale zase rozdíly jsou výrazné. 

Odesláno
V 16. 5. 2026 v 11:25, papun napsal:

Tak uvažuju, že opravdu priplatim a půjdu do Comandante. Trošku nerozumím rozdílům v ceně. Jestli to chápu, tak v zásadě je vše C40 MK40 a pak už jde jen design? Rozdíly jsou dost velké. Třeba Mironet ho má asi za 5 tis. Pak takové ty kávové shopy od cca 5,6 tis. A některé více známé i třeba za 8 tis. 

Nechci riskovat fake - jestli se to teda fejkuje. Ale zase rozdíly jsou výrazné. 

Nebo třeba tohle, mám ho a je super. Univerzál na všechno.......https://www.kofio.cz/prislusenstvi/1zpresso-k-ultra-rucni-mlynek-silver/17169

Odesláno

Žena do mě pořád hučela co chci ke ctyricatinam, tak jsem si u ní objednal Comandante. Rozdíl v ceně je podle designu. Našel jsem černý což je obecně nejlevnější základ u ověřeného prodejce. Tak už je objednán. Jsem zvědavý jestli tam bude ten wow efekt o proti Porlex.

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)
V 16. 5. 2026 v 11:25, papun napsal:

Stejnou službu Ti udělá K6 Kingrinder.. Za mě to nejlepší v poměru peníze/kvalita.. Kupoval jsem ho do 2 tis., pokud se nepletu, je o parník před vším ostatním 😉

Btw. ruční mlýnky melou lépe než násobně dražší elektrické.. Konzistence perfektní, hrudkování minimální. Jediný mínus je fyzická námaha.. zánět šlach není problém 😅

Upraveno uživatelem Axel
Odesláno

Ahoj místním kávomilům,

jdu s prosbou ohledně doporučení vhodného budget mlýnku k pořízené Gaggii E24 po přechodu z automatu na páku s možnou vidinou modů do budoucna (Gaggimate apod.).

Cenový strop +- 7000, něco jsem nakoukal a načetl tady i jinde, doporučovaný byl například DF54, ale také něco od Eureky nebo Baratza. Domácí použití, 2-3 kávy denně.

Předem díky všem za tipy a zkušenosti

Odesláno
před 40 minutami, Axel napsal:

Stejnou službu Ti udělá K6 Kingrinder.. Za mě to nejlepší v poměru peníze/kvalita.. Kupoval jsem ho do 2 tis., pokud se nepletu, je o parník před vším ostatním 😉

Btw. ruční mlýnky melou lépe než násobně dražší elektrické.. Konzistence perfektní, hrudkování minimální. Jediný mínus je fyzická námaha.. zánět šlach není problém 😅

K6 teď nejde moc sehnat 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...